ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Τούμπα το ενδιαφέρον

στην-τούμπα-το-ενδιαφέρον-201816

Επιμέλεια ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, παρά το γεγονός ότι φέτος υπάρχει βαθμολογική διαφορά των δυο αντιπάλων (ΠΑΟΚ 25, Παναθηναϊκός 15)!

Στην Τούμπα η φετινή αναμέτρηση βρίσκει τις δύο ομάδες σε διαφορετική αγωνιστική μοίρα, όπως και να ’χει όμως πρόκειται για ντέρμπι και μάλιστα κομβικής σημασίας για τους στόχους και των δύο.

Η ομάδα του Λουτσέσκου για πρώτη φορά φέτος με τον κόσμο στο πλευρό του στο γήπεδο της Τούμπας θέλει μόνο νίκη για να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας, απέναντι στον Παναθηναϊκό που προσπαθεί να βρει τον εαυτό του αγωνιστικά.

Για τον ΠΑΟΚ σημαντική απουσία είναι αυτή του Αντελίνο Βιεϊρίνια, καθώς η ατυχία του «χτύπησε την πόρτα». Ο Πορτογάλος άσος χάνει τον αγώνα της 14ης αγωνιστικής με τους «πράσινους», καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας. Το απόγευμα της Παρασκευής ο παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στο στομάχι και υποβλήθηκε αμέσως σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Όπως αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε επίσημη ενημέρωσή της ο Βιεϊρίνια μπήκε άμεσα στο χειρουργείο προκειμένου να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση.

Στον Παναθηναϊκό λύνονται τα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη όσον αφορά το σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αφού ο Κουρμπέλης ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και παίζει στη Τούμπα, ενώ OK είναι και ο Ουσμάν Κουλιμπαλί αν και ο Αφρικανός μπακ δύσκολα να πάρει θέση στην αρχική σύνθεση (λόγω του ότι δεν έχει και αγωνιστικό ρυθμό).

Στα άλλα σημερινά ματς ο Ατρόμητος είναι το φαβορί υποδεχόμενος τον Λεβαδειακό, που χωρίς τον Μπραντάο χάνει σημαντικό μέρος της δυναμικής του, ενώ εξαιρετικά αμφίρροπες είναι οι αναμετρήσεις Απόλλων Σμύρνης-Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία.

Αύριο η πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΑΕΚ προερχόμενη από την πρόκριση στους «32» του Europa League έχει θεωρητικά εύκολο έργο στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Κέρκυρα…

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:

15.00 Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Σίπκας (Σάμου)

4ος: Μπλάνας (Μεσσηνίας)

17.15 Ατρόμητος – Λεβαδειακός

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Πασχάλης (Ηπείρου)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

17.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Πήττας (Ηλείας), Πυλαρινός (Ζακύνθου)

4ος: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

19.30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Νικολακάκης (Ηρακλείου)

4ος: Κουμπαράκης (Θράκης)

Δευτέρα (11/12)

19.30 ΑΕΚ – Κέρκυρα

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Σινιοράκης (Χανίων)

4ος: Τζήλος (Λάρισας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου