ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το τελευταίο του χαρτί

το-τελευταίο-του-χαρτί-490838

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα (21.45 ΝΕΤ) την Ρουμπίν Καζάν για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και όπως τόνισε ο Σισέ αν οι «πράσινοι» νικήσουν θα συνεχίσουν να παλεύουν για την πρόκριση, ενώ αν ηττηθούν θα αποχαιρετήσουν το όνειρο της συμμετοχής στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Νίκος Νιόπλιας μπορεί να είδε τον Γκοβού να γυμνάζεται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, ωστόσο φαίνεται πώς δεν θα τον χρησιμοποιήσει απέναντι στους Ρώσους, καθώς έχει χάσει πολλές προπονήσεις. Αντίθετα υπολογίζει τον Νίνη, αλλά δεν έχει δείξει ακόμα αν θα τον ρίξει στη μάχη από την αρχή ή θα τον περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» θα προσπαθήσει να φορτώσει τον άξονα, εκεί όπου εντοπίζεται η δύναμη της Ρουμπίν Καζάν και παράλληλα να «χτυπήσει» από τα άκρα, όπου αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα των Ρώσων.

Ο Παναθηναϊκός παίζει το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση και όλοι στην ομάδα είναι αισιόδοξοι πως σήμερα το βράδυ ο Παναθηναϊκός θα πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή ευρωπαϊκή νίκη και θα μπει ξανά σε τροχιά πρόκρισης.

Ο Νίκος Νιόπλιας πάντως από την πλευρά του αρνήθηκε ότι το ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ρούμπιν για το Champions League έχει χαρακτήρα τελικού. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι οι «πράσινοι» κατεβαίνουν για να νικήσουν, αλλά θα πρέπει να αποφύγουν τα λάθη, ενώ πρόσθεσε ότι ο Σωτήρης Νίνης πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για τελικούς. Είναι ένα σημαντικό όπως κάθε ματς στη διοργάνωση που είναι η σπουδαιότερη στην Ευρώπη. Συγκρίνεται σε επίπεδο ακόμη και με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε τη νίκη όπως πάντα σε αυτά τα παιχνίδια», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Κοζανίτη προπονητή. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε πως η ομάδα θα πρέπει να αποδώσει πολύ καλύτερα από ότι με την Κοπεγχάγη: «Εχουμε καλή εικόνα για τον αντίπαλο. Είναι σε καλό επίπεδο ως ομάδα και ως οργάνωση. Η ανεχόμενη δύναμη στο ρωσικό ποδόσφαιρο. Έχω την εντύπωση πως πλέον θα δώσουν μεγάλη βάση στη διάκριση μέσω του Champions League, αφού το πρωτάθλημα είναι υπόθεση της Ζενίτ. Πρέπει να έχουμε καλύτερη απόδοση από το ματς με Κοπεγχάγη. Τα λάθη σε αυτό το επίπεδο δεν συγχωρούνται εύκολα».

Για τον Σωτήρη Νίνη και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ρούμπιν, ο Νίκος Νιόπλιας αποκάλυψε: «Μπορεί να βοηθήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μόνο χθες χρησιμοποίησε το δεξί πόδι στην προπόνηση, ούτε καν την Κυριακή. Είναι θέμα ημερών, κάθε μέρα θα είναι και καλύτερα. Την Κυριακή θα είναι έτοιμος, το καλό είναι πως σε τέτοιους τραυματισμούς δεν υπάρχει κίνδυνος υποτροπής, όπως σε μια θλάση».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου