ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-492863

Φλερτάρει με αποκλεισμό η Σερβία!

Μέχρι και με αποκλεισμό από τη συνέχεια των προκριματικών του Euro 2012 αλλά και των επόμενων διοργανώσεων, μπορεί να τιμωρηθεί η εθνική ομάδα της Σερβίας ως υπαίτια για τη διακοπή της προχθεσινής αναμέτρησης με την Ιταλία και τα επεισόδια που έγιναν.

Η ΟΥΕΦΑ -όπως αναμενόταν- ζήτησε να αρχίσει η διεξαγωγή έρευνας για να αποσαφηνιστούν αρκετά ζητήματα γύρω από τη διακοπή του αγώνα.
Αρκετά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει και στη Σερβία τα επεισόδια …Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι αρκετοί φέρονται να γνώριζαν για την τύχη του αγώνα πριν καν αυτός αρχίσει.
Κάτι που το αποδεικνύει είναι και μία τοποθέτηση σε post ενός forum οπαδών του Ερυθρού Αστέρα, το οποίου ο χρήστης που το δημοσιοποίησε διαμαρτυρόταν για τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την κρατική τηλεόραση της χώρας για τα δικαιώματα του αγώνα καθώς, δεν θα γινόταν αυτός.
«Γιατί δίνετε λεφτά για ένα παιχνίδι αφού θα διακοπεί», ήταν η ανάρτηση που έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα.
Τα άλλα ερωτήματα πλέον έχουν να κάνουν με το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά τα γεγονότα. Σύμφωνα με όσα διαπιστώνονται από τις έρευνες των ιταλικών Αρχών, αυτοί που προχώρησαν στα επεισόδια ήταν σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα. Αυτοί διαμαρτυρήθηκαν για την μεταγραφή του Στοϊκοβιτς στην Παρτιζάν. Κάποιοι στη Σερβία υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα είναι βαθύτερο και έχει να κάνει με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Κάρατζιτς και πολλά θέματα που σχετίζονται με αυτόν και αποφάσεις του.
Το περισσότερο ανησυχητικό; Η αντίδραση των σκληροπυρηνικών οπαδών της Παρτιζάν, οι οποίοι ήδη απειλούν για αντίποινα και οι ιθύνοντες του σερβικού ποδοσφαίρου να εκφράζουν την ανησυχία τους για έναν… πόλεμο που αρχίζει!
 
 
 
 
 
 
 
 
Παρακολουθώντας κανείς την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με το Ισραήλ και βλέποντας τα «τραγικά» λάθη του Σουηδού διαιτητή Χάνσον, θα αντιλήφθηκε πώς αντιμετωπίζεται στην υπόλοιπη Ευρώπη η διαιτησία… Στην Ελλάδα τον Βολιώτη, Γιώργο Δαλούκα τον «ξηλώσαμε» εν μια νυκτί.
 
 
Σε καμία περίπτωση δεν μειώνουμε την επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας. Ομως η αλήθεια είναι ότι αν ο διαιτητής έβλεπε τις παραβάσεις του Παπασταθόπουλου στο πρώτο μέρος και του Κατσουράνη στο δεύτερο, θα μπορούσε το ματς να είχε πάρει διαφορετική τροπή. Λάθη που επηρέασαν αναμφίβολα την εξέλιξη του παιχνιδιού και βοήθησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να φτάσει στην δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία του, που το έφερε στην κορυφή του Ομίλου.
Ο Χάνσον δεν ήθελε να μας ευνοήσει. Εδωσε ό,τι είδε. Το ανθρώπινο λάθος φαίνεται πως δεν συγχέεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αν η ΟΥΕΦΑ αποφασίσει να «μικρύνει» έναν διαιτητή είναι γιατί θα τον θεωρήσει ανίκανο και όχι για «καθοδηγούμενο».
Ο Σουηδός διαιτητής θεωρείται ο κορυφαίος στη Σουηδία. Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την φάρμα του, αρκετές φορές έχει πάει ενάντια στην οικογένειά του για να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του για την «σφυρίχτρα», ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά προχθές που έκανε σοβαρά λάθη.
Στο κρίσιμο παιχνίδι της Γαλλίας με την Ιρλανδία ο Χάνσον δεν είδε ότι ο Ανρί χρησιμοποίησε το χέρι του και με αυτό το γκολ οι τρικολόρ προκρίθηκαν στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Μια απόφαση στέρησε έναν ολόκληρο λαό από μια ποδοσφαιρική ιστορική διάκριση και έστειλε έναν άλλο άδικα από το καναβάτσο στις ελίτ. Ο Σκανδιναβός τότε έγινε το επίκεντρο στην αθλητική διεθνή επικαιρότητα, ενώ αργότερα θα κάνει τον αγγλικό Τύπο να τον χαρακτηρίσει τον «χειρότερο διαιτητή» του κόσμου.
Ηταν στο παιχνίδι της Πόρτο με την Αρσεναλ, όταν δεν περίμενε να στηθεί το τείχος, έδωσε την μπάλα στους παίκτες της Πόρτο και αυτοί βρέθηκαν απέναντι σε μια αποδιοργανωμένη άμυνα που παρακολουθούσε εμβρόντητη και πίστευε ότι ο διαιτητής θα καταλάβαινε το λάθος του και θα σταματούσε το ματς. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και η Πόρτο πέτυχε με τον Φαλκάο το 2-1!
Δεν μπορείς να πεις ανίκανο έναν διαιτητή που έχει φτάσει στο σημείο να διευθύνει τόσο κρίσιμες διεθνείς αναμετρήσεις. Σίγουρα έχει κάνει μεγάλες «γκάφες» και θα πρέπει η ΟΥΕΦΑ να ασχοληθεί λίγο με τις ικανότητές του και τα προσόντα του πριν τον ορίσει ξανά σε κάποιο τόσο κομβικό παιχνίδι.
Όμως σκεφτείτε να είχαμε έναν τέτοιο διαιτητή στο ελληνικό πρωτάθλημα… Θα ψάχναμε ακόμα να βρούμε από πού είναι υποκινούμενος, από πού τα παίρνει, σε ποια παράγκα ανήκει, ποιανού σκοπό εξυπηρέτησε κ.τ.λ. Μέρες ολόκληρες θα ασχολούμασταν με σενάρια, το ανθρώπινο λάθος δεν θα υπήρχε πουθενά και τελικά θα «καταδικάζαμε» τον ρέφερι για τις αποφάσεις του.
Οπως έγινε με τον Γιώργο Δαλούκα, που «πλήρωσε το μάρμαρο» για τον θυμό και την οργή των μεγαλοπαραγόντων. Οι εφημερίδες στο Ισραήλ «έβραζαν» χθες. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία όμως δεν πρόκειται ποτέ να «ξηλώσει» έναν διαιτητή για ένα λάθος. Στην περίπτωση του Χάνσον αυτά επαναλαμβάνονται… Για να δούμε τις αντιδράσεις.
 
 
 
 
Ανάλυση σε βίντεο
Οπως πριν από κάθε παιχνίδι, έτσι και χθες οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού Βόλου παρακολούθησαν σε βίντεο τον επόμενο αντίπαλό τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Ο Σάκης Τσιώλης τους έδειξε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και μένουν δύο μέρες για να δουλέψει η ομάδα στην τακτική και να παρουσιαστεί απολύτως έτοιμη στο Περιστέρι.
Ζ.Ε.Ι
 
Κοντά στη Νίκη
Από κοντά παρακολουθεί ακόμα τη Νίκη ο Χόρχε Μπάριος. Πρόσφατα ο πρώην προπονητής των κυανολεύκων στην σελίδα της ομάδας στο Facebook σχολιάζοντας έναν αγώνα, έγραφε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να είναι μακριά αλλά η καρδιά του είναι κοντά στη Νίκη και προέτρεπε να συνεχίσει γερά μέχρι το τέλος. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο ακόμα και από ποδοσφαιριστές που έκριναν την προπονητική του αξία και μπόρεσαν να καταλάβουν το «δέσιμο» του Ουρουγουανού με την ομάδα.
Αγ. Θαν.
 
Καμία λύση
Την ανησυχία του για την έλλειψη γηπέδου για προπόνηση εξέφρασε μέσω δηλώσεων του στην Εφημερίδα «ΤΑΔΥΔΡΟΜΟΣ» και ο Αρμάντο Μαρέντζι. Ενώ έχει περάσει αρκετός καιρός που το πρόβλημα της Νίκης Βόλου έχει βγει στην «επιφάνεια» κανείς δεν έχει μπορέσει να την βοηθήσει. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος και της παραχωρούν το γήπεδο, γιατί αλλιώς μέχρι σε πάρκο αναγκάστηκε να κάνει προπόνηση φέτος…
Αγ. Θαν.
 
Σήμερα μάλλον οι εργασίες…
Κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα ξεκινήσουν οι επιδιορθωτικές εργασίες στα αποδυτήρια του «Παντελής Μαγουλάς». Σύμφωνα με πληροφορίες τα έξοδα τα αναλαμβάνει η ΠΑΕ Νίκη Βόλου προκειμένου να «τρέξουν» το ζήτημα και να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Θ.Δ.Κ

 
Παρουσία προέδρου
Παρουσία και του προέδρου της Ε.Π.Σ.Θ. έγινε προχθές βράδυ η κλήρωση του πρωταθλήματος Ακαδημιών που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε όλες τις κατηγορίες 45 ομάδες.
Εκτός από την επιτροπή πρωταθλήματος της οποίας ηγείται ο Μάκης Γαρμπής και την πολύτιμη βοήθεια του Μάκη Αδαλόγλου στην κλήρωση που έδωσαν το παρών πολλοί παράγοντες και προπονητές, ο Τάσος Μπατζιάκας με την παρουσία του έδωσε το στίγμα για το βάρος που δίνει η Ένωση στα πρωταθλήματα των μικρών.
Θ.Δ.Κ
 
Το όνειρο
Το φώναζε ο Κώστας Κούτσικας χθες στον Τάκη Μπαντέκα ότι είδε όνειρο και τελικά τον έριξε στον αγώνα. Ο παίκτης του τον δικαίωσε και σκόραρε στο 90’ στέλνοντας τον Εθνικό στην επόμενη φάση και τον προπονητή του στην αγκαλιά των συμπαικτών του να πανηγυρίσουν την νίκη.

Ζ.Ε.Ι.

 
 

 

Η Ερώτηση Της Ημέρας
Υπήρχε κανείς Παναθηναϊκός στο τραπέζι με τον πρώην;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου