ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-492466

Ατυχίες και άδειο γήπεδο

Η ατυχία χτύπησε τρις τον Παναθηναϊκό… Οι ατυχίες που ξεκίνησαν με τα ιατρικά «απαγορευτικά» για τη συμμετοχή του Λέτο και του Γκοβού στον αυριανό αγώνα και συνεχίστηκε με τον τραυματισμό του Νίνη στη συνάντηση της Eθνικής με το Ισραήλ, ολοκληρώθηκε με την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων να διατηρήσει την ποινή της πρωτοβάθμιας και να παίξουν οι «πράσινοι» σε άδειες εξέδρες εναντίον του «Δικεφάλου»…
Την τελευταία φορά που ο ΠΑΟ είχε ανάλογη εμπειρία στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι πρωταθλήματος, ήταν στις 24 Σεπτεμβρίου 2005, όταν νίκησαν τον Πανιώνιο (3-0). Εναν χρόνο μετά αντιμετώπισαν τη Χάποελ Τελ Αβίβ, σε ματς του Γιουρόπα Λιγκ, επίσης με κλειστές πόρτες στο ΟΑΚΑ, και επικράτησαν με 2-0.
Πάντως φέτος, και μάλιστα στην πρεμιέρα, το «τριφύλλι»… πλήρωσε την απουσία των φιλάθλων του από τις κερκίδες, αυτή τη φορά στη Λεωφόρο, στο ματς με τη Skoda Ξάνθη (1-1)…
Η ΠΑΕ απέφυγε αυτή τη φορά να εκδώσει ανακοίνωση για την απόρριψη της έφεσης, αλλά επίσημα χείλη των «πράσινων» υποστήριζαν μεταξύ άλλων ότι «αν η απόφαση εντάσσεται στη λογική να υπάρξει μεγαλύτερη αυστηρότητα στα πειθαρχικά μέτρα και σε σχετικές ποινές, θα επιβεβαιωθεί ή όχι στη συνέχεια»… Και εξήγησαν:«Αν δεν επιδειχθεί ανάλογη αυστηρότητα σε ποινές που θα επιβληθούν στο εξής, θα πρόκειται για επιλεκτική εφαρμογή διατάξεων και επιλεκτική ευαισθησία που, αντί ν’ αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα βίας, αλλοιώνουν το πρωτάθλημα και υπονομεύουν την αξιοπιστία του»!
Ο κόσμος θα λείπει από τις εξέδρες, όπως και αρκετοί βασικοί παίκτες του «τριφυλλιού» από την ενδεκάδα και άλλοι από τον πάγκο…
 
 
 
Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βαδίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας μιας και αυτό που έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και πολλά χρόνια -να πέσει δηλαδή το βάρος στις υποδομές- αρχίζει να υλοποιείται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
 
Με συνολικά 45 ομάδες θα πραγματοποιηθεί το φετινό πρωτάθλημα Ακαδημιών της Ε.Π.Σ.Θ. σε όλες τις κατηγορίες. Το γεγονός αυτό συνιστά από μόνο του ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για το πώς αρχίζουν πλέον να λειτουργούν οι ομάδες και οι σύλλογοι της περιοχής μας.
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Αλλωστε σύμφωνα με τα όσα επιτάσσει ο νέος κανονισμός για τους παίκτες που θα πρέπει να προέρχονται από τις ακαδημίες των ομάδων και να αποτελούν ενεργά μέλη αυτών, δεν αφήνονται και πολλά περιθώρια για κάτι άλλο. Το θέμα βέβαια δεν είναι να σε πιέζει κάποιος κανονισμός ώστε να αναδεικνύεις νέα παιδιά, αλλά να το κάνεις από μόνος σου, σαν σύλλογος που αγαπά την εξέλιξη του αθλήματος.
Όπως και να ‘χει πάντως το θέμα, οι Ακαδημίες πλέον θα παίζουν πολύ πιο ενεργό ρόλο στη λειτουργία των ομάδων και οι πιτσιρικάδες θα έχουν τη δυνατότητα να αναδεικνύονται. Ενδεικτική είναι εξάλλου η συμμετοχή αλλά και η οργάνωση που έχει φέτος το πρωτάθλημα ακαδημιών της Ε.Π.Σ.Θ., το οποίο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές που βρισκόταν στην απαξίωση και στην αφάνεια, κάνει βήματα μπροστά, με πολλές συμμετοχές αλλά και αρκετό ενδιαφέρον.
Φαίνεται πως οι παράγοντες των ομάδων έχουν καταλάβει πλέον πως για να βγάλουν και οι ομάδες τους έναν Φετφατζίδη -το αναφέρουμε μιας και είναι της μόδας- θα πρέπει να δουλέψουν πάνω στους μικρούς και να τους στηρίξουν. Είδατε τι έχει συμβεί τώρα…Ένας πιτσιρικάς μπαλαδόρος εμφανίστηκε και έχει γίνει χαμός. Αυτό είχε συμβεί και παλαιότερα με τον Νίνη. Άρα τι δείχνει αυτό; Πως ο κόσμος διψά να βλέπει νέους παίκτες οι οποίοι το ξέρουν το τόπι κι αν είναι και από τα σπλάχνα της ομάδας τους ακόμα καλύτερα.
Αν θέλουν λοιπόν και οι δικές μας ομάδες εδώ στη Μαγνησία να βγάλουν έναν Φετφατζίδη ή έναν Νίνη θα πρέπει να επενδύσουν στις υποδομές. Και όσοι παρακολουθείτε από κοντά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα έχετε καταλάβει πως κι εδώ υπάρχουν παίκτες σαν αυτούς, άλλοι Νίνηδες και Φετφατζίδηδες που απλά δεν έχουν πέσει ακόμα τα φώτα πάνω τους…Καιρός λοιπόν δεν είναι;
 
 
 
 
 
Στο κύπελλο
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σάκης Τσιώλης δεν έχει νίκη με αντίπαλο προπονητή τον Γ. Δώνη στο πρωτάθλημα, αλλά… για όσες ήττες έχει… έχει πάρει το αίμα του πίσω στο κύπελλο, έστω κι αν απέκλεισε μια από τις παλιές του αγάπες.
Β.Ζ
 
100άρι
Σημαντικός για πολλούς λόγους είναι για τον Ολυμπιακό Βόλου ο αγώνας της Κυριακής, ενώ για κάποιον είναι σημαδιακός και ξεχωριστός. Ο λόγος για τον Σάκη Τσιώλη που θα κάνει το δικό του «100άρι».Ο Πανηλειακός ήταν πριν 10 χρόνια η πρώτη του ομάδα που κοουτσάρισε στην Α΄ Εθνική και ο Ολυμπιακός Βόλου με τον οποίο έχει ήδη κάνει ρεκόρ η ομάδα που θα συμπληρώσει το 100αρι της μεγάλης κατηγορίας.
Β.Ζ
 
 
Απογοητευτική
Η κατάσταση πλέον με το προπονητικό κέντρο της Νίκης Βόλου έχει καταντήσει απογοητευτική. Σε κάθε αναφορά τους παίκτες και προπονητής σχολιάζουν την κατάσταση, η οποία έχει κουράσει πλέον άπαντες. Λόγια και υποσχέσεις πολλές αλλά λύση καμία. Ως πότε είναι το θέμα. Ζ.Ε.Ι.
 
Σε κίνηση
Σε διαρκή κίνηση θα είναι το επόμενο τριήμερο ο Αντώνης Δαλούκας, που το Σάββατο σφυρίζει ντέρμπι στην Αγία Παρασκευή, την Κυριακή στη Χλόη και τη Δευτέρα είναι βοηθός διαιτητή στην Κατερίνη.
Β.Ζ
 
Πίσω
Αρκετοί ήθελαν τα πρωταθλήματα Ακαδημιών να ξεκινήσουν από αύριο, αλλά από αυτούς ελάχιστοι ήταν συνεπείς. Οι ομάδες δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά για να πάρουν την κατάσταση που απαιτείται για να αγωνισθούν και έτσι μόνοι τους το πάνε πίσω !
Β.Ζ
 
Στο μπλοκάκι
Ο 23χρονος Σέρβος σέντερ φορ Ντάλιμπορ Βεσελίνοβιτς, που αγωνίζεται στις Βρυξέλλες, σημειώθηκε στο μπλοκάκι του Τάκη Γιαννόπουλου (τον είδε να σκοράρει στο Ρόζελαρ – Βρυξέλλες 1-1), επιβεβαιώνοντας τις καλές συστάσεις που είχε πάρει γι’ αυτόν εδώ και αρκετό καιρό.
Β.Ζ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
 
Τόσο Νίκη είχε ποτέ άλλο ψηφοδέλτιο;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου