ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρασαν γκολ και… τσίπουρα

κέρασαν-γκολ-και-τσίπουρα-217653

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μια ξεχωριστή αναμέτρηση με όλα τα προ… και μεθεόρτια δόθηκε χθες στο Βοηθητικό του ΕΑΚ Βόλου, με τους Επίλεκτους Παλαιμάχους Θεσσαλίας να φιλοξενούν την ομάδα Παλαιμάχων της ΑΕΛ.

Βόλος και Λάρισα ένωσαν τις δυνάμεις τους σε έναν σπουδαίο φιλικό αγώνα, στον οποίο ο νεοσύστατος ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα τον Βόλο, επικράτησε άνετα με 5-2, αλλά σαν καλοί οικοδεσπότες έκαναν το τραπέζι στην ομάδα της ΑΕΛ για να πανηγυρίσουν αμφότερες οι ομάδες στα πιο… γλυκά επινίκια.

Με όρεξη για ποδόσφαιρο σαν να ήταν ακόμη μικρά παιδιά, οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, στέλνοντας το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα. Με τους βυσσινί αγωνίστηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος πριν την έναρξη του αγώνα είχε θερμό εναγκαλισμό με τον ταξίαρχο Γιάννη Τόλια.

Για την ιστορία, οι Επίλεκτοι επικράτησαν με 5-2, με τον Αναδιώτη να ανοίγει το σκορ και τον Νάκα, ως πρόεδρο -και επιτελικό μέσο- να κρεμά με άπιαστη λόμπα τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 2-0. Οι βυσσινί μείωσαν σε 2-1 με τον Τσιότσιο, για να ακολουθήσουν στην επανάληψη τρία τέρματα από τους… Βολιώτες, με τους Μαλανδρίνο, Αναστασίου και Καραγιώργο. Για την ομάδα της ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος σκόραρε ο Μπερετζάς.

Το παρών για την ομάδα Επίλεκτων Παλαιμάχων Θεσσαλίας έδωσαν οι: Νάκας,

Κουλαξής, Καρδιτσιώτης, Σαραφίδης, Μαλανδρίνος, Αναδιώτης, Καραγιώργος, Πελεκάνος, Στέκας, Κασιούρας, Τόλιας, Τριανταφυλλίδης, Ρουπακιάς, Βαγενάς, Καζίλας

Τζοβάρας, Τσουκνίδας, Μπουτίνας, Μάρας, Ντούρας, Μπακαβός, Κόρμπας, Αναστασίου,

Σαραφίδης, Τσουρέλης, Βουρβούλιας, Γκανάτσιος, Ανδρέου, Γκίμας, Αρβανίτης,

Μουσιάρης, Πρατσίλας, Αραβανόπουλος, Γάκης, Γανωτής, Κρυονερίτης, Τσεκούρας, Μάνος, Π. Θεόδωρος.

Για την ομάδα της ΑΕΛ συμμετείχαν οι: Παπαδόπουλος, Παπαντωνίου, Κούγιας, Παπαρίζος, Μπερετζάς, Τότσας, Ράμος, Βασιλείου, Πλίτσης, Λιάπης, Παραφέστας, Βουρούκος, Αβραμούλης, Σελιώνης, Βλαχούλης

Για τη χθεσινή αναμέτρηση δηλώσεις έκαναν:

Ο πρόεδρος των Επίλεκτων, Θεόδωρος Νάκας, αναφέροντας: «Η δημιουργία της ομάδας ξεκίνησε από μία ιδέα που ωρίμασε τον τελευταίο μήνα και μετά από σκέψεις τα τελευταία τρία χρόνια, με την ομάδα να αποτελείται κυρίως από ένστολους παλαιμάχους αλλά και όχι μόνο. Σκοπός πάνω απ’ όλα είναι να δείξουμε το “ευ αγωνίζεσθαι” στους μικρότερους αθλητές, να ψυχαγωγηθούμε εμείς οι ίδιοι και να είμαστε κοντά στον αθλητισμό. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε άτομα που το έχουν ανάγκη μέσω φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας η ομάδα της ΑΕΛ προκειμένου να μετατρέψουμε το παιχνίδι σε μια ποδοσφαιρική φιέστα».

Ο ποδοσφαιριστής Κώστας Γανωτής επεσήμανε: «Η ομάδα δημιουργήθηκε πρόσφατα από μία παρέα φίλων, και στόχο έχει να διαδώσει το ήθος των παλαιών ποδοσφαιριστών. Είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο παρά την ηλικία μας. Οσο μεγαλώνει η παρέα μας μπορούμε να συμμετέχουμε σε περισσότερους αγώνες, και νομίζω πως είναι μια ευκαιρία να αθλούμαστε όσο μεγαλώνουμε».

Ο άλλοτε συμπαίκτης του στην ομάδα του Αναύρου, Δημήτριος Κρυονερίτης πρόσθεσε: «Μετά από χρόνια στα γήπεδα με την παρέα φίλων που έχει δημιουργηθεί θέλουμε να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο και να δίνουμε φιλανθρωπικό χαρακτήρα στις αναμετρήσεις μας. Θέλουμε από μικρούς και μεγάλους να αφήσουν τις καφετέριες και τα ιντερνέτ καφέ».

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΛ, Τάκης Παραφέστας, πρόσθεσε: «Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε την πρόσκληση από το νεοσύστατο σύλλογο Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλίας. Οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ πάντοτε ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις. Είναι ένα παιχνίδι φιλίας και γνωριμίας με τους φίλους στρατιωτικούς.Νομίζω πως είναι παιχνίδια που γυρίζει την ιστορία και τα χρόνια πίσω. Συναντούμε φίλους και αντιπάλους κάτι που αξίζει τον κόπο. Οι σχέσεις με τους συλλόγους παλαιμάχων του Βόλου είναι άριστες και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρεθήκαμε και πάλι στον Βόλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου