ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά

επιβεβαίωσε-τα-προγνωστικά-490386

Ο Ολυμπιακός Βόλου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και στην πράξη και έφυγε χθες από τη Θεσσαλονίκη με την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου στις αποσκευές του. Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν της ΜΕΝΤ με 49-71 παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ και ικανοποιώντας σε γενικές γραμμές με την εμφάνιση τους τον τεχνικό της ομάδας, Κώστα Ξενοκώστα.
Μπορεί ο αντίπαλος να ήταν μικρότερης κατηγορίας και δυναμικότητας, αλλά αυτό που μέτρησε ήταν ότι οι Βολιώτισσες έπαιξαν σοβαρά και πειθαρχημένα καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Ξενοκώστας είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες που είχε στη διάθεσή του.
Ο Ολυμπιακός Βόλου από το πρώτο δεκάλεπτο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις γηπεδούχες. Με ένα σερί 19-2 έδειξε από το ξεκίνημα ποιο είναι το αφεντικό και η αναμέτρηση κύλησε χωρίς να ανησυχήσει ο ερυθρόλευκος πάγκος. Οι παίκτριες της ΜΕΝΤ δεν μπορούσαν εύκολα να σταματήσουν την Αμερικανίδα Τόμπσον που πέτυχε 19 πόντους, ενώ την ακολούθησε στο σκοράρισμα η νεαρή Σκοπιανή Ταντουρόφσκα που πέτυχε 13 με ένα τρίποντο.
Για τον μόνο λόγο που ανησύχησε κάπως η τεχνική ηγεσία ήταν με ένα τραυματισμό της Κουτσουνούρη που υπέστη διάστρεμμα, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και στην συνέχεια μπήκε ξανά στο παρκέ.
Οι ερυθρόλευκες την Κυριακή υποδέχονται τον Πανιώνιο στο ΕΑΚ και σε περίπτωση που καταφέρουν να κερδίσουν προκρίνονται στο Final 4 του θεσμού. Η πρόκληση είναι μεγάλη και η Βολιώτισσα καλαθοσφαιρίστρια Ασημίνα Κουτσουνούρη με δηλώσεις της μετά τον αγώνα έκανε κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο της Νέας Δημητριάδας την Κυριακή και να ενισχύσει την προσπάθεια των ερυθρολεύκων: «Θέλουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να μας υποστηρίξει. Είναι ευκαιρία να κερδίσουμε τον Πανιώνιο και να πάρουμε την πρόκριση για τους τέσσερις. Η γεμάτη κερκίδα θα μας δώσει άλλη διάθεση για το παιχνίδι. Περιμένουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να χαρίσουμε στον Ολυμπιακό αυτή τη διάκριση».
Τα δεκάλεπτα: 8-26, 23-36, 33-52, 49-71
ΜΕΝΤ (Ατακτίδης): Μηλιάρα, Κοτσαφτίκη, Παπαρέντη 2, Βουλγαράκη 8, Παλάνη 6 (2), Τόσκα 2, Βατσιτσίδου 4, Αγγελίτσα 2, Καρπάγκου 6, Γιαννάκη, Καζαντζίδου 7 (1), Γράψα 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Ξενοκώστας): Λυμπερίδου 2, Σουλτάνη, Ζήτη, Μαγκλάρα 7, Κουτσουνούρη 9, Ζίφκοβιτς 12, Κυριτσάκα 9 (1), Ταντουρόφσκα 13 (1), Κυριατζίδου, Τόμπσον 19.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου