ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Με ηρεμία και ψυχραιμία για τη νίκη”

με-ηρεμία-και-ψυχραιμία-για-τη-νίκη-489991

Με ηρεμία και ψυχραιμία ο Ολυμπιακός περιμένει το αυριανό ντέρμπι με τη Λάρισα, ενώ ικανοποιημένος για την εικόνα της ερυθρόλευκης ομάδας και για το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει την Λάρισα χωρίς να έχει ελλείψεις εμφανίστηκε και ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε ακόμη για τις σχέσεις των δύο ομάδων αλλά και για την οριακή θέση στην οποία βρίσκεται η Λάρισα.
«Είναι ίσως η πρώτη φορά που η ομάδα είναι πανέτοιμη από όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχουν προβλήματα ούτε τραυματισμού ούτε τιμωριών. Η ομάδα μας είναι πανέτοιμη για τον αγώνα με τη Λάρισα. Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, πιστεύω ότι η ομάδα άφησε για μία ακόμη φορά το αγωνιστικό στίγμα της. Είχαμε καλή απόδοση στο Περιστέρι. Μας στενοχωρεί βέβαια το γεγονός ότι στο τέλος θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει και τους 3 βαθμούς και έτσι να βρισκόμαστε σε καλύτερη βαθμολογική θέση. Γενικότερα μέχρι σήμερα στην πορεία της ομάδας, στους αγώνες με ΠΑΟΚ, Εργοτέλη και Ατρόμητο, η ομάδα θα μπορούσε να είχε πετύχει μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει αισιοδοξία και ικανοποίηση γιατί η ομάδα είχε καλή απόδοση σε όλους τους αγώνες μέχρι σήμερα. Αυτό μας κάνει πιο ήρεμους και πιο ψύχραιμους, ενόψει του αγώνα του Σαββάτου. Το παιχνίδι με τη Λάρισα είναι ένα παιχνίδι που προβλέπεται πολύ ενδιαφέρον, ένα παιχνίδι με μεγάλο πάθος και από τις δύο μεριές. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και ψύχραιμοι και να κοιτάξουμε τη δική μας απόδοση. Στην ομάδα υπάρχει καλή ψυχολογία και η προετοιμασία για το παιχνίδι κύλησε όπως θα έπρεπε.».
 
Για την ομάδα της Λάρισας: «Έχω δει δύο φορές τη Λάρισα στα τελευταία της παιχνίδια. Νομίζω ότι αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Εγώ δεν βλέπω να έχει αγωνιστικά προβλήματα παρά από κακά αποτελέσματα που μπορεί να οφείλονται και σε συγκυρίες. Εμείς αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο του Σαββάτου χωρίς να λάβουμε υπόψη τη βαθμολογία του. Νομίζω πως όλοι αυτά τα ντέρμπι, κυρίως αυτά τα θεσσαλικά ντέρμπι, τα βλέπουμε περισσότερο σαν αγώνες πρεμιέρας».
 
Για τη βαθμολογία της ομάδας: «Σίγουρα πριν από αυτές τις 6 αγωνιστικές θα νιώθαμε πολύ ευχαριστημένοι από τη συγκομιδή των 8 βαθμών, αφού οι τέσσερις από αυτές αφορούσαν σε αγώνες εκτός έδρας. Βάσει όμως της απόδοσης της ομάδας πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Χαιρόμαστε βέβαια που δεν μας χαρίστηκε τίποτα, κανένας βαθμούς, τους κερδίσαμε όλους και βάσει της εικόνας της ομάδας θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε και αδικημένοι βαθμολογικά, αλλά νιώθουμε οπωσδήποτε ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας».
 
Με στόχο το σύνολο: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο σύνολο που η απόδοση της ομάδας να μην εξαρτάται από έναν ή δυο παίκτες. Λειτουργούμε σαν ομάδα, ξέρουμε τι θέλουμε και κινούμαστε ανάλογα και με τη διακύμανση του αποτελέσματος. Η καθημερινότητά μας στις προπονήσεις περιλαμβάνει και αυτό το στοιχείο. Να μην εξαρτιόμαστε δηλαδή από την απόδοση ενός ή δύο παικτών, αλλά να αποδίδουμε ως σύνολο και φυσικά και σε αυτόν τον τομέα υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης».
 
Για την ψυχολογία: «Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή, προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ηρεμία μας, τη ψυχραιμία μας, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΛ. Είμαι γνώστης της κατάστασης και του κλίματος που επικρατεί στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στις δύο πόλεις αυτήν τη εβδομάδα. Προσπαθώ λοιπόν να βγάλω τα παιδιά από την ένταση, να μην εμπλακούν σε αυτή και να διατηρήσουμε το καλό κλίμα που έχουμε ήδη ως ομάδα.».
 
Για τη σχέση με ΑΕΛ: «Με την αγωνιστική Λάρισα αυτή τη στιγμή δεν με συνδέει κάτι. Η αγάπη μου βέβαια για τον κόσμο της Λάρισας είναι διαχρονική και αμοιβαία. Είναι γεγονός πως η δεκαετία του ‘80 παραμένει ανεξίτηλη και με συνδέει με τη Λάρισα η αγάπη, ο κόσμος και η ιστορία. Όσα όμως με συνδέουν σήμερα με τον Ολυμπιακό Βόλου είναι πολύ περισσότερα».
 
Για τα γκολ που δέχεται η ομάδα: «Σίγουρα πάντα μας προβληματίζει ο τρόπος που δέχεται η ομάδα γκολ και δεν δικαιολογώ τα 3 γκολ στον αγώνα στο Καραϊσκάκη, ακόμη και απέναντι στον Ολυμπιακό. Έχουμε καλή ομαδική άμυνα αλλά πρέπει να βελτιωθούμε στις λεπτομέρειες. Είμαστε βέβαια φύσει επιθετική ομάδα και υπάρχουν αρκετοί κεντροεπιθετικοί παίκτες. Αυτό σίγουρα αρέσει πάρα πολύ σε όλο το φίλαθλο κοινό, ιδιαίτερα στους δικούς μας φιλάθλους».
 
Για τους φιλάθλους: «Λυπάμαι που δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι από τη Λάρισα στον αγώνα του Σαββάτου. Το παιχνίδι γίνεται πιο ενδιαφέρον, πιο όμορφο όταν υπάρχουν και οι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας. Όσο για τους δικούς μας φιλάθλους, το παιχνίδι με την ΑΕΚ δικαίωσε απόλυτα τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος θέλει πάντα τον κόσμο δίπλα στην ομάδα. Μέσα από την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας, οι παίκτες προσπαθούν να έρθουν πολλοί περισσότεροι φίλαθλοι στο γήπεδο και οι φίλαθλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι παίκτες μας κάνουν πάντα το καλύτερο δυνατό».
 
Τέλος έκανε και κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου: «Όλοι μας στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ιδιαίτερα οι παίκτες, νιώθουμε υποχρεωμένοι στους φιλάθλους μας για τον τρόπο που μας στηρίζουν και για μια ακόμη φορά θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να τους ικανοποιήσουμε. Η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θέλουμε όλο τον κόσμο κοντά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου