ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-491390

Τελευταίο τεστ με Λευκάδα, ενώ μαθαίνει αντίπαλο για το κύπελλο

Το τελευταίο της φιλικό τεστ θα δώσει σήμερα το μεσημέρι η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου. Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις ερυθρόλευκες ξεκινούν την Τετάρτη με το κύπελλο και σήμερα θα μάθει τον αντίπαλο της αφού αναμετρώνται ΜΕΝΤ και Πυλαία. Μια εκ των δυο ομάδων της Α2 θα βρει μπροστά του το βολιώτικο συγκρότημα για το θεσμό του κυπέλλου και αν κερδίσει στην συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στο Βόλο την ερχόμενη Κυριακή στην προσπάθεια πρόκρισής του στο Φάιναλ φορ.
Σήμερα πάντως το πρόγραμμα περιλαμβάνει το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας ενόψει της έναρξης των επίσημων παιχνιδιών. Οι ερυθρόλευκες θα αντιμετωπίσουν στις 12 μ. στο ΕΑΚ την ομάδα της Λευκάδας (Α2) και θα ολοκληρωθεί το τουρνουά που διοργάνωσε ο Ερασιτέχνης.
 
Ηττα από την Πτολεμαΐδα
Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης η ομάδα του Κώστα Ξενοκώστα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Πτολεμαΐδα. Ο Απόλλωνας επικράτησε με 46-62, με την διαφορά να διαμορφώνεται στο τέταρτο δεκάλεπτο. Το τεχνικό τιμ είχε την ευκαιρία να τεστάρει όλες τις παίκτριες που είχε στην διάθεσή του. Αυτό που διέκρινε και που στοίχισε ήταν τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ που έδιναν τη δυνατότητα στις φιλοξενούμενες να ανανεώσουν τις επιθέσεις τους, ενώ κατά διαστήματα υπήρξε πρόβλημα και στην επίθεση της ομάδας. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκες πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και κατάφεραν μάλιστα να ροκανίσουν τη διαφορά και να προσπεράσουν (38-36), αλλά στη συνέχεια και στην τελευταία περίοδο η απόδοση τους και πάλι έπεσε με αποτέλεσμα η Πτολεμαΐδα να ξεφύγει και πάλι στο σκορ.
 
 
 
 
 
 
 
Τελικά το ντέρμπι του Ολυμπιακού Βόλου με τη Λάρισα ξεκίνησε πιο νωρίς από ό,τι αναμενόταν. Οι προσπάθειες της ΠΑΕ να κρατήσει τον κόσμο συγκεντρωμένο περισσότερο στο σημερινό ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο δεν είχαν συνέχεια, αφού η διαφωνία για τα εισιτήρια της θεσσαλικής μάχης στο Πανθεσσαλικό έκανε την κόντρα να ξεκινήσει από νωρίς.
 
 
«Χαρτοπόλεμος» με ανακοινώσεις, ειρωνικές απαντήσεις εκατέρωθεν, κόντρα των οπαδών στο διαδίκτυο σε sites και blogs συνθέτουν την εικόνα από τη διαφωνία που προέκυψε. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κοίταξε το οικονομικό του συμφέρον, αλλά περισσότερο το γόητρο και το προφίλ της ΠΑΕ. Η στάση του Αχιλλέα Μπέου απέδειξε ακόμα μια φορά ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η βολιώτικη ΠΑΕ να αντιμετωπίζεται με σεβασμό απ’ όλους και σε όλα τα θέματα.
Την ώρα που οι μετακινήσεις των οπαδών υφίστανται πλέον στη διακριτικότητα της κάθε ομάδας και κρίνεται στα ντέρμπι αναλόγως με τα μέτρα ασφαλείας και μετά από τις συσκέψεις με την αστυνομία, ο Ολυμπιακός Βόλου ναι μεν έδειξε διατεθειμένος να εμπιστευτεί τους οπαδούς του και να διαθέσει 3.000 εισιτήρια στην Λάρισα για το ντέρμπι, αλλά η ΑΕΛ από την πλευρά της μάλλον το «φοβήθηκε». Οταν στο δεύτερο γύρο δίνει ούτε τα μισά τουλάχιστον εισιτήρια, δεν μπορεί να απαιτεί την παρουσία φιλάθλων της στο Πανθεσσαλικό.
Σωστά η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αποφάσισε να μην παραχωρήσει εισιτήρια μετά από αυτή την εξέλιξη και την θέση της Λαρισινής ομάδας. Πολύ σωστότερα ανακοίνωσε ότι στην κερκίδα των φιλοξενουμένων θα καθίσουν μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης δωρεάν. Κίνηση αναμφίβολα που προσθέτει πόντους στο κοινωνικό προφίλ και έργο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.
Η ΑΕΛ όπως «έστρωσε», θα «κοιμηθεί». Μπορεί το ντέρμπι να μην έχει το «χρώμα» που θα είχε αν στην κερκίδα υπήρχαν οπαδοί και των δυο ομάδων, αλλά ίσως τελικά να είναι και καλύτερα για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Το «όχι» του Ολυμπιακού Βόλου φαίνεται πως είναι οριστικό. Δείχνει απίθανο να αλλάξει κάτι μέσα στην εβδομάδα. Και δεν στερεί η βολιώτικη ομάδα την δυνατότητα στους Λαρισαίους φιλάθλους να παρακολουθήσουν το ματς, αλλά η ίδια η ομάδα τους και η βυσσινί ΠΑΕ.
Υπάρχει όμως και το σημερινό ματς με τον Ατρόμητο, που σχεδόν όλη την εβδομάδα ήταν στην σκιά του ντέρμπι. Οχι για όλους… Για τον Σάκη Τσιώλη και τους ποδοσφαιριστές του αποτελεί αναμφίβολα προτεραιότητα. Και όπως έχουμε γράψει θεωρείται αρκετά κρίσιμο για την πορεία του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λίγκα, αφού διεξάγεται σε ένα κομβικό χρονικό σημείο λόγω των συγκυριών. Μετά από ήττα, έπειτα από την διακοπή και πριν το μεγάλο κλασικό θεσσαλικό ντέρμπι. Σήμερα λοιπόν τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Περιστέρι και από αύριο οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν στην τελική ευθεία για το ματς του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό.
 
 
 
 
 
 
 
Διπλά ισχυρός
Μπορεί να τρέχει για το καλό της Ε.Π.Σ.Θ. και των σωματείων της αλλά αυτή την εποχή “τρέχει” διπλά ο πρόεδρος της Ένωσης Τάσος Μπατζιάκας… που είναι υποψήφιος και ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά στο ψηφοδέλτιο της Ζ. Μακρή, έχοντας εμπειρίες αφού έχει υπηρετήσει ξανά τον Δήμο Βόλου .
Β.Ζ
 
Με θητεία
Στο ψηφοδέλτιο της Ζ. Μακρή και για τη Νέα Ιωνία είναι και ένα άλλο στέλεχος της Ε.Π.Σ.Θ. Ο λόγος για τον Κώστα Λάζο που έχει θητεία και ως πρόεδρος στη Νίκη Βόλου…
Β.Ζ

Ντέρμπι αήττητων…

Δύο από τις τρεις αήττητες ομάδες της Β τοπικής, συγκρούονται σήμερα στη Γατζέα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από τη μία οι πρωτοπόροι και αήττητοι Νέοι Αθλητές Νίκης και από την άλλη ο αήττητος μεν, αλλά δεύτερος στη βαθμολογία δε, Άνθιμος Γαζής. Ο κερδισμένος τα παίρνει όλα…
Θ.Δ.Κ
 
Να είναι συνεπείς
 Το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα Ακαδημιών της Ε.Π.Σ.Θ. αρκεί βέβαια και οι εκπρόσωποι των σωματείων να είναι συνεπείς. Οι ομάδες θα πρέπει ως την Τρίτη να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να πάρουν την κατάσταση που απαιτείται για να αγωνισθούν!
Β.Ζ
 
Τοπούζηδες εναντίον Νίκης
Εναντίον της Νίκης Βόλου θα παίξουν σήμερα οι δυο από τους τρεις αδερφούς Τοπούζη! Ο Νίκος, ένας εκ των διδύμων, θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Μεταμόρφωσης κόντρα στην παλιά του ομάδα, ενώ ο μικρότερος, ο Πέτρος, που βρίσκεται στο ρόστερ της Κοζάνης αναμένεται να βρίσκεται στην ενδεκάδα και να αντιμετωπίσει τη Νίκη φορώντας τη φανέλα των γηπεδούχων!
Αγ. Θαν.
 
Προπόνηση μετά τον αγιασμό…
Η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού στο Κλειστό της Ν. Ιωνίας πραγματοποίησε την προπόνησή της. Άλλωστε σήμερα υπάρχει ντέρμπι με τη Μεταμόρφωση στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής…

Θ.Δ.Κ

 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
 
Σήμερα η παράδοση συνεχίζεται;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου