ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη και Μεταμόρφωση ρίχνονται στη «μάχη»

νίκη-και-μεταμόρφωση-ρίχνονται-στη-μ-491400

Στην μάχη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής μπάσκετ Ανδρών ρίχνονται σήμερα το απόγευμα στο κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος» Νίκη Βόλου και Μεταμόρφωση. Η κλήρωση της πρεμιέρας έβγαλε ντέρμπι και οι δυο εκπρόσωποι της Μαγνησίας στη συγκεκριμένη κατηγορία ξεκινούν με τοπικό ντέρμπι τις υποχρεώσεις τους, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο το ροζ φύλλο.

Μια από τις δυο ομάδες όμως θα αναδειχθεί νικήτρια και το ματς που θα ξεκινήσει στις 18.00 το απόγευμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν είναι μόνο ο χαρακτηρισμός βολιώτικο ντέρμπι, αλλά και το γεγονός ότι το απόγευμα θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια και για τις δυο ομάδες, ενώ αμφότερες με πιθανή νίκη θα αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα στην ψυχολογία. Η γηπεδούχος Μεταμόρφωση αναμφίβολα μετρά ένα επιπλέον πλεονέκτημα στο απογευματινό ντέρμπι, ενώ η Νίκη Βόλου θα προσπαθήσει να «αλώσει» από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του πρωταθλήματος, μια από τις δυσκολότερες έδρες της περσινής διοργάνωσης.

Η Μεταμόρφωση

Η όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και μια καλύτερη πορεία από πέρυσι είναι ο φετινός στόχος της Μεταμόρφωσης. Οι Βολιώτες αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος την περσινή σεζόν και φέτος θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι δεν ήταν απλά μια «φωτοβολίδα», αλλά υπάρχουν οι βάσεις για να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία και να εξελιχθεί σε ανερχόμενη δύναμη.

Στο «τιμόνι» της ομάδας φέτος βρίσκεται ο Αντώνης Μυριντζής, ενώ αποκτήθηκαν καλαθοσφαιριστές σε θέσεις που η ομάδα παρουσίαζε κενά. Επέστρεψε στον Βόλο για να αγωνιστεί με την φανέλα της Μεταμόρφωσης και σήμερα θα βρει απέναντί του την πρώην του ομάδα ο Μιχάλης Φρουσκλιάς, ενώ επίσης την ομάδα θα ενισχύσουν φέτος και οι Χρήστος Καλογερόπουλος, Αντώνης Καραρήγας, Παναγιώτης Κατσούλας, Δημήτρης Κανταράκης, ενώ επέστρεψε ο Νίκος Κοσμάς από τον δανεισμό του στην Ανάληψη.

Η Νίκη Βόλου

Με πρωταγωνιστικές φιλοδοξίες ξεκινά η φετινή σεζόν για τη Νίκη Βόλου. Στον πάγκο της ομάδας επέστρεψε ο έμπειρος τεχνικός Γιώργος Ζαφειρούδης, η επιλογή του οποίου από την αρχή έδειξε τις προσδοκίες των ανθρώπων του Ερασιτέχνη για τη νέα περίοδο. Η Νίκη Βόλου φτιάχτηκε για να «χτυπήσει» την πόρτα της μεγαλύτερης κατηγορίας και άπαντες αισιοδοξούν ότι στο τέλος θα πετύχει τον στόχο της ανόδου.

Τα νέα πρόσωπα στην ομάδα είναι οι Γιώργος Μυστιλιάδης, Χρήστος Ζαρογιάννης, Ναούμ Θυμνιός και Χρήστος Αναγνωστόπουλος που με την εμπειρία τους αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα. Παράλληλα προωθήθηκαν αρκετά νεαρά παιδιά από τους Νέους Αθλητές και τα τμήματα υποδομών. Ατού της Νίκης θα είναι η έδρα και ο κόσμος της στη φετινή προσπάθειά της.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου