ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μέχρι τότε δώστε λύση»

μέχρι-τότε-δώστε-λύση-492089

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει φέτος τη Νίκη Βόλου είναι αναμφίβολα αυτό της έλλειψης γηπέδου προπόνησης. Οι κυανόλευκοι αναγκάζονται καθημερινά να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα για να βρουν γήπεδο να τους φιλοξενήσει, ενώ ο μόνιμος «πονοκέφαλος» για την τεχνική ηγεσία είναι πού θα προπονηθεί η ομάδα. Παραμονές του δύσκολου και κρίσιμου εκτός έδρας αγώνα με την Κοζάνη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ιωαννίδης, αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να αποστείλει μια ανακοίνωση – έκκληση, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση που τυγχάνει η ιστορική ομάδα από τους φορείς της πόλης.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα είχε θίξει πριν μερικές ημέρες με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» και ο τεχνικός του κυανόλευκου συγκροτήματος Αρμάντο Μαρέντζι. «Είμαστε άνθρωποι και πρέπει να μας σέβονται», είχε πει χαρακτηριστικά και τόνισε ότι τέτοιες δυσκολίες εμποδίζουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Οσον αφορά στην ανακοίνωση του κ. Ιωαννίδη, καλεί τους φορείς και τους αθλητικούς οργανισμούς να ασχοληθούν επιτέλους με το πρόβλημα των κυανολεύκων. «Πέρα από μικροσκοπιμότητες, ας δείξουν καλή θέληση για να μην θεωρούνται υποκινούμενοι», αναφέρει σχετικά, ενώ αποκαλύπτει ότι η ΠΑΕ Νίκη Βόλου βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία του δικού της προπονητικού κέντρου, ώστε να λύσει το γηπεδικό ζήτημα, που δεν την ταλαιπωρεί μόνο φέτος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Δημήτρη Ιωαννίδη: «Θα πρέπει επιτέλους να πάρει τέλος ο διασυρμός και η ταλαιπωρία που υφίσταται από τους φορείς της πόλης η επαγγελματική ομάδα της Νίκης. Είναι να απορεί κανείς, πώς γίνεται να βρίσκονται γήπεδα για να προετοιμάζονται παιδικές, εφηβικές ερασιτεχνικές και ακόμη ομάδες του ανεπίσημου πρωταθλήματος και να μην είναι διαθέσιμος, κανένας χώρος στο πολεοδομικό συγκρότημα για να προπονηθεί η Νίκη…

Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να γίνει μια κίνηση καλής θέλησης από τους «αρμόδιους» που ασχολούνται με τον αθλητισμό στην περιοχή μας και για ένα φυσιολογικό διάστημα να εξυπηρετηθούν και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που κάνουν πρωταθλητισμό και έχουν την ανάγκη του χώρου προετοιμασίας.

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε την άρνηση και την αδιαφορία των ανθρώπων, που θα έπρεπε να δίνουν λύσεις και σε μια εποχή κρίσιμη για την ομάδα μας, αναλωνόμαστε σε μετακινήσεις που προκαλούν όχι μόνο το κοινό συναίσθημα, αλλά θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των αθλητών μας.

Είμαστε αυτή την στιγμή σε αναζήτηση χώρου για να δημιουργήσουμε το δικό μας αθλητικό κέντρο και να πάψουμε να περιφερόμαστε ως τσιγγάνοι μακριά από την έδρα μας.

Μέχρι να γίνει αυτό, ας κατανοήσουν κάποιοι το πρόβλημα και πέρα από μικρό-σκοπιμότητες, ας δείξουν προθέσεις καλής θέλησης, αν δεν θέλουν βέβαια να θεωρούνται υποκινούμενοι και κατευθυνόμενοι, με απώτερο σκοπό να «φρενάρουν» τη Νίκη Βόλου.

Κάνω δημόσια έκκληση στους υπεύθυνους φορείς και αθλητικούς οργανισμούς του πολεοδομικού συγκροτήματος να δουν επιτέλους το τεράστιο πρόβλημα που υφίσταται η ομάδα και ας βρουν τον τρόπο να μας διαθέτουν λίγες ώρες την εβδομάδα, για να μπορούν οι ποδοσφαιριστές μας να δουλέψουν και οι χιλιάδες φίλοι της Νίκης να μην νιώθουν πρόσφυγες στην ίδια την πατρίδα τους».

Για το θέμα της έλλειψης γηπέδου προπόνησης προσπάθειες γίνονται και από την πλευρά του Στράτου Γιδόπουλου, ώστε να παραχωρηθεί κάποιες ημέρες το Βοηθητικό του Πανθεσσαλικού. Μάλιστα προσπαθεί να κλείσει ραντεβού με τον υφυπουργό πολιτισμού κ. Νικητιάδη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το Παντελής Μαγουλάς θα μπορέσει να δώσει λύση για μια έως δύο προπονήσεις την εβδομάδα στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Από κει και πέρα πρέπει να προστατευτεί ο νέος χλοοτάπητας ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για τα επίσημα παιχνίδια της ομάδας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου