ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τι πονάει πιο πολύ…

τι-πονάει-πιο-πολύ-490014

Αγνώριστη σε σχέση με την ομάδα που «πέταγε φωτιές» στη Θεσσαλονίκη, η ΑΕΚ γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 3-0 στην έδρα της Άντερλεχτ. Σαν να μην έφτανε η απογοήτευση για την άσχημη εμφάνιση, ήρθε και ο τραυματισμός του Νάτσο Σκόκο να σκορπίσει προβληματισμό στο στρατόπεδο των «κιτρίνων» ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι δαιμόνιοι Μπουσουφά και Λουκάκου έκαναν «σμπαράλια» της άμυνα της ΑΕΚ και πέτυχαν από ένα γκολ (στο 31’ ο πρώτος, στο 72’ ο δεύτερος), ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στο 76’ με το τακουνάκι του Γιόχας στο 76’, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Επηρεασμένη από τις πολλές αλλαγές αλλά και τον τραυματισμό του Σκόκο, η ΑΕΚ παραδόθηκε στις ορέξεις μιας Άντερλεχτ που έμοιαζε υπερομάδα, ενώ οι προηγούμενες εμφανίσεις σε Βέλγιο και Ευρώπη μόνο αυτό δεν μαρτυρούσαν.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-3-3 και αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Σάχα κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας Δέλλας, Γκέντσογλου και στα άκρα οι Αργυρίου και Λαγός. Στον άξονα οι Ντιόπ, Καφές και Μάκος και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπλάνκο, έχοντας στα πλάγια τους Σκόκο και Έντερ.

Πολλά από τα σχέδια που είχε στο μυαλό του ο Μανόλο Χιμένεθ, πήγαν περίπατο λίγο πριν τη συμπλήρωση του εικοσάλεπτου, όταν είδε τον Νάτσο Σκόκο να αποχωρεί τραυματίας. Η αντίδραση του Ισπανού τεχνικού, όπως την έδειξε το κοντινό πλάνο του Βέλγου σκηνοθέτη, φανέρωσε την έκταση της απογοήτευσής του. Έχοντας χάσει τον πιο ποιοτικό της παίκτη, η «Ένωση» δεν κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά, αλλά αντίθετα ταλαιπωρήθηκε από την παρουσία του Λουκάκου.

Ο ποδοσφαιριστής της Άντερλεχτ τραβιόταν συχνά στα αριστερά της άμυνας, παρασύροντας και τον Γκέντσογλου, ενώ ο Λαγός δεν μπορούσε να σταματήσει τους επιθετικούς των Βέλγων που έβγαιναν από την πλευρά του. Τελικά ο Λουκάκου ανταμείφθηκε για την απόδοσή του με ένα γκολ και κερδίζει οριακά τον τίτλο του MVP του αγώνα.

Ακόμη κι όταν άλλαξε το σύστημα του «δικεφάλου» σε 4-4-2, οι στιγμές που η ΑΕΚ απείλησε και η ήττα μάλλον ήταν αναπόφευκτη. Αν δεν σκοράρεις, δεν μπορείς και να διεκδικείς…

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Γιάκομπς): Προτό, Μάζουχ, Ντεσάχτ, Μπίλια, Πόλακ, Κανού (66’ Σουάρες), Μπουσουφά, Λουκάκου (80’ Τσαβαρία), Κλιέσταν, Γιούχας, Ζιλέ.

AEK (Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μάκος (46’ Τζεμπούρ), Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ (63’Λεονάρντο), Ντιόπ, Σκόκο (20’ Μπερνς), Δέλλας, Γκέντσογλου.

 

* Σε περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι κορυφής του 12ου ομίλου του Europa League η Πόρτο. Οι «δράκοι» πέρασαν σαν «σίφουνας» από την Κωνσταντινούπολη, νικώντας 3-1 την Μπεσίκτας για την 3η αγωνιστική και διατήρησαν το απόλυτο στις νίκες.

Το τρία στα τρία έκαναν επίσης η Ζενίτ (2-0 την Χάιντουκ) στον 7ο όμιλο και η Στουτγάρδη (1-0 την Χετάφε) στον 8ο.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα το Νάπολι-Λίβερπουλ για τον 11ο, ενώ χωρίς νικητή έληξε και το Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν (1-1) για τον 10ο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου