ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτυχία μόνο το διπλό

επιτυχία-μόνο-το-διπλό-491695

Επιτυχία για τη Νίκη Βόλου θα θεωρηθεί μόνο το διπλό από τη σημερινή έξοδό της στην Κοζάνη. Οι κυανόλευκοι αντιμετωπίζουν την ομώνυμη γηπεδούχο ομάδα στις 4 το απόγευμα για την 6η αγωνιστική της Football League 2 και επιθυμώντας να μείνουν σε επαφή με την κορυφή, πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουν κάθε απώλεια.

Η ομάδα του Αρμάντο Μαρέντζι προέρχεται από ισοπαλία στην έδρα της με την Αναγέννηση Γιαννιτσών και θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Η κατάκτηση των τριών βαθμών αποτελεί μονόδρομο απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει κερδίσει ακόμα στην έδρα της, αλλά την περασμένη αγωνιστική κατέκτησε ένα σπουδαίο από ψυχολογικής πλευράς διπλό στη Ζάκυνθο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Κροάτης τεχνικός του συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Από τραυματισμούς ταλαιπωρήθηκαν κατά την διάρκεια της εβδομάδας, οι Βλαχοκυριάκος και Μυριώτης, οι οποίοι δεν βρίσκονται στην αποστολή, εκεί που επιστρέφει ο Βαγγέλης Στουρνάρας μετά από ένα μήνα απουσίας. Αυτή είναι και η μοναδική αλλαγή στην 20αδα που επέλεξε ο Μαρέντζι με τον έμπειρο μπακ να παίρνει την θέση του νεαρού Αργύρη που έμεινε στο Βόλο.

Ο Στουρνάρας λόγω της μεγάλης απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους και του σοβαρού τραυματισμού του δεν συγκεντρώνει πιθανότητες να ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Θα βρίσκεται στον πάγκο και μόνο σε περίπτωση ανάγκης θα χρησιμοποιηθεί, αφού έχει μόλις εννιά ημέρες που επέστρεψε στις προπονήσεις. Στην ενδεκάδα όλα δείχνουν ότι επιστρέφει ο Γραμματικόπουλος.

Η τεχνική ηγεσία προετοίμασε τους παίκτες της για έναν αντίπαλο με κλειστή άμυνα και δούλεψε στους τρόπους ανάπτυξης και επίθεσης. Στόχος είναι η Νίκη να μπορέσει να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα που αναμένεται να παρατάξει η γηπεδούχος ομάδα και να πετύχει όσο πιο νωρίς γίνεται το γκολ.

Η Νίκη αναμένεται να παραχθεί με σύστημα 4-5-1. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Κόσογλου, ενώ στην τετράδα της άμυνας θα τοποθετηθούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σαμαράς, Μαϊστρέλλης, Παπαδήμας και Καρακώστας. Το δίδυμο των αμυντικών χαφ θα αποτελέσουν εκτός απροόπτου οι Διγκόζης και Νάστος, στις δυο πλευρές θα αγωνιστούν αριστερά ο Ντάνισιτς και δεξιά ο Πετράς, ενώ πίσω από τον προωθημένο Βακουφτσή αναμένεται να βρίσκεται ο Γραμματικόπουλος.

Ο Αρμάντο Μαρέντζι συμπεριέλαβε 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή. Συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκεται από χθες στην Κοζάνη είναι οι: Κόσογλου, Σαμαράς, Καρακώστας, Παπαδήμας, Μαϊστρέλλης, Νάστος, Πετράς, Ντάνισιτς, Διγκόζης, Γραμματικόπουλος, Βακουφτσής, Κουτσογιάννης, Μπαϊμάκης, Τσικνίδης, Σωτρίνης, Μαλντονάδο, Μασίας, Στουρνάρας, Χρυσοχοΐδης, Βλάχος.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αριστείδης Λυμπούδης από την Μακεδονία, ενώ βοηθοί του θα είναι οι Πέτρος Πάτρας και Θεόδωρος Αινάλης από την ίδια Ενωση. Τέταρτος ορίστηκε ο Δημήτρης Καραντώνης από την Ημαθία.

Η Κοζάνη

Από διπλό στη Ζάκυνθο προέρχεται η ομάδα της Κοζάνης που μόλις την προηγούμενη αγωνιστική κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με ανεβασμένη ψυχολογία, αφού μέχρι πριν μετρούσαν μόλις δυο ισοπαλίες. Στην έδρα τους έχουν αποσπάσει δυο βαθμούς από τα παιχνίδια με Μακεδονικό και Εθνικό Φιλιππιάδας. Η Κοζάνη βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με πέντε πόντους στο ενεργητικό της.

Βοηθός προπονητή ο Λάκης Μπακάλης

Ο Λάκης Μπακάλης επιστρέφει στην κυανόλευκη ομάδα. Οπως ανακοινώθηκε από την κυανόλευκη ΠΑΕ, θα είναι ο βοηθός του Αρμάντο Μαρέντσι και θα συμπληρώσει το τεχνικό τιμ. Ο κ. Μπακάλης ήταν στον πάγκο της ομάδας και την σεζόν 2008-2009 και μάλιστα εκτέλεσε χρέη πρώτου προπονητή μετά την παραίτηση του Λεωνίδα Γαρδικιώτη και μέχρι την πρόσληψη του Βέλικο Ντόβενταν.

FOOTBALL LEAGUE 2 – 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Γήπεδο: Δημοτικό Κοζάνης

Ωρα: 16.00

Διαιτητής: Α. Λυμπούδης (Μακεδονίας)

ΚΟΖΑΝΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

33.ΒΟΥΡΑΣ 31.ΚΟΣΟΓΛΟΥ

4.ΖΙΦΚΑΣ 13.ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

7.ΣΑΒΒΟΥΔΗΣ 16.ΣΑΜΑΡΑΣ

13.ΜΙΡΚΤΣΙΑΝ 4.ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

23.ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ 55.ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ

87.ΚΑΛΦΑΣ 66.ΔΙΓΚΟΖΗΣ

9.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 20.ΝΑΣΤΟΣ

14.ΚΙΚΙΤΣ 14.ΠΕΤΡΑΣ

28.ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ 7.ΝΤΑΝΙΣΙΤΣ

10.ΤΟΠΟΥΖΗΣ 9.ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

11.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ 10.ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ

Προπονητές

Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΜΑΡΕΝΤΖΙ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου