ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-492075

Το «χρυσοφόρο» πλάνο του Πλατινί!
 
Κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών συμβολαίων και για τις εθνικές ομάδες προτείνει ο Μισέλ Πλατινί. Πρόθεση του προέδρου της UEFA είναι να δημιουργήσει ένα κοινό πακέτο, όπως συμβαίνει με το Champions League, που θα δίνει στα τηλεοπτικά κανάλια το δικαίωμα να αγοράσουν το σύνολο των αγώνων της εθνικής που τους ενδιαφέρει, τις καλύτερες στιγμές των αγώνων που γίνονται τα βράδια που αγωνίζονται οι ομάδες, τα φιλικά ματς, όπως και ένα δεύτερο παιχνίδι της αρεσκείας τους.
 
Όπως έγινε γνωστό δεν θα είναι απαραίτητο ένα κανάλι να τα έχει όλα: στην Ελλάδα π.χ. μπορεί το Mega να αγοράσει τα ματς της Εθνικής Ελλάδας και τις καλύτερες στιγμές για τις εκπομπές του, η Νova τα ματς της εθνικής Αγγλίας και της εθνικής Ολλανδίας, ο ΣΚΑΪ τα ματς της εθνικής Ισπανίας κ.λπ. Αυτού του είδους η δυνατότητα πώλησης των δικαιωμάτων, εκτιμούν κύκλοι της ομοσπονδίας, μπορεί να ανεβάσει τα συνολικά έσοδα ακόμα και 300%!
 
Μάλιστα, στην ΕΠΟ είναι ενήμεροι για το σχέδιο και ανυπομονούν να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο. Από την πλευρά τους (μπροστά τις επιφυλάξεις της Αγγλίας και της Γερμανίας), οι Γάλλοι προτείνουν να αρχίσει πειραματικά η κοινή διαχείριση ήδη από το 2013, δηλαδή από τα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.
 
 
 
 
 
 
 
Στην εκκίνηση των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων παίρνουν θέση αύριο οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας στις εθνικές κατηγορίες του ανδρικού μπάσκετ. Δυστυχώς και φέτος οι φίλαθλοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υψηλότερου επιπέδου αγώνες σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Το ανδρικό μπάσκετ στον Βόλο βρίσκεται σε μέτριο επίπεδο και το μόνο που μας παρηγορεί είναι τα δύο τοπικά ντέρμπι που θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον και θα φέρουν λίγο περισσότερο κόσμο στην κερκίδα.
 
 
Ενα τέτοιο ντέρμπι γίνεται και αύριο στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος. Λένε ότι η κληρωτίδα παίζει περίεργα παιχνίδια και ένα παρόμοιο έπαιξε και στις δυο ομάδες μπάσκετ της πόλης. Σίγουρα καμία δεν ήθελε να ξεκινήσει από ένα ντέρμπι το φετινό πρωτάθλημα, αλλά έτσι τα έφερε η τύχη. Οποια όμως καταφέρει και βγει κερδισμένη ξεκινάει με την καλύτερη δυνατή επιτυχία και ψυχολογία το πρωτάθλημα.
Η Νίκη Βόλου θέλει να πραγματοποιήσει το «άλμα» στη Β’ Εθνική. Η Μεταμόρφωση από την πλευρά της αναζητά μια πορεία καλύτερη από την περσινή. Με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Β’ ΕΣΚΑΘ, οι δυο αυτές ομάδες είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το βολιώτικο ανδρικό μπάσκετ και θα πρέπει άπαντες να τις στηρίξουν. Σκοπός είναι ο κόσμος να «αγκαλιάσει» την προσπάθειά τους και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αθλήματος στη Μαγνησία. Γιατί το ενδιαφέρον είναι που δημιουργεί τα κίνητρα και τις κατάλληλες συνθήκες για την εξέλιξη του αθλήματος.
Ταλέντα υπάρχουν. Τρανταχτή απόδειξη η επένδυση της Νίκης για άλλη μια χρονιά στους αθλητές που έρχονται από τα τμήματα υποδομής. Ομως η Γ’ Εθνική είναι πολύ μικρή κατηγορία για να στηρίξει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες αυτών των παιδιών, να δημιουργήσει παραδείγματα, να προσελκύσει κι άλλα στις υποδομές των ομάδων. Ο Βόλος διψά να δει μπάσκετ υψηλού επιπέδου, αλλά αυτό δεν είναι υπόθεση μόνο των ανθρώπων που ασχολούνται άμεσα με αυτό, θυσιάζουν τον προσωπικό τους χρόνο και φτάνουν ακόμα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είναι υπόθεση όλων όσων αγαπούν το μπάσκετ.
Το αυριανό τοπικό ντέρμπι είναι μια ευκαιρία να δείξει ο Βόλος τη δυναμική του και να ξεκινήσει η σεζόν με γεμάτο γήπεδο. Οι οικονομικές συγκυρίες μπορεί να μην είναι οι κατάλληλες και τα μηνύματα που έρχονται γενικότερα από τον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού να είναι αποθαρρυντικά, αλλά σίγουρα της Μαγνησίας της αξίζει κάτι περισσότερο από την τελευταία τη τάξει εθνική κατηγορία. Αυτό που χρειάζεται είναι μια μικρή ώθηση για να γίνει το πρώτο βήμα. Να μπορέσει το βολιώτικο μπάσκετ να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό από πέρυσι και οι δυο ομάδες να δείξουν ότι έχουν τις δυνατότητες για να ανανεώσουν τις ελπίδες. Ας ευχηθούμε η νέα σεζόν να είναι ένα νέο ξεκίνημα για το βολιώτικο μπάσκετ.
 
 
 
 
 
 
Κέρδισε το σεβασμό
Οτι ο Ολυμπιακός Βόλου αποτελεί έναν επικίνδυνο αντίπαλο δεν είναι πλέον είδηση. Οι εμφανίσεις της ομάδας στις πρώτες αγωνιστικές έχουν κάνει όλους τους προπονητές της Σούπερ Λίγκα να σέβονται την ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Αυτό επιβεβαίωσε χθες με δηλώσεις του κι ο τεχνικός του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης, που τόνισε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κερδίσει τον σεβασμό για το ποδόσφαιρο που παίζει και το σύνολο που έχει. Σκοπός είναι αυτό να το αποδείξουν στον Δώνη οι ερυθρόλευκοι και αύριο Κυριακή και να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Περιστέρι.
Αγ. Θαν.
 
«Πρεσβευτές του Καλλικράτη»
Στην Κερασιά προπονήθηκε χθες η Νίκη Βόλου και μάλιστα δεν πήγε από τα Μελισσιάτικα, αλλά έκανε τον κύκλο αφού το πούλμαν δεν μπορούσε να ανεβεί τις ανηφόρες! «Εχουμε γίνει πρεσβευτές του Καλλικράτη. Εχουμε επισκεφτεί όλα τα χωριά της Μαγνησίας», έλεγε ο Γιδόπουλος που παρακολούθησε από κοντά την προπόνηση.

Αγ. Θαν.

 
«Ελάτε την Κυριακή»
Η φωτογράφηση των ομάδων μπάσκετ που αγωνίζονται στη Γ’ Εθνική έγινε μέσα στην εβδομάδα με τη Νίκη Βόλου και τη Μεταμόρφωση να φωτογραφίζονται ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν. Στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος δεν έλειψαν τα αστεία από τους παίκτες της Μεταμόρφωσης. «Αν θέλετε να βγάλετε πανηγυρική φωτογραφία, ελάτε την Κυριακή», είπε ο Θωμάς Καραγεώργος χαμογελώντας, αφού αύριο είναι το τοπικό ντέρμπι…

Αγ. Θαν.

 
Παρέλαση…
Παρέλαση κάνουν οι υποψήφιοι από αγιασμούς, αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες… Δεν λείπουν όμως και οι αθλητικές παρουσίες στα ψηφοδέλτια που έχουν ανακοινωθεί. Οι πολιτικοί έπεισαν να τους ακολουθήσουν παράγοντες, μέλη των οργανωμένων φιλάθλων και παλιοί αθλητές, ενισχύοντας την παράταξή τους. Ας ελπίσουμε όλοι αυτοί μετά τις εκλογές να μην ξεχάσουν από ποιον χώρο προέρχονται και να βοηθήσουν τα μέγιστα στη στήριξη και στην εξέλιξη του τοπικού αθλητισμού.
Αγ. Θαν.
 
Παράπονα
Την περασμένη Τετάρτη κάποιες ομάδες που αγωνίστηκαν για την Β’ φάση του Κυπέλλου Ε.Π.Σ.Θ. είχαν τα παράπονά τους…
Μάλιστα και ομάδες που δεν είχαν ανάγκη της «εύνοιας» προχώρησαν σε παράπονα, ευχόμενοι «ποτέ ξανά».

Ζ.Ε.Ι.

 
Ντεμπούτο για Τσιγιάννη
Το ντεμπούτο έστω και ως αλλαγή στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης με την ΑΕ Διμηνίου έκανε την Τετάρτη ο Τσιγιάννης του Εθνικού Βόλου. Ένας παίκτης με πολλές εμπειρίες από τις επαγγελματικές είναι πλέον έτοιμος να προσφέρει, ανεβάζοντας και άλλο το επίπεδο της ομάδας του Κώστα Κούτσικα.
Ζ.Ε.Ι.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά υπήρχαν διαμαρτυρίες και παράπονα ή όχι;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου