ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτος και με διαφορά μετά τον πρώτο γύρο

πρώτος-και-με-διαφορά-μετά-τον-πρώτο-γύ-193082

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Άνετη νίκη πέτυχε ο ΝΠΣ Βόλος που επικράτησε του Διγενή με σκορ 5-0 στο γήπεδο της Νεάπολης το απόγευμα του Σαββάτου και τελείωσε τον πρώτο γύρο του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής στην πρώτη θέση με 33 βαθμούς (11 νίκες σε 12 αγώνες), κατακτώντας παράλληλα τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Οι κυανέρυθροι ήλεγξαν το παιχνίδι και σκόραραν στο 10ο λεπτό με πλασέ του Μάντζη έπειτα από σέντρα του Ζέρη. Οι γηπεδούχοι δεν κατέβασαν ρυθμό και έκαναν δυο τα τέρματά τους στο 20’. Ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Πέντα ο οποίος με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καρατζά.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 27ο λεπτό με κεφαλιά του Δεμηρτζόγλου μετά από σέντρα του Ζέρη κάνοντας το 3-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή χωρίς όμως να έχουν την ένταση του πρώτου ημιχρόνου. Εν τέλει οι παίκτες του Φεράντο βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν ακόμη δυο φορές. Στο 80’ ο Ντεντάκης με κεφαλιά έκανε το 4-0, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ζέρης στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΝΠΣ Βόλος-Διγενής Νεοχωρίου 5-0

Σκόρερ: (10’ Μάντζης, 21’ Πέντα, 27’ Δεμηρτζόγλου, 80’ Ντεντάκης, 90+2’ Ζέρης)

Διαιτητής: Διώτης (Ευρυτανίας)

Βοηθοί: Δόσκορης (Φθιώτιδας), Κουρλός (Ευρυτανίας)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χ. Φεράντο): Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ζέρης, Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Δεμηρτζόγλου (46’ Ντόσης), Πέντα (54’ Σαλαμούρας), Καμπαγέρο, Μάντζης (46’ Κυπαρίσσης), Πίτου Γκαρσία (63’ Δημηνάς), Ηλιόπουλος.

ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Β. Μπιρσίμης): Καρατζάς, Μπασιάκας, Τζέλης, Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής (73’ Ψαρράς), Αετόπουλος, Σκόνδρας, Μεζίνι (63’ Τσικρικάς), Γκαγκαστάθης (46’ Γιαννούλας), Αμπαδιωτάκης (46’ Κατσαμάγκας)

Χαμηλά… κράτησε την μπάλα ο τεχνικός του ΝΠΣ Βόλος, Χουάν Φεράντο ο οποίος στάθηκε στις κίτρινες που δέχθηκε η ομάδα του αλλά και στη συγκέντρωση των παικτών του: «Τα καλά για την ομάδα μου είναι πολλά. Όμως, κάποιες στιγμές είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα 3/4 του γηπέδου, αλλά χάναμε την τελική πάσα και τη συγκέντρωση μας. Μίλησα μετά το τέλος του αγώνα με τους ποδοσφαιριστές μου και τους είπα ότι το παιχνίδι κρατά 90’. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεχθήκαμε τρεις κίτρινες κάρτες, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας και γενικότερα το μέλλον μας, γιατί πρέπει να δώσουμε ακόμη 12 παιχνίδια. Θέλουμε να ευχηθούμε, καλές γιορτές, καλή χρονιά, με υγεία και ό,τι καλύτερο».

Από τη μεριά των φιλοξενούμενων ο τεχνικός Βαγγέλης Μπρισίμης επεσήμανε: «Καταρχήν, να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΝΠΣ Βόλος για την πορεία της στον πρώτο γύρο και για το μεταξύ μας αποτέλεσμα, το οποίο κατά την άποψη μου είναι δίκαιο. Σχετικά με τη δική μας την ομάδα, είχαμε προετοιμαστεί, αλλά για να είχαμε τύχη με έναν αντίπαλο, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη ποιότητα, θα έπρεπε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι 100% σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτα 30’, η ομάδα του ΝΠΣ Βόλος μέσα από συνεργασίες μπήκε στην περιοχή μας και σκόραρε τρία τέρματα. Από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στο ματς. Κάναμε προσπάθεια με κάποιες αλλαγές στο ημίχρονο, αλλά δεν καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά. Παρόλα αυτά, το σκορ έγινε 5-0, το οποίο είναι πολύ βαρύ για την ομάδα μας. Στο τέλος του πρώτου γύρου είχαμε βάλει τον πήχη πιο ψηλά, θέλαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, αλλά θα γίνει προσπάθεια από τα παιδιά και από τη διοίκηση για να ενισχυθούμε και να παλέψουμε στο δεύτερο γύρο, ώστε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους, Καλές γιορτές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου