ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τζάμπολ με Κύπελλο για τον Ολυμπιακό

τζάμπολ-με-κύπελλο-για-τον-ολυμπιακό-490525

Επίσημο τζάμπολ σήμερα για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου με αγώνα Κυπέλλου. Οι ερυθρόλευκες αντιμετωπίζουν την ΜΕΝΤ στη Θεσσαλονίκη για τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, στην οποία ρίχνονται πλέον στη «μάχη» και τα συγκροτήματα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. και το γεγονός ότι η γηπεδούχος ομάδα αποτελεί συγκρότημα μικρότερης κατηγορίας από τις Βολιώτισσες, αναμφίβολα χρίζει αυτόματα ως φαβορί την ομάδα του Ολυμπιακού. Από την άλλη όμως τα κορίτσια του Κώστα Ξενοκώστα περιμένουν ένα δύσκολο σχετικά απόγευμα. Δεν είναι τόσο η δυναμικότητα του ρόστερ και του αντίπαλου συγκροτήματος, αλλά το γεγονός ότι η ΜΕΝΤ διαθέτει μια καυτή και επομένως δύσκολη έδρα.

Σοβαρότητα και πειθαρχία είναι τα στοιχεία που αποζητά το τεχνικό τιμ από τις καλαθοσφαιρίστριες της ομάδας, ώστε να μην πέσει ο Ολυμπιακός θύμα κάποιας δυσάρεστης έκπληξης. Η πρόκριση είναι ο μοναδικός στόχος και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα θεωρηθεί αποτυχία για τις φιλοξενούμενες.

Η ΜΕΝΤ απέκλεισε στην προηγούμενη φάση την Πυλαία με 69-63, ενώ ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο φετινό του επίσημο ματς. Η ομάδα που θα κερδίσει θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στην συνέχεια του θεσμού τον νικητή της αναμέτρησης Καλαμαριά – Πανιώνιος. Το συγκρότημα του Κώστα Ξενοκώστα θέλει πρόκριση και εν συνεχεία στο Βόλο θα τα δώσει όλα την Κυριακή για την είσοδό του στο Φάιναλ Φορ.

Ο Βολιώτης τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει σε δυο παίκτριες για τη σημερινή αναμέτρηση, ενώ σημαντικό είναι ότι και οι δυο αγωνίζονται στην ίδια θέση, αυτή του πάουερ φόργουορντ. Συγκεκριμένα λόγω τραυματισμού, αφού ακόμα δεν έχει μπει στις προπονήσεις και ακολουθεί θεραπευτική αγωγή στον ώμο, θα απουσιάζει η Αγγελική Θανασούλη, ενώ δεν θα ακολουθήσει την αποστολή και η Ελένη Δημητρέλια. Αντίθετα κανονικά στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας θα βρίσκεται η Ραφαέλα Σουλτάνη, που ξεπέρασε τον τραυματισμό της, γυμνάζεται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα τις τελευταίες ημέρες. Η 20χρονη γκαρντ πήρε χρόνο συμμετοχής και στο τελευταίο φιλικό της ομάδας κόντρα στην Λευκάδα.

Ετσι ο Κώστας Ξενοκώστας θα έχει στη διάθεσή του για το σημερινό ματς τις: Χριστίνα Λυμπερίδου, Ασημίνα Κουτσουνούρη, Ευη Κυριατζίδου, Αριστέα Μαγκλάρα, Μαρία Κυριτσάκα, Ραφαέλα Σουλτάνη, Κέιτ Τόμπσον, Αννε Ταντουρόφσκα, Αννα Ζίφκοβιτς και Ελένη Ζήτη.

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου Γυναικών 2010-2011 έχει ως εξής:

Νέα Φιλαδέλφεια (16:00) ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ – ΓΑΣ Απόλλων Πτολεμαΐδας

Kαλαμαριά (16:00) Απόλλων Καλαμαριάς – Πανιώνιος

Αγίου Δημητρίου (16:00) ΓΣ Κρόνος Αγ. Δημητρίου –Αρης Θεσ/νίκης

Απ. Νικολαΐδης (16:00) Παναθηναϊκός ΑΟ– ΠΑΟΚ

ΜΕΝΤ (17:00) ΜΕΝΤ –Ολυμπιακός Β.

Παιανίας (18:00) ΑΣ Παιανίας Κτησιφών- Ανω Λιόσια

Εσπερος Καλλιθέας (19:00) Εσπερίδες – Αθηναϊκός.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου