ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-491243

Γύρισε σελίδα η ΑΕΚ

Η «εποχή» του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα… τεράστιο (από κάθε άποψη) «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ΟΠΑΠ.

Η Ενωση, λοιπόν, συνέτριψε τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» με 4-0 στην πιο πειστική εμφάνισή της σε αγώνα μακριά από το λεκανοπέδιο της Αττικής την τελευταία 3ετία, έχοντας ως εκτελεστή τον Νάτσο Σκόκο, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ!
Επιβλητική, μυαλωμένη, πεισμωμένη, πραγματική… αρχόντισσα η ΑΕΚ, μπήκε στο… φλεγόμενο «Κλεάνθης Βικελίδης» με βασικό στόχο τους βαθμούς της νίκης, οι οποίοι μπήκαν στο τσεπάκι της με χαρακτηριστική άνεση, αφού σχεδόν σε όλο το ματς η ομάδα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ περιορίστηκε σε ρόλο θεατή!
Οι πικραμένοι φίλαθλοι της ΑΕΚ από τις «σφαλιάρες» των αγώνων με Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα είδαν αυτή τη φορά ένα σύνολο… με αρχή, μέση και τέλος! Η Ενωση ήταν ομάδα με την έννοια της λέξης από το πρώτο λεπτό αφήνοντας… στα αποδυτήρια τα αβίαστα λάθη, τα τεράστια κενά στον χώρο της μεσοαμυντικής γραμμής και το άναρχο παιχνίδι από τη μέση και μπροστά.
 
Από πλευράς Αρη (που έχει να νικήσει την ΑΕΚ στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος από το μακρινό 1999!), ο αγώνας είχε τελειώσει τελικά πριν καν αρχίσει! Οι απουσίες των Ναφτί και Πρίττα στον χώρο της μεσαίας γραμμής αποδυνάμωσαν και αποδιοργάνωσαν την ομάδα του Κούπερ!
 
Ο Νάτσο Σκόκο έχει πετύχει κάμποσα «κινηματογραφικά» γκολ στη Σούπερ Λίγκα, αλλά το χθεσινό κόντρα στον Αρη ήταν… όλα τα λεφτά! Η έμπνευσή του να «εκτελέσει» τον Σηφάκη με ένα φαλτσαριστό σουτ από τα 40 μέτρα θα κουβεντιάζεται για πολύ καιρό στα ποδοσφαιρικά στέκια!!!
 
 
 
 
 
 
 
Μετά από 20 χρόνια Ολυμπιακός Βόλου και ΑΕΛ θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι στην Α’ Εθνική. Η κάθε ομάδα ταλαιπωρήθηκε αρκετά για να επανέλθει στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Λάρισα βρήκε γρηγορότερα τον δρόμο της και γι’ αυτό το ποδοσφαιρικό της καμάρι ήταν πάντα σημείο αναφοράς της, το οποίο το αντιπαρέθετε και το χρησιμοποιούσε ακόμα και για να αποδείξει την ανάπτυξή της και την ανωτερότητά της ως πόλη τα τελευταία χρόνια.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Είναι δυνατόν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι να σημαίνει πολλά περισσότερα από το σκορ της τελικής αναμέτρησης και τους βαθμούς που θα πάρει η κάθε ομάδα; Κι όμως πραγματικά είναι. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα.
Το παιχνίδι αυτό έχει προεκτάσεις που ξεπερνούν την απλή ποδοσφαιρική συνάντηση. Είναι ένα κλασικό ντέρμπι, το οποίο η κάθε πόλη το θέλει για να αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα μακριά από τις δυο ποδοσφαιρικές ομάδες που αφορούν στην κόντρα των δυο πόλεων. Και εμμέσως αυτή η αναμέτρηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είναι αλήθεια όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ότι μπροστά στα πλεονεκτήματα του Βόλου τόσα χρόνια, οι γείτονες είχαν την απάντηση για την μεγάλη ευρωπαϊκή τους ομάδα, που έφτασε να αγωνίζεται μέχρι και το ΟΥΕΦΑ.
Ηρθε η ώρα που ο Βόλος μπορεί να αποκτήσει το πάνω χέρι σε αυτόν τον τομέα. Ηρθε η ώρα που ο Ολυμπιακός έχει την δυναμική να «πατήσει» τη Λάρισα σε ένα σημείο που αναμφίβολα την «πονάει».
Το ματς του Σαββάτου είναι αυτό που περίμεναν με περισσότερη ανυπομονησία οι φίλαθλοι της Μαγνησίας. Από το καλοκαίρι ακόμα είχε αρχίσει ξανά να ζωντανεύει η κόντρα για το ποιος θα είναι φέτος το αφεντικό στο θεσσαλικό ποδοσφαιρικό χάρτη.
Βάσει της πορείας των δυο ομάδων μέχρι σήμερα και της βαθμολογικής τους συγκομιδής δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και η ΑΕΛ την μεγαλύτερη απογοήτευση.
Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί τελευταία φορά στην Α’ Εθνική στις 27 Μαΐου του 1990. Τότε ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ηττηθεί στην έδρα του. Γενικότερα η παράδοση δεν ευνοεί τους ερυθρολεύκους, αλλά πλέον έχει την ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα της ιστορίας.
Πέρυσι οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει στο ΕΑΚ για τον θεσμό του κυπέλλου με 2-1, παρότι τις δυο ομάδες της χώριζε μια κατηγορία. Το φετινό παιχνίδι όμως έχει μεγαλύτερη σημασία.
Το δικό του μήνυμα πρέπει να στείλει ο κόσμος. Οι Λαρισαίοι θεωρούν ότι ο Βόλος δεν μπορεί να γεμίσει 18.000 θέσεις στο στάδιο, όσα θα είναι και τα εισιτήρια που θα διατεθούν σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο. Η Μαγνησία όμως ενωμένη μπορεί παραπάνω. Και έχοντας απέναντί της τη Λάρισα είναι σίγουρο ότι θα είναι ενωμένη.
 
 
 
 
 
 
Πάγωσαν με Σανκαρέ
Πάγωσαν άπαντες στο Περιστέρι με τη λιποθυμία του Σανκαρέ. Ο Σενεγαλέζος αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης «έπεσε» στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο πρώτος που αντιλήφθηκε το γεγονός και έτρεξε κοντά του ήταν ο Σάκης Τσιώλης. Στη συνέχεια τον ανέλαβε το ιατρικό τιμ και ενώ αποχωρούσε με το ασθενοφόρο από το γήπεδο, οι φίλοι τόσο του Ολυμπιακού Βόλου όσο του Ατρομήτου χειροκρότησαν τον παίκτη των ερυθρολεύκων.
Ζ.Ε.Ι.
 
Μοίρασε συγχαρητήρια
Στα αποδυτήρια της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκε αμέσως μετά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ο ισχυρός άνδρας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος, μοιράζοντας συγχαρητήρια στους παίκτες του, ενώ τόνισε πως αν συνεχίσουν έτσι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.
Ζ.Ε.Ι.
 
Παρακολούθηση
Από τη γέφυρα του Κηφισού ξεκίνησε η παρακολούθηση των ερυθρόλευκων αυτοκινήτων που δέχθηκαν επίθεση στο Περιστέρι. Σύμφωνα με μαρτυρίες των φίλων του Ολυμπιακού ένα μηχανάκι ακολούθησε την πορεία τους μέχρι και το γήπεδο του Ατρομήτου.
Ζ.Ε.Ι
 
Εκανε ότι δεν άκουγε…
Στην κερκίδα του γηπέδου της Κοζάνης βρέθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Αρβανιτίδης, που έχει ανοίξει Σούπερ Μάρκετ στη Νέα Ιωνία. Ο Αρβανιτίδης παρακολούθησε την αναμέτρηση και μίλησε με τον πρόεδρο τον κ. Ιωαννίδη, υποσχόμενος κάθε βοήθεια. Όταν όμως ο πρόεδρος της ΠΑΕ φώναζε τον Γιδόπουλο για να μιλήσει μαζί του, ο μεγαλομέτοχος έκανε ότι δεν άκουγε… «Εγώ είχα την πίκρα μου», έλεγε λίγο μετά, «τον Αρβανιτίδη θα κοιτούσα»;
Αγ. Θαν.
 
Με δύο φανέλες
Η φανέλα του Γραμματικόπουλου σκίστηκε στο παιχνίδι με την Κοζάνη και ο διαιτητής ζήτησε να αντικατασταθεί. Ομως οι κυανόλευκοι δεν είχαν άλλες εμφανίσεις μαζί τους. Έτσι από κάτω φόρεσε την φανέλα του Σωτρίνη για να μην φαίνεται το σκίσιμο και από πάνω την δική του.
Αγ. Θαν.
 
Εκνευρισμός
Εκνευρισμένος με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Νίκος Τοπούζης στο τοπικό ντέρμπι Μεταμόρφωσης – Νίκης. Ο έμπειρος σέντερ μάλιστα ήθελε να ζητήσει τον λόγο από τον 24χρονο γκαρντ για κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.
Αγ. Θαν.
 
Διακρίσεις…
Χωρίς ντους αποχώρησαν από το κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος οι καλαθοσφαιριστές της Νίκης Βόλου. Στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων δεν υπήρχε ζεστό νερό, αντίθετα με αυτό των γηπεδούχων που μόλις άνοιγε η πόρτα φαινόταν σαν σάουνα… Διακρίσεις…
Αγ. Θαν.
 
Φήμες για ΟΣΕ
Φημολογία πως υπάρχει ενδιαφέρον για να πάρει η Νίκη υπό την εκμετάλλευσή της την έκταση του ΟΣΕ, πίσω από το «Παντελής Μαγουλάς», έχει αναπτυχθεί από προχθές στη Ν. Ιωνία. Η πληροφορία ωστόσο ακόμα δεν επιβεβαιώνεται και δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Πάντως οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ενοικίαση του χώρου, όπως δηλαδή κάνουν οι περισσότερες ομάδες.
Θ.Δ.Κ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Χθες πέρασαν από το γήπεδο της Νέας Ιωνίας Αγοραστός και Νάνος. Σήμερα ποιοι έχουν σειρά;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου