ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κούγιας: «Εύχομαι μέσα από ένα παιχνίδι να γίνει συνήθεια και να ενώνονται Βόλος και Λάρισα»

κούγιας-εύχομαι-μέσα-από-ένα-παιχνίδ-217602

Ξεχωριστό χρώμα στη χθεσινή αναμέτρηση έδωσε και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναφορικά με τις σχέσεις Βόλου – Λάρισας και της ασυνήθιστης σύμπραξης σχολίασε: «Είναι ασύνηθες να ενώνονται Βόλος και Λάρισα, αλλά εύχομαι μέσα από ένα παιχνίδι να γίνει συνήθεια. Αν θυμάστε, με το που αγόρασα τις μετοχές της ΑΕΛ το πρώτο φιλικό παιχνίδι που έκλεισε η ομάδα ήταν με τη Νίκη Βόλου, όπου και έγιναν εκτεταμένα δυστυχώς επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, υποκινούμενα όπως μάθαμε εκ των υστέρων.

Ομως να ξέρετε πως η δική μου φιλοσοφία, και θέλω να πιστεύω και στην πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων οπαδών μας, θα θέλαμε να έχουμε πολύ στενές σχέσεις. Αυτή η ένταση στις σχέσεις Λάρισα και Βόλου δεν ωφελεί κανέναν, μάλλον ωφελεί αυτούς που έχουν ταπεινές απόψεις και ταπεινές προσωπικότητες, αυτούς που επενδύουν συνήθως στον διχασμό.

Οταν αγαπάς το ποδόσφαιρο και όταν έχεις την ευτυχία όπως έχω εγώ να είσαι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας, γιατί ιδιοκτήτης μιας ιδέας δεν μπορείς να γίνεις ποτέ στο μυαλό σου, πάντα έχεις παιχνίδια είτε φιλικά είτε επίσημα μεταξύ των γειτονικών ομάδων, γιατί έτσι μεγαλώσαμε.

Με τα τοπικά ντέρμπι και χιλιάδες οπαδούς στις κερκίδες, που περίμεναν να κερδίσει ο καλύτερος. Βέβαια από το 1996 και μετά άλλαξαν όλα, δυστυχώς και βλέπουμε τι γίνεται σήμερα. Θα ήθελα να κάνουμε ένα τουρνουά το καλοκαίρι, είτε στον Βόλο είτε στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα, όπου θα συμμετέχουν οι ιστορικές ομάδες της περιοχής, για να καταλάβει ο κόσμος πως το ποδόσφαιρο ενώνει και δεν διχάζει. Μας κάλεσαν στον Βόλο και μου έκαναν την τιμή οι Παλαίμαχοι της ΑΕΛ να με φιλοξενούν κι εμένα, για να παίξουμε ένα παιχνίδι που έχει αγαθό σκοπό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου