Χωρίς σταματημό τα μέλη του ΣΔΥΒ

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-06, 19:19:54
Δήμος Νταόπουλος, Στάθης Καραδημητρίου και Κώστας Παλάντζας δίπλα στον Σπύρο Γιαννιώτη
Χωρίς σταματημό τα μέλη του ΣΔΥΒ

Εντυπωσιακή για ακόμη μια βδομάδα ήταν αν μη τι άλλο η παρουσία των δρομέων του ΣΔΥ Βόλου. Οι αθλητές του έτρεξαν στη Ράξα, τα Πόζαρ, το Πήλιο, τη Πάτρα, ενώ το αποκορύφωμα αποτέλεσε η νίκη του Αλέξη Παπαλεξίου στην Μπανγκόγκ. Συμμετοχή υπήρξε και σε αγώνα χειμερινής κολύμβησης στη Κατερίνη, παρουσία του μεγάλου ολυμπιονίκη της Ελλάδας Σπύρου Γιαννιώτη.

Η εβδομάδα που ακολουθεί επισφραγίζει ουσιαστικά την αγωνιστική δράση του 2017 με αποστολές που θα γίνουν στους αγώνες Τυρνάβου-Λάρισας, Βεργίνας και Ενιπέα. Το τέλος του έτους θα φέρει τη διεξαγωγή του 2ου Volos Santa Run, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί η μεγάλη κοινωνική-φιλανθρωπική προσφορά με χρηματικό ποσό που εξασφάλισε ο σύλλογος για ίδρυμα της περιοχής μας μέσω της συμμετοχής των αθλητών όλης της Ελλάδας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ξεπέρασε λοιπόν όχι μόνο τα σύνορα της Ευρώπης και της Αμερικής όπου κατά διαστήματα έχουν αγωνιστεί μέλη του, αλλά αυτή τη φορά έφτασε πλέον και στην Ασία, και πιο συγκεκριμένα στη πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης, Μπανγκόγκ. Η παρουσία συνοδεύτηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο καθώς ο ΑλέξηςΠαπαλεξίου αναδείχθηκε νικητής του τοπικού αγώνα 5 χιλιομέτρων σε κοινό τερματισμό με συναθλητή από τη πρωτεύουσα της χώρας.

Για 14η χρονιά πραγματοποιήθηκε ο Ημιμαραθώνιος Ράξας Τρικάλων και για ισάριθμη ο φορά έδωσε το παρών ο ΣΔΥΒ. Ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό ήταν το κλίμα που δημιούργησαν και υποδέχτηκαν τους δρομείς οι κάτοικοι της περιοχής και οι διοργανωτές. Οι Αργύρης Βουρλογιάννης, Δημήτρης Γάκης, Σάκης Κράβαρης, Μπάμπης Μπάρδας έτρεξαν τον αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων. Στα 7 χιλιόμετρα αγωνίστηκαν οι Στέργιος Κουσκουρίδας, Γιώργος Αλμπανούδης, Χαράλαμπος Γιώτας.

Έξι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου πέρασαν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο τρέχοντας στον 5ο Ιαματικό Ημιμαραθώνιο Λουτρών Πόζαρ, ενώ συνδύασαν τη συμμετοχή και την εκδρομή, με επίσκεψη στα αξιοθέατα της περιοχής και βέβαια με μπάνιο στα περίφημα λουτρά. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ορεινός αγώνας 10 χιλιομέτρων, και τη Κυριακή ημιμαραθώνιος δρόμου (21,1 χιλιόμετρα). Ο Γιώργος Καλαντζής και ο Γιάννης Μελαχροινάκης έτρεξαν και στους δύο αγώνες, μάλιστα ο Γ. Καλαντζής τερμάτισε στη 5η θέση και στους δύο. Στα 10 χιλιόμετρα έτρεξαν επίσης ο Κώστας Λαζαρίδης και ο Αποστόλης Απλαντής, ενώ στον ημιμαραθώνιο έτρεξαν ο Θωμάς Μαλιαχόβας και ο Δημήτρης Οικονόμου.

Το Ultra Trail Pelion πραγματοποιήθηκε στο Πήλιο και συνοδεύτηκε από τη σημαντική νίκη του Ζήση Τσουρέλη που τερμάτισε πρώτος στο CHS απόστασης 9.200 μέτρων. Άλλοι δυο δρομείς του ΣΔΥΒ έτρεξαν στον αγώνα και πιο συγκεκριμένα οι Χριστίνα Χατζηγιαννίδου (5η στη κατάταξη των γυναικών), Νίκος Σιδηρόπουλος. Μάλιστα ο Νίκος Σιδηρόπουλος μια μέρα πριν έτρεξε και στον αγώνα των 82 χιλιομέτρων, φτάνοντας ως το 47ο χιλιόμετρο.

Με ικανοποιητική εμφάνιση και χρόνο πραγματοποίησε τη συμμετοχή του στο Street Relays Πάτρας ο Αχιλλέας Γιαννούλας. Ο δρομέας του ΣΔΥΒ τερμάτισε 7ος με χρόνο 36’06 στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Εκτός από τρέξιμο, αυτή η βδομάδα περιλάμβανε και ένα διαφορετικό αγώνα. Έτσι 3 αθλητές του ΣΔΥ Βόλου και μέλη του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσωνας, οι Δήμος Νταόπουλος, Στάθης Καραδημητρίου, Κώστας Παλάντζας, μετείχαν στον 1ο κολυμβητικό περίπατο «Πολυχρόνης Βασιλείου» που έγινε στη μνήμη του προέδρου της Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης που έφυγε τον Δεκέμβριο του 2016 σε ηλικία 38 ετών. Ο αγώνας προγραμματίστηκε στην Ολυμπιακή Ριβιέρα της Πιερίας με διαδρομές 1.500 και 750 μέτρων. Λόγω του έντονου και δυνατού κυματισμού για λόγους ασφαλείας δεν έγινε κανονικός αγώνας, και οι 75 συμμετέχοντες κολύμπησαν χωρίς συναγωνισμό όσο ήθελε καθένας. Μετά τη κολύμβηση προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες το σπα-χαμάμ του ξενοδοχείου, ενώ ακολούθησαν οι απονομές παρουσία της οικογένειας του εκλιπόντος. Το παρών έδωσε ο μεγάλος ολυμπιονίκης μας Σπύρος Γιαννιώτης, που ήρθε στη Κατερίνη για να τιμήσει τη μνήμη του Πολυχρόνη Βασιλείου. 

Η συνέχεια για τον ΣΔΥΒ

Τριπλή θα είναι η αποστολή σε αγώνες για τον σύλλογο αυτή τη Κυριακή. Ο 15ος Ημιμαραθώνιος Τύρναβος - Λάρισα καθώς και παράλληλος αγώνας 5 χιλιομέτρων, γίνονται αμφότεροι με δωρεάν συμμετοχή. Ο 6ος Φιλίππειος Δρόμος 14.600 μέτρων (Βεργίνα –φράγμα Αλιάκμονα - Βέροια) θα προσφέρει εκτός των άλλων στους συμμετέχοντες δωρεάν επίσκεψη στο μουσείο της Βεργίνας, και την ευκαιρία να τρέξουν τα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα μέσα στο φράγμα αποκομίζοντας εντυπωσιακές σκηνές. Στον Όλυμπο που σύντομα θα είναι αδιάβατος από τα χιόνια οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε αυτόν για τελευταία φορά πριν έρθει το καλοκαίρι, συμμετέχοντας στον «12ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=