ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μόνο η Ρούμπιν “χ”άρηκε

μόνο-η-ρούμπιν-χάρηκε-490407

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 0-0 με τη Ρούμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ουσιαστικά εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση…
 
Οι πράσινοι ξύπνησαν αργά, αφού αποφάσισαν να πιέσουν μετά το 70΄, έκαναν φάσεις ακόμα και στις καθυστερήσεις, ενώ ακύρωθηκε και γκολ του Σισέ ως οριακό πάντως οφσάιντ. Η Ρούμπιν δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Μια σφικτή, οργανωμένη ομάδα με καλές μονάδες μπροστά και στιβαρή πίσω που κατέβηκε για την ισοπαλία και την πήρε.
 
Στο μεγαλύτερο μέρος του ματς οι πράσινοι ήταν εγκλωβισμένοι, σπαταλώντας πολύ χρόνο και ουσιαστικά δεν απείλησαν ιδιαίτερα, παρά μόνο προς το τέλος όταν πίεσαν. Ο Μαυρίας μπήκε, χειροκροτήθηκε και ίσως πάρει και ευκαιρίες στο μέλλον, αλλά δεν έφτανε αυτός… Επόμενο ματς στο μακρινό Καζάν στις 2/11.
 
Ο Νιόπλιας παρέταξε την αναμενόμενη διάταξη (4-3-3) και 11άδα, με τον Σισέ δηλαδή στην κορυφή και τους Λουίς Γκαρσία (αριστερά) και Χριστοδουλόπουλο. Ο Μπερντίεφ κατέβασε τη Ρούμπιν με 4-5-1, με τον Κορνιλένκο στην κορυφή και τον Κασάεφ να κινείται από πίσω του.
 
Χωρίς φάσεις
 
Ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημα του, με την κατοχή να είναι μοιρασμένη. Ο Παναθηναϊκός είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία, έφτανε ως την περιοχή του Ριζίκοφ και είχε δυο επικίνδυνες σέντρες με τον Μαρίνο μέχρι το 20΄. Η Ρούμπιν φυλούσε καλά τα νώτα της, ψάχνοντάς την κόντρα με τους Κασάεφ, Κορνιλένκο και Καραντενίζ.
 
Κίνδυνος…
 
Για ένα 5λεπτο (23-28) το ματς ζωήρεψε, με τους πράσινους να πατούν με αξιώσεις την περιοχή (με Γκαρσία και το γυριστό του Μπουμσόνγκ), αλλά πάντως ο Βύντρα γλίτωσε τα χειρότερα στο 27` αποκρούοντας με τακουνάκι…
 
Από τα δεξιά ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα. Πότε ο Καραντενίζ, πότε ο Κορνιλένκο έβρισκαν ανοιχτό πεδίο δράσης, δημιουργώντας ρήγματα. Μάλιστα, οι Ρώσοι απείλησαν κι από μακριά (37΄ Κασάεφ).
 
"Μπούκωμα"
 
Από την άλλη, επιθετικά οι πράσινοι είχαν εγκλωβιστεί με τους Λουίς Γκαρσία και Καραγκούνη να ψάχνουν με βαθιές μπαλιές τον Σισέ, ενώ ο Μαρίνος είχε μείνει στο καλό του ξεκίνημα. Ο Βύντρα στο 43` έβγαλε μια καλή σέντρα, αλλά ο Σισέ αστόχησε με το κεφάλι.
 
Απολύτως τίποτα κι… αλλαγές
 
Το οριζόντιο ποδόσφαιρο των πρασίνων με πάσες στο κέντρο ήταν βούτυρο στο ψωμί της Ρούμπιν, που δεν απειλούσε, αλλά και δεν απειλούταν. Αφού έγινε αυτό για κανά τέταρτο στο β` μέρος, ο Νιόπλιας άλλαξε τα χαφ, περνώντας Πλεσί και Λάζαρο, με τον τελευταίο να περνάει αριστερά και τον Μαρίνο στο κέντρο.
 
Κίνηση περίμενε στα χαφ ο Κοζανίτης τεχνικός και κίνηση δεν έβλεπε, ενώ η μπάλα στον Σισέ δεν έφτανε ούτε με… αίτηση.
 
Η ώρα του Μαυρία
 
Στο μεταξύ και ενώ στο ματς είχε περάσει και ο Μάρτινς, ο Νιόπλιας λίγο μετά πέρασε και τον Μαυρία που καταχειροκροτήθηκε. Στο 76` ακυρώθηκε οριακα το γκολ του Σισέ ως οφσάιντ, αλλά ο Παναθηναϊκός πλέον πίεζε… Οι Ρώσοι έξυπνα διέκοπταν το ρυθμό, οι πράσινοι τα έδωσαν όλα στο τέλος, αλλά το μηδέν έμεινε.
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνουελ Γκρέφε (Γερμανία)
Κίτρινες: Καραντενίζ – Σιμάο
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Καραγκούνης (61′ Πλεσί), Κατσουράνης (61′ Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος (79′ Μαυρίας), Λουίς Γκαρσία, Σισέ
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κουρμπάν Μπερντιέβ): Ριζικόφ, Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ (85` Μπιστρόφ), Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Καραντενίζ (67′ Μάρτινς), Νάτσο, Κορνιλένκο
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου