ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Σήμερα η κρίσιμη Γ.Σ.

σήμερα-η-κρίσιμη-γ-σ-233865

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου (5μ.μ.) ορίστηκε η τακτική Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, με θέμα τον προϋπολογισμό των τμημάτων της τρέχουσας περιόδου και όχι μόνο.

Η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μεταξουργείου με ώρα έναρξης τις 5μ.μ. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση-κάλεσμα του Γ.Σ.Β «Η ΝΙΚΗ»: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ “Η ΝΙΚΗ” με απόφαση που έλαβε στη συνεδρίαση της 3/11/2017, συγκαλεί σε Τακτική Γενική Συνέλευση τα μέλη, που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 15/11/2017 στην αίθουσα του Μεταξουργείου και ώρα ενάρξεως τις 5μ.μ.

Θέμα ημερησίας διάταξης

Προϋπολογισμός τμημάτων αγωνιστικής περιόδου 2017-2018

Η Γενική Συνέλευση θα βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρίστανται το ½ πλέον ενός των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, και που έχουν επίσης εκπληρώσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Γ.Σ.Β “Η ΝΙΚΗ” μέχρι 31/10/2017. Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί μια ώρα αργότερο στον ίδιο χώρο και ώρα έναρξης στις 6μ.μ. Ταμειακώς εντάξει θα είναι τα μέλη που έχουν καταβάλει, έστω και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης τη συνδρομή τους».

Πρόταση για κοινό ταμείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις προτάσεις που αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι και προς συζήτηση είναι η δημιουργία ενός κοινού ταμείου για τα οκτώ τμήματα που βρίσκονται υπό τη σκέπη του Ερασιτέχνη μέχρι στιγμής, προκειμένου να αποφευχθεί το «λουκέτο» σε κάποια από αυτά στο άμεσο μέλλον.

Η σημερινή Γ.Σ. κρίνεται εξόχως κρίσιμη για την πορεία του συλλόγου και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συγκατάβαση ή όχι των εφόρων, ή αλλιώς προέδρων μερικών εκ των τμημάτων.

Εξάλλου για τη σημερινή Γ.Σ. και όχι μόνο μίλησε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, κ. Στέργιος Φάτσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων στον Βόλος 986:

«Είναι μία σημαντική Γ.Σ. όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της Ερασιτεχνικής, κι εύχομαι μέσα απ’ αυτή να βγουν προτάσεις για τη βιωσιμότητα του μητρικού σωματείου γιατί πρέπει να γίνει βιώσιμο και το θέμα του ΟΣΕ είναι ακόμη ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να καταστεί βιώσιμο. Για να προχωρήσουμε σ’ όλα αυτά τα έργα θα χρειαστούμε ασφαλιστικές, φορολογικές ενημερότητες, που σημαίνει πως πρέπει να είμαστε “καθαροί” όσον αφορά τις οικονομικές μας υποχρεώσεις.

Θεωρώ πως όλος ο Σύλλογος θα βάλει “πλάτη” πάνω σ’ αυτό το θέμα, όλα τα τμήματα, όλα τα μέλη για να καθαρίσουμε όσον αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες. Έχουμε ένα θέμα όσον αφορά το ρεύμα που θα πρέπει να το συζητήσουμε οικογενειακά.

Δυστυχώς οι ρυθμίσεις που κάναμε δεν καταλήξανε θετικά και ξαναγυρίσαμε πάλι στα ίδια. Θα πρέπει ή θα έπρεπε αυτοί που δημιούργησαν τα χρέη να τα πληρώσουνε, αλλά δυστυχώς αυτό που συμβαίνει σχεδόν πάντα είναι ότι πληρώνει ο επόμενος. Θα αναλυθούν τα θέματα και μέσα από διάλογο για να βρούμε τη λύση».

Ακόμη πρόσθεσε σχετικά με τη συμφωνία για το χώρο του ΟΣΕ: «Είναι ένα θέμα που απασχολούσε χρόνια τη Νέα Ιωνία. Υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς στη Νέα Ιωνία εδώ και δεκαετίες, ένα από αυτά είναι το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ. Και λόγω ότι είναι όμορο με το γήπεδο του Π. Μαγουλάς πάντα απασχολούσε τους φιλάθλους της Νίκης Βόλου.

Από τον Ιούνιο του 2016 είχαμε πάρει το γήπεδο για τρία χρόνια, δηλαδή από όλη την έκταση της ΓΑΙΟΣΕ είχαμε πάρει τον χώρο που χρησιμοποιούν οι Ακαδημίες για τις προπονήσεις τους και το οποίο είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Δεν είχαμε καμία σχέση με το υπόλοιπο κτίριο. Το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε τον Ιούνιο όταν είχαν γίνει κάποια προσχέδια από τον Βασίλη Βενέτη κι έγινε το πρώτο ραντεβού στη ΓΑΙΟΣΕ, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μαγνησία, του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.

Τα δείγματα της κουβέντας ήταν θετικά και από ‘κει και πέρα μπήκαμε σε μία διαδικασία διαβούλευσης, μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, αν και αυτή η συμφωνία πέρασε από “σαράντα κύματα”. Τελικά φτάσαμε να υπογράψουμε ένα συμφωνητικό το οποίο πιστεύω είναι το καλύτερο δυνατό για τη Νίκη Βόλου», και πρόσθεσε σχετικά:

«Θα πρέπει να γίνει ένα μουσείο του ΟΣΕ με ό,τι υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το αμαξοστάσιο, ένα μουσείο της Νίκης Βόλου, το γήπεδο ως έχει με φυσικό χορτάρι και τρία γήπεδα 5Χ5 με πλαστικό. Επίσης θα δημιουργηθεί μία αίθουσα γυμναστηρίου και ένα αναψυκτήριο. Ήδη υπάρχει ένα προσχέδιο το οποίο μπορούμε να το δείξουμε στον κόσμο στη Γενική Συνέλευση».

Τέλος, για τη συμβολή του βουλευτή Μαγνησίας, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου σχολίασε: «Ο Αλέξανδρος το πίστεψε από την αρχή, ήταν από την πρώτη συνάντηση παρών, ήταν δίπλα μας σ’ αυτό το κομμάτι κι έφυγε συγκινημένος από το Π. Μαγουλάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου