ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προετοιμασία εν μέσω προβλημάτων

προετοιμασία-εν-μέσω-προβλημάτων-223408

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Με εντατικούς ρυθμούς αλλά και προβλήματα ξεκίνησε επί της ουσίας από χθες η προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου, ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού με τον Αμβρυσσέα Διστόμου, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οσοι από τους ερυθρόλευκους αγωνίστηκαν στην ήττα από τον ΝΠΣ Βόλος την Κυριακή, πέρασαν τη Δευτέρα κάνοντας αποθεραπεία, ενώ προχθές Τρίτη είχαν ρεπό, για να μπουν από χθες Τετάρτη σε ρυθμό προπονήσεων.

Το κλίμα στην ομάδα είναι περίεργο, με τα προβλήματα να εστιάζονται σε δύο επεισόδια που δημιουργήθηκαν με δύο εκ των δύο βασικών ποδοσφαιριστών, τους Φώτη Καραγκιολίδη και Γιώργο Θέο.

Ο πρώτος τέθηκε εκτός αποστολής, καθώς δεν εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο που συγκεντρώθηκαν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές πριν το παιχνίδι με την πρωτοπόρο ομάδα, παρακολουθώντας εντέλει την αναμέτρηση με πολιτικά, από τις εξέδρες του Πανθεσσαλικού.

Όσον αφορά τον Θέο, δίχως να ενημερώσει και ενώ έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο… εξαφανίστηκε από το γήπεδο, με συνέπεια να αντικατασταθεί με την έναρξη του δευτέρου. Μάλιστα, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής δεν έδωσε το παρών ούτε στην αποθεραπεία της Δευτέρας, προκαλώντας ερωτηματικά σε διοίκηση και τεχνικό επιτελείο.

Πλέον, αμφότεροι οι παίκτες έχουν κληθεί σε απολογία από τους διοικούντες, ενώ χθες Τετάρτη έκαναν ατομικό πρόγραμμα.

Εως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα πειθαρχικά παραπτώματα των δύο ποδοσφαιριστών και τις συζητήσεις που θα κάνουν με τη διοικούσα επιτροπή, ο Ολυμπιακός θα χάσει δύο πολύ σημαντικές μονάδες.

Από τη μία ο 30χρονος Καραγκιολίδης έχει αγωνιστεί στα 7 από τα 9 παιχνίδια, ενώ ο Θέος έχει μετάσχει σε όλα, σημειώνοντας και δύο γκολ. Αν υπάρξουν ποινές για τους δύο ποδοσφαιριστές, ο τεχνικός Κώστας Μπράτσος και το τεχνικό επιτελείο θα πρέπει να βρει τις λύσεις, ώστε να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Εξάλλου, ήδη οι ερυθρόλευκοι πρέπει να πορευτούν για το υπόλοιπο της σεζόν, χωρίς τον βασικό αριστερό μπακ Ανδρέα Κόκα, ύστερα από το σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου αμυντικό στο παιχνίδι της Κυριακής. Ο Κόκας υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και αναμένεται να υποβληθεί σε εγχείρηση και να επιστρέψει στην ενεργό δράση σε περίπου 6 μήνες.

Ζητούμενο πάντως, παρά τα προβλήματα, είναι να επέλθει κλίμα ηρεμίας και ενότητας στην ομάδα και να αποκατασταθεί αρχικά το ψυχολογικό κομμάτι, ενόψει της δύσκολης αγωνιστικής συνέχειας έως και τα Χριστούγεννα.

Ο Ολυμπιακός μετά το Δίστομο και το παιχνίδι με τον Αμβρυσσέα την Κυριακή 26/11, θα αντιμετωπίσει εκ νέου τον ΝΠΣ Βόλος, αλλά αυτή τη φορά στη Νέαπολη για το κύπελλο την ερχόμενη Τετάρτη 29/11, ενώ μετά θα ταξιδέψει στο Μαρτίνο στις 3/12, για να αναμετρηθεί με τον τοπικό Οπούντιο.

Επειτα, οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν το ρεπό τους στις 10/12, ενώ τα παιχνίδια των Βολιωτών για το 2017 θα κλείσουν με έναν ακόμη εκτός έδρας δύσκολο αγώνα, στον Αλμυρό απέναντι στον Γυμναστικό Σύλλογο, στις 17/12.

Ο Ολυμπιακός, αν και στο μέσο μιας δύσκολης χρονιάς, καλείται να κάνει μια νέα αρχή, αντάξια της πολύχρονης ιστορίας του, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις ό,τι καλύτερο μπορεί στη σεζόν.

Φώτης στο Δίστομο

Την αναμέτρηση ανάμεσα στον Αμβρυσσέα Διστόμου και τον Ολυμπιακό Βόλου που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό γήπεδο Διστόμου την ερχόμενη Κυριακή 26/11 στις 3μ.μ., θα διευθύνει ο κ. Στυλιανός Φώτης, με βοηθούς τους κ.κ. Κωνσταντίνο Αργύρη και Κωνσταντίνο Δάλλα όλοι από την ΕΠΣ Εύβοιας. Ο Ευβοιώτης ρέφερι έχει «σφυρίξει» ξανά παιχνίδια του Ολυμπιακού στις 12 Ιανουαρίου 2015, όταν και για τη Football League, oι Βολιώτες είχαν επικρατήσει εντός έδρας του Εθνικού Γαζώρου με 3-2. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Γιώργος Παπαμίχος από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Συλλυπητήρια παλαιμάχων

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του εκλιπόντα παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιάννη Μιχαηλίδη εξέφρασε το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου, που με ανακοίνωση του τονίζει: «Το Δ.Σ. της «Ένωσης Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου» εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στους οικείους και συγγενείς του εκλιπόντος Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος υπήρξε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου και επί σειρά ετών Γενικός Γραμματέας των Διοικητικών Συμβουλίων του Ολυμπιακού Βόλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου