ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-489935

Μάλλον ήταν προαποφασισμένο

Μπορεί κάθε μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ να είχε χθες Πέμπτη μπροστά του την επιστολή του Γιώργου Δαλούκα προς την ομοσπονδία, ωστόσο αυτή δεν ανεγνώσθη, όπως επιθυμούσε ο Βολιώτης ρέφερι. Αντίθετα, δρομολογήθηκαν ενέργειες ακόμη και για τιμωρία του!

Η ΕΠΟ φαίνεται πως είχε αποφασίσει να αποπέμψει τον Γιώργο Δαλούκα από τον πίνακα των διεθνών διαιτητών και να τον αντικαταστήσει από τον Δωδεκανήσιο Τάσο Σιδηρόπουλο. Ο τελευταίος, ωστόσο, δεν πληροί τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι διεθνείς διαιτητές πρέπει να έχουν σφυρίξει τουλάχιστον για δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος. Ο Ροδίτης ρέφερι μπήκε στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας το καλοκαίρι του 2009, συνεπώς θα συμπληρώσει δύο χρόνια το καλοκαίρι του 2011.
Άρα η «διεθνοποίηση» του είναι παράτυπη. Στην ΕΠΟ, πάντως, αισιοδοξούν πως η τοποθέτηση του θα γίνει δεκτή, κάτι για το οποίο θα αποφανθεί η ΟΥΕΦΑ τον επόμενο μήνα.
Πέραν του Τάσου Σιδηρόπουλου, οι υπόλοιποι διεθνείς που δηλώθηκαν ήταν οι ίδιοι με πέρσι: Κουκουλάκης Μιχαήλ, Κάκος Αναστάσιος, Καλόπουλος Δημήτριος, Παμπορίδης Βασίλειος, Σπάθας Ηλίας και Τριτσώνης Σταύρος.
Η διεθνής καριέρα του Γιώργου Δαλούκα, μάλλον ολοκληρώθηκε και με τη βούλα, ουσιαστικά πριν καν αυτή ξεκινήσει. Ωστόσο, ο Βολιώτης ρέφερι θεωρείται τελειωμένη υπόθεση και για τα ελληνικά πρωταθλήματα. Αυτό, βέβαια, τυπικά δεν μπορεί να γίνει τώρα, μιας και η διαγραφή από τους πίνακες μεσούσης της σεζόν, δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς. Ο Δαλούκας αναμένεται να βγει από τους πίνακες το επόμενο καλοκαίρι.
Μάλιστα χθες κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ ο Σοφοκλής Πιλάβιος όχι απλά δεν δέχτηκε να διαβαστεί η επιστολή (λέγοντας… «μας έστειλε ο κ. Δαλούκας μια επιστολή. Τον ευχαριστούμε. Δεν θα συζητήσουμε τίποτα άλλο»), αλλά αποφασίστηκε να σταλεί η επίμαχη επιστολή στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, ώστε να εξεταστεί αν περιέχει επιλήψιμες τοποθετήσεις και αν κριθεί απαραίτητο να παραπεμφθεί ο διαιτητής στην Πειθαρχική Επιτροπή!
 
 
 
 
 
 
 
Το σαββατοκύριακο των ντέρμπι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που ξεκινάει αύριο. Ξεκινώντας από τα μεγάλα σαλόνια έχουμε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και όσον αφορά στα καθ’ ημάς Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα. Κατεβαίνοντας λίγο παρακάτω έχουμε στη Γ’ Εθνική Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Επανωμής και ακόμα παρακάτω, στο περιφερειακό πρωτάθλημα, Ρήγας-Πύρασος.
 
Παιχνίδια που αναμφισβήτητα έχουν ιδιαιτερότητες, το καθένα για διαφορετικούς λόγους. Λέω να δώσουμε όμως λίγη προσοχή παραπάνω και να ασχοληθούμε με το λιγότερο «εμπορικό» από αυτά, που δεν είναι άλλο από το τοπικό ντέρμπι της Μαγνησίας μεταξύ Ρήγα και Πυράσου.
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Ενα παιχνίδι που σαν παράδοση, σαν προϊστορία, δε λέει και πολλά καθώς για το περιφερειακό πρωτάθλημα οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μόνο μια χρονιά, τη σεζόν 2008-2009, όταν στο τότε πρωτάθλημα συμμετείχαν τρεις ομάδες της Μαγνησίας, Ρήγας, Πύρασος και Θησέας. Σε σύνολο δύο παιχνιδιών οι Βελεστινιώτες υπερτέρησαν, καθώς στην Αγχίαλο απέσπασαν λευκή ισοπαλία 0-0, ενώ στο Βελεστίνο στον δεύτερο γύρο επικράτησαν με σκορ 2-0.
Βέβαια τα δύο αυτά παιχνίδια από μόνα τους δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν ισχυρή παράδοση υπέρ κάποιας ομάδας, αλλά όπως και να το κάνουμε ίσως ένα ψυχολογικό προβάδισμα να το αποκτά κάποιος και στην προκειμένη περίπτωση ο Ρήγας. Άλλωστε το παιχνίδι μπορεί να μην έχει παράδοση αλλά από ιδιαιτερότητες και ενδιαφέρον άλλο τίποτα.
Ο νέος προπονητής του Ρήγα, Νίκος Χατζηκυριακίδης, θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα της γενέτειράς του ενώ και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος έχει διατελέσει στο παρελθόν προπονητής στο Ρήγα. Επίσης πέρα από το πρωτάθλημα οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και πέρυσι στον τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών με τον Πύρασο να επικρατεί με 3-1, με τον Νίκο Χατηκυριακίδη να είναι και τότε στον πάγκο του Ρήγα και να αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του. Μάλιστα ο Χατζηκυριακίδης και ο Παναγιωτόπουλος έχουν ακολουθήσει και βίους αντίθετους, καθώς ο πρώτος αντικατέστησε τον δεύτερο στον πάγκο του Πυράσου όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο περιφερειακό.
Εκτός όλων των παραπάνω, που αρκούν ώστε να κάνουν το παιχνίδι ιδιαίτερο, η κυριακάτικη αναμέτρηση έχει και βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και η αλήθεια είναι πως οι δύο ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα. Αμφότεροι θέλουν τους βαθμούς της νίκης και με αυτό το στόχο θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο. Τέλος να σημειώσουμε πως ο Ρήγας από τη σεζόν 2004 μέχρι τη σεζόν 2008, μια τετραετία δηλαδή, ήταν αήττητος σε όλα τα τοπικά ντέρμπι που έδωσε στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
 Γενικότερα λοιπόν ο Ρήγας «τα έχει» όπως λέμε τα ντέρμπι στην κατηγορία αλλά αυτή τη στιγμή ο Πύρασος δείχνει σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Η αλλαγή προπονητή στο Ρήγα πάντως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Βέβαια ουσιαστικά και στον Πύρασο υπάρχει νέος προπονητής. Οπότε ποιος από τους δύο; Ρήγας ή Πύρασος; Μπέρδεμα…
 
 
 
 
 
 
Είχε τη λύση
Μόνο κουλουράκια είχε το μπουφέ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Σάκη Τσιώλη στην Αγριά. Τελικά ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μετά το τέλος είπε «άντε πάμε έξω να φάμε, γιατί εδώ ήταν σαν μνημόσυνο» και ικανοποίησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο τσιπουράδικο του Vallis… Ζ.Ε.Ι.

Την ίδια λύση

Στην λύση του γηπέδου του Αγίου Γεωργίου Φερών είχε καταφύγει πριν από λίγα χρόνια η ομάδα του Εθνικού Ολυμπιακού Βόλου, όταν και αγωνίζονταν στην Γ’ Εθνική και δεν είχε γήπεδο για προπόνηση. Την ίδια λύση έχει πλέον στα χέρια της ή καλύτερα στο πόδια της και η ομάδα της Νίκης σήμερα, μετά από τρία χρόνια. Ζ.Ε.Ι.
 
Τετ α τετ με Γραμματικόπουλο
Ενας από τους παίκτες που είχε ομιλία χθες με τον Στράτο Γιδόπουλο ήταν και ο Γιώργος Γραμματικόπουλος. Ο Στράτος Γιδόπουλος προσπάθησε να ανεβάσει τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στην Κοζάνη, λέγοντάς του ότι δεν πειράζει και να συνεχίσει την προσπάθεια. Ζ.Ε.Ι.
 
Τα καλύτερα
Τα καλύτερα ήρθαν μαζί για τον Λεάντρο Άλβαρεζ. Μόλις έμαθε ότι η γυναίκα του θα φέρει τον κόσμο κοριτσάκι ήρθε και επέκταση του συμβολαίου…
Β.Ζ
 
Επαληθεύτηκαν τα χειρότερα
Ασχημα ήταν τα νέα για την ομάδα του Βόλος 2004 και την παίκτρια Βάλια Λαβδογιάννη, της οποίας τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπέστη χιαστό. Η Λαβδογιάννη τραυματίστηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τους επόμενους μήνες, όπως και η Παρασκευή Διβανέ.

Ζ.Ε.Ι.

Ντέρμπι…

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου κάποιος είπε για το αυριανό ντέρμπι Ολυμπιακού-Λάρισας: «Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός βγαίνει ο Παπατόλιας, αν κερδίσει η Λάρισα βγαίνει ο Αγοραστός». Ωραίο το σκεπτικό. Φαντάζεστε να επαληθευτεί κιόλας…;
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας…
Υπάρχει εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που κατεβαίνει υποψήφιος;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου