ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-490363

Μια 3η θέση ο Δ. Λαζάρου στο Ε.Δ. της πάλης
 
Με την επιτυχία του Δ. Λαζάρου έκλεισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας στην ελεύθερη πάλη που έγινε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στις 9 και 10 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης στην Αθήνα.
Ο Παλαιστικός Όμιλος Βόλου και σ’ αυτή την διοργάνωση είχε συμμετοχή με τον αθλητή Δημήτριο Λαζάρου και κατέλαβε την 3η θέση στο βάθρο μετά από 3 νίκες και ήττες.
Την ημέρα των αγώνων παρευρέθη στο πλευρό του αθλητή ο Πρόεδρος του Παλαιστικού Ομίλου Βόλου Αθανάσιος Πελεκούδας και ο τεχνικός σύμβουλος του ομίλου Στάθης Τζουμπουσλής.
Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τον αθλητή που ανήκει στο σώμα της Πολεμικής Αεροπορίας Δημήτριο Λαζάρου.
Η επόμενη υποχρέωση για τον ΠΑΟΒ είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών.
 
 
 
 
Μετά και τα οπλοστάσια που βρέθηκαν χθες σε έφοδο που έκανε η αστυνομία σε συνδέσμους ομάδων της Αθήνας, τι νόημα έχει να συζητάμε για ποδόσφαιρο; Ή μάλλον να συζητάμε αλλά μακριά από όλους αυτούς που διατηρούν τέτοιο εξοπλισμό στους συνδέσμους τους.
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Θα μου πει τώρα κάποιος και δικαιολογημένα «Τώρα έμαθες για τους συνδέσμους;». Όχι δεν τα έμαθα τώρα τα σπουδαία, αλλά η απλή μανούρα και η λεκτική αντιπαράθεση διαφέρουν πολύ από αυτά που κρύβουν μέσα τους οι σύνδεσμοι. Και για να προλάβω κάποιους, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους συνδέσμους και φυσικά δεν είμαι κατά των οργανωμένων οπαδών. Απλά αν κάποιοι θέλουν μέσω του ποδοσφαίρου να σκοτωθούν, λυπάμαι αλλά δε θα πάρουμε. Καλό θα είναι η πολιτεία αλλά κυρίως οι ίδιες οι ομάδες να μεριμνήσουν για το ζήτημα και να μπει μια και καλή τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Δεν είμαι της άποψης ότι το γήπεδο πρέπει να είναι εκκλησία και να πω και την αλήθεια δεν με γεμίζει κάτι τέτοιο. Προτιμώ τα γήπεδα να είναι «κολαστήρια». Αλλά ένα γήπεδο μπορεί να γίνει «κόλαση» και με τις ιαχές των φιλάθλων αλλά και όλα τα ωραία που επινοούν πολλές φορές με χαρτάκια, πανό και όλα τα σχετικά και όχι με μαδέρια, καδρόνια και στυλό φωτοβολίδων.
Βέβαια είναι και το άλλο. Όλα αυτά που βρέθηκαν στους συνδέσμους, συνήθως δε χρησιμοποιούνται στις εξέδρες και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά έξω από αυτούς στα «ραντεβουδάκια» που κανονίζουν μεταξύ τους οι οπαδοί, ώστε να λύσουν τις διαφορές τους και να εκτοκώσουν τη μαγκιά τους. Επομένως το θέμα έχει και κοινωνικές προεκτάσεις καθώς μιλάμε για άτομα που εκτονώνονται μέσα από όλα αυτά. Είναι ουσιαστικά χουλιγκανισμός που απλά ακουμπά πάνω στην «ιδέα» των ομάδων με αντιπαλότητα.
Κλείνοντας, απλά να αναφέρω πως τα γήπεδα της Ευρώπης που αποτελούν τις πιο καυτές έδρες (Ριαθόρ, Ντραγκάο, Μπερναμπέου, Καμπ Νου, Μαδριγάλ, Σαν Μαμές και άλλα πολλά) είναι «κολαστήρια» λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι φίλαθλοι και όχι λόγω της «μαγκιάς» και του τσαμπουκά κακής ποιότητας. Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε τσαμπουκάδες, αλλά «ποδοσφαιρικό τσαμπουκά» δεν έχουμε και μάλλον δύσκολα θα αποκτήσουμε. Γι’ αυτό όταν βγαίνουμε στην Ευρώπη να παίξουμε μπάλα κάνουμε τις… πάπιες.
 
 
 
 
Πολύς κόσμος στο Πανθεσσαλικό
Αρκετός κόσμος βρέθηκε χθες στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου με αφορμή την αναμέτρηση των μικτών ομάδων και της ποδοσφαιρικής αφρόκρεμας του Νομού. Το παρών έδωσαν ο Αχιλλέας Μπέος, ο Τάκης Γιαννόπουλος, όπως επίσης ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Κώστας Μανιατάκης, ο Κώστας Σταματίου αλλά και πολλοί άλλοι φίλαθλοι και όχι μόνο. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι παράγοντες της ΕΠΣΘ με τον πρώτο τον πρόεδρο της Ενωσης, κ. Αναστάσιο Μπατζιάκα.
Ζ.Ε.Ι
 
Δεν προλαβαίνουν
Η επιστροφή στο Παντελής Μαγουλάς έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Νίκης που προσπαθούν να το κάνουν να δείχνει όσο πιο όμορφο γίνεται. Υπήρχαν όμως και αρκετές υπερβολές που ακούστηκαν από την χαρά των φιλάθλων. Οπως ότι στα δίκτυα π.χ θα τοποθετηθεί το σήμα της Νίκης. Παράγοντας της ομάδας χθες γέλαγε μόλις το άκουσε…
Αγ. Θαν.
 
Βόλτα στην παραλία
Μασίας και Μαλντονάδο στο χθεσινό απογευματινό τους ρεπό προτίμησαν να κάνουν βόλτα στην παραλία. Βέβαια ο καθένας είχε στο χέρι του κι από ένα laptop. Ωραία η θέα από την παραλία στην θάλασσα, αλλά οι δυο ποδοσφαιριστές της Νίκης δεν φαίνονται διατεθειμένοι για χάρη της να παραμελήσουν τους φίλους τους στο ίντερνετ!
Αγ. Θαν.
 
Αφανής ήρωας
Ο Ναπολέων Φραγκούλης, ο σύζυγος της αντιπροέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, συνόδεψε χθες την γυναικεία ομάδα μπάσκετ στην Θεσσαλονίκη για το ματς του κυπέλλου με την ΜΕΝΤ. Ο κ. Ναπολέων είναι ο αφανής ήρωας της όλης προσπάθειας. Παρακολουθεί αρκετές προπονήσεις την εβδομάδα, ενώ όποτε παραστεί ανάγκη είναι ο πρώτος που θα «τρέξει» για τα κορίτσια.
Αγ. Θαν.
 
Πανηγύρισαν μαζί
Παρέα με τον Κώστα Πλασταρά πανηγύρισε και τα τρία χθεσινά του τέρματα αρχικά ο Ιάσονας Παπαδημητρίου. Ο κ. Κώστας είναι πολύ κοντά σε όλα τα παιδιά που περνάνε από την ΕΠΣΘ και για τον λόγο αυτό πολλές φορές πανηγυρίζουν τα γκολ μαζί τους μιας και ο ίδιος φροντίζει να τους ανεβάζει ψυχολογικά.
Ζ.Ε.Ι.
 
Ενθαρρυντικά δείγματα
Το τμήμα κανόε –καγιάκ του ΝΟΒΑ βγάζει συνεχώς φουρνιές πρωταθλητών. Η παραγωγή δεν έχει σταματήσει σχεδόν ποτέ. Πρόσφατα το τμήμα του κανόε καγιάκ μετείχε σε διεθνές μίτινγκ που έγινε στην Κρήτη και κατέκτησε τέσσερα χρυσά, εννιά αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια. Η εμφάνιση τους πραγματικά εντυπωσιακή. Ο έφορος του τμήματος κ. Καλλιώρας είχε κάθε λόγο να είναι πανευτυχής. Η προσπάθεια αποδίδει καρπούς και οι άνθρωποι του ΝΟΒΑ περιμένουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον.
Αγ. Θαν.

Η Ερώτηση Της Ημέρας

Θα το κερδίσουμε το στοίχημα το Σάββατο ;
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου