ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήρε την άδεια το «Παντελής Μαγουλάς»

πήρε-την-άδεια-το-παντελής-μαγουλάς-490793

Και επίσημα πλέον η Νίκη επιστρέφει στο Παντελής Μαγουλάς την Κυριακή. Χθες το πρωί παρουσία του προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου Κώστα Μανιατάκη και του γενικού αρχηγού της ΠΑΕ Κώστα Προβίδα, επιτροπή της αστυνομικής διεύθυνσης επιθεώρησε το γήπεδο και τους χώρους του και έδωσε τη σχετική αδειοδότηση για τη χρήση του σε επίσημο παιχνίδι.

Βέβαια υπήρξε μια παρατήρηση για την σκεπαστή κερκίδα, αλλά δεν ανησυχεί. Συγκεκριμένα η αστυνομία απαίτησε να παρθούν και για τη σκεπαστή μέτρα προστασίας του αγωνιστικού χώρου. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες και θα ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της αδειοδότησης.

Ετσι η Νίκη θα επιστρέψει στην «κλούβα» την Κυριακή για τον αγώνα με την Αναγέννηση Επανωμής και όλοι ευελπιστούν η επιστροφή αυτή να σηματοδοτήσει και το νέο ξεκίνημα της ομάδας, που μέχρι στιγμής δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά στο πρωτάθλημα της Football League 2. Οι κυανόλευκοι έχουν ανάγκη από μια δυνατή έδρα, που θα τους βοηθήσει στα εντός έδρας ματς και με «όπλο» τους το «Παντελής Μαγουλάς» θέτουν ως στόχο να μην έχουν άλλες απώλειες στο «σπίτι» τους.

Τελευταία φορά που η Νίκη αγωνίστηκε στην ιστορική «κλούβα», ήταν τη σεζόν 2008-2009. Εχοντας στον πάγκο της τον Βέλικο Ντόβενταν τότε είχε φέρει ισοπαλία με τον Πυρσό Γρεβενών. Ηταν στις 22 Απριλίου του 2009 όταν άφησε για τελευταία φορά το «Παντελής Μαγουλάς». Εκείνη τη σεζόν το γήπεδο της Μαιάνδρου δεν είχε αποτελέσει την έδρα που όλοι περιμένανε στη Νέα Ιωνία. Η ομάδα τρεις φορές ήρθε ισόπαλη και τρεις αποχώρησε ηττημένη από την άλλοτε καυτή έδρα της (υπήρξαν μερικά εντός έδρας ματς που δόθηκαν και στο Πανθεσσαλικό), ενώ η πορεία που πραγματοποίησε ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Ετσι αποφασίστηκε η ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο να αγωνιστεί στο Πανθεσσαλικό, σε ένα μεγάλο γήπεδο, που έχει χώρους για να παίξει καλύτερο και πιο επιθετικό ποδόσφαιρο… Φυσικά και οι προσδοκίες των διοικούντων την ΠΑΕ δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε πέρυσι.

Η επιστροφή στο Παντελής Μαγουλάς φέτος μπορεί να είναι αναγκαστική, αφού η Νίκη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το Πανθεσσαλικό που πλέον αγωνίζεται εκεί ο Ολυμπιακός Βόλου, ωστόσο για την τρίτη εθνική κατηγορία ίσως αποτελεί τελικά την καλύτερη δυνατή επιλογή. Στα τρία πρώτα εντός έδρας ματς της φετινής σεζόν, λόγω των εργασιών που γινόταν στην «κλούβα», η Νίκη αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο γήπεδο της Νεάπολης, που δεν αποδείχτηκε και πολύ «φιλόξενο» για τους κυανόλευκους. Μια νίκη, μια ισοπαλία και μία ήττα, είναι ο πενιχρός απολογισμός από τη χρήση του σταδίου της Νεάπολης, που έδειξε ότι δεν ταιριάζει στην ομάδα. Βέβαια δεν ευθύνεται μόνο η αλλαγή έδρας και το γήπεδο για την σε μέτρια γενικές γραμμές εικόνα που έχει επιδείξει το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας σε αυτές τις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Football League 2. Απλά όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι και ο κόσμος στο Παντελής Μαγουλάς θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα και θα τη βοηθήσει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, βοηθώντας στην ψυχολογία των παικτών και στο νέο ξεκίνημα που επιθυμεί να κάνει.

Εκτός από τα προστατευτικά που πρέπει να τοποθετηθούν και στη σκεπαστή κερκίδα, τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν τα τέρματα και τα δίκτυα, ενώ απομένουν κάποιες εργασίες βελτίωσης στα αποδυτήρια του γηπέδου, που αναμένεται να γίνουν και αυτές τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα η προετοιμασία της Νίκης Βόλου έχει ξεκινήσει για το ματς με την Αναγέννηση Επανωμής και περιθώρια δεν υπάρχουν για απώλεια. Το παιχνίδι με την Κοζάνη ανήκει στο παρελθόν και ο αγώνας με την Επανωμή που θα γίνει την Κυριακή αντιμετωπίζεται ως τελικός από την διοίκηση, τον Αρμάντο Μαρέντζι και τους ποδοσφαιριστές του. Το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας θέλει μέσω Παντελής Μαγουλάς να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος και μέσα στις επόμενες αγωνιστικές να βρεθεί στις πρώτες θέσεις.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου