ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το ντέρμπι με τη Λάρισα άρχισε νωρίς

το-ντέρμπι-με-τη-λάρισα-άρχισε-νωρίς-492114

Μπορεί ο Ολυμπιακός αύριο να αγωνίζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο για την 6η αγωνιστική, αλλά το θεσσαλικό ντέρμπι της 7ης με τη Λάρισα άρχισε νωρίς και η κατάληξη είναι ότι η ΑΕΛ με δική της ευθύνη θα είναι χωρίς οπαδούς στο Πανθεσσαλικό το άλλο Σάββατο. Για να γίνει αυτό υπήρξαν χθες συσκέψεις αλλά και ανακοινώσεις.

Στην πρώτη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφερόταν :”Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, για τον αγώνα της 7ης αγωνιστικής, Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς και ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Ιωάννης Τζίμας.

Μετά την περίεργη στάση και εμμονή της ΠΑΕ ΑΕΛ για τη μη ανταπόδοση εισιτηρίων στον επαναληπτικό αγώνα του δεύτερου γύρου, ενημερώθηκε ο κ. Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος και αποφάσισε τη μη διάθεση εισιτηρίων για τους φιλάθλους της ΠΑΕ ΑΕΛ, για τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα, της 23ης Οκτωβρίου.

Η συγκεκριμένη δε κερκίδα των φιλοξενουμένων θα διατεθεί εξ ολοκλήρου και δωρεάν στους μαθητές όλων των σχολείων του Βόλου.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα θα πραγματοποιηθεί μόνο από τα γραφεία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ενώ με νέα ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η ΠΑΕ θα καθορίσει και όλες τις επιμέρους παραμέτρους της προπώλησης”.

Μετά από αυτό υπήρξε ανακοίνωση από την διοίκηση της ΑΕΛ ως απάντηση στον Ολυμπιακό Βόλου αναφορικά με τη μετακίνηση οπαδών στο παιχνίδι για την 7η αγωνιστική και που ανέφερε τα εξής: «Αναφορικά με τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας της αναμέτρησης με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για την 7η αγωνιστική της Super League η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ενημερώνει για τα εξής:

-Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αποφάσισε να μη χορηγήσει εισιτήρια για τις ανάγκες των φίλων της ομάδας μας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

-Σεβόμενη τη βασική αρχή της φιλοσοφίας της περί αμοιβαίας μετακίνησης φιλάθλων, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 κατέθεσε δύο εναλλακτικές προτάσεις α) για συμφωνία περί διάθεσης αριθμού εισιτηρίων που αντιστοιχεί στο 5% επί της συνολικής χωρητικότητας των γηπέδων των δύο ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες β) για συμφωνία περί ανταλλαγής ίσου αριθμού εισιτηρίων (500 για τους φίλους της ΑΕΛ στο ματς της 7ης αγωνιστικής και 500 για τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου στον επαναληπτικό αγώνα του 2ου γύρου). Αμφότερες, ωστόσο, απορρίφθηκαν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

-Συνεπώς, η αναφορά στην επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για το συγκεκριμένο ζήτημα: «Μετά την περίεργη στάση και εμμονή της ΠΑΕ ΑΕΛ για τη μη ανταπόδοση εισιτηρίων στον επαναληπτικό αγώνα του δεύτερου γύρου…» είναι απολύτως αναληθής, γεγονός που πιστοποιείται και από τα σχετικά πρακτικά της σύσκεψης.

-Σημειώνεται ότι, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 εξαρχής διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τις κατασκευαστικές προδιαγραφές του νέου της γηπέδου, η δυνατότητα φιλοξενίας για τους φιλάθλους όχι μόνο του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και οποιασδήποτε άλλης ομάδας είναι συγκεκριμένη (500 άτομα)».

Μετά από τη στάση της ΑΕΛ υπήρξε και νέα ανακοίνωση-απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου : “Προφανώς η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να δικαιολογηθεί στους φιλάθλους της για το ολέθριο λάθος της και να αποποιηθεί πλήρως τις ευθύνες της.

Σήμερα όμως ο κόσμος έχει κουραστεί από μισόλογα και επικοινωνιακές έξωθεν καλές μαρτυρίες και απαιτεί αλήθειες και μόνο αλήθειες.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ παραχώρησε κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης έως και 3.000 εισιτήρια για τους φιλάθλους της ΑΕΛ, με αντάλλαγμα, για τις ανάγκες των δικών μας φιλάθλων στον αγώνα του δεύτερου γύρου 1.500 εισιτήρια. Όλα τα άλλα αποτελούν φθηνές δικαιολογίες, κατά το γνωστόν: «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!».

Για ποιο λόγο η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν αποδέχθηκε το λογικό αίτημά μας, ας απαντήσει η ίδια στους φιλάθλους της. Εμείς έχουμε μάθει να μιλάμε σταράτα και με τη γλώσσα της αλήθειας. Και για να μην υπάρχει κανείς ενδοιασμός και καμία αμφιβολία ούτε από έναν, έστω και σήμερα, η ΠΑΕ ΑΕΛ μπορεί να αποδεχτεί την πρότασή μας. Μία πρόταση που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη μεγαλοψυχία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.

Διότι, ας μην ξεχνάμε: «Τhis is Volos!»

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου