ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στροφή στο πρωτάθλημα

στροφή-στο-πρωτάθλημα-489278

«Πέταξε» την ευκαιρία ο Ολυμπιακός Βόλου να βρεθεί στο Φάιναλ Φορ του κυπέλλου μπάσκετ Γυναικών. Και η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, έχει μείνει μια πικρή γεύση στο τεχνικό τιμ και στις παίκτριες της ομάδας, αφού συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να τα έχουν καταφέρει καλύτερα.
Οι ερυθρόλευκες ηττήθηκαν με 47-56 από την ομάδα του Πανιωνίου στο ΕΑΚ το πρωί της Κυριακής και πλέον στρέφουν αποκλειστικά την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και στο ματς της πρεμιέρας με τα Λιόσια.
Τα κορίτσια του Κώστα Ξενοκώστα κόλλησαν στην επίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο με συνέπεια το 31-33 να γίνει στο τέλος του δεκαλέπτου 32-47, ενώ σημαντικό ρόλο στην άμυνα έπαιξε το γεγονός ότι φορτώθηκαν από νωρίς με φάουλ το δίδυμο των ψηλών της ομάδας, Κουτσουνούρη και Τόμπσον! Επίσης για άλλη μια φορά οι ερυθρόλευκες έδειξαν αδυναμία στα ριμπάουντ με τις φιλοξενούμενες να μαζεύουν 11 επιθετικά! Εκεί ήταν που χάθηκε το ματς του κυπέλλου και μαζί η πρόκριση κόντρα σε μια ομάδα πιο ισχυρή, που την κοίταξε στα μάτια όμως ο Ολυμπιακός Βόλου. Την πρόκριση για το φάιναλ φορ του κυπέλλου εκτός του Πανιωνίου πήραν επίσης ο Αθηναϊκός, ο Πρωτέας Βούλας και τα Λιόσια.
Πλέον οι «πονοκέφαλοι» για τον Βολιώτη τεχνικό της ομάδας είναι δύο ενόψει της πρεμιέρας και του εκτός έδρας ματς στα Λιόσια. Συγκεκριμένα από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο αποχώρησε με αιμάτωμα στον τετρακέφαλο η Μαρία Κυριτσάκα, ενώ και η Ασημίνα Κουτσουνούρη δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το διάστρεμμα που την ταλαιπωρεί.
Δεκάλεπτα: 10-12, 22-27, 32-47, 47-56

Διαιτητές: Ταρενίδης – Τζιβελεκίδου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ξενοκώστας): Λυμπερίδου 2, Ταντουρόφσκα 4, Ζήτη, Μαγκλάρα 14, Κουτσουνούρη 9, Ζίφκοβιτς, Κυριτσάκα 2, Δημητρέλια, Κυριατζίδου, Τόμπσον 16.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Καλογερόπουλος): Θεοδωρομανωλάκη, Δανούση, Κοχ 12 (2), Τρέμκατζη 5 (1), Στεν 10, Γκοτζή 5 (1), Ανδρουλάκη 2, Ρούσσου 5, Τιέρνι 14 (2), Πρασσά 3 (1).

 
Τα αποτελέσματα του κυπέλλου:
Απόλλων Πτολεμαΐδας – Αθηναϊκός           53-67

Πρωτέας Βούλας – Παναθηναϊκός                         57-46

Aνω Λιόσια – Αρης Θεσ/νικης                     78-71

Ολυμπιακός Βόλου– Πανιώνιος                   47-56

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου