ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μόνο το διπλό θα μας ικανοποιήσει στην Κοζάνη»

μόνο-το-διπλό-θα-μας-ικανοποιήσει-στη-492875

«Μόνο το διπλό θα μας ικανοποιήσει στην Κοζάνη». Τάδε έφη ο Αρμάντο Μαρέντζι και δίνει το σύνθημα στους παίκτες του για τον αγώνα της Κυριακής και το στίγμα της αναμέτρησης. Ο Κροάτης τεχνικός ετοιμάζει την ομάδα του για την έξοδο της 6ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Football League 2, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι έχει περισσότερα να δώσει στο μέλλον και ότι μπορεί την άνοδο. Δεν λείπουν όμως και τα παράπονα. Δικαιολογημένα βέβαια, αφού οι συνθήκες προπόνησης δεν δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Ο Αρμάντο Μαρέντζι μίλησε αρχικά για την κατάσταση που αντιμετώπισε όταν ήρθε: «Η αλήθεια είναι ότι μετά από 13 χρόνια επιστροφής στην Ελλάδα, περίμενα ότι θα συναντούσα πολλές περισσότερες δυσκολίες στην προσαρμογή μου. Αλλά πιστεύω ότι από τις πρώτες ημέρες αναπτύχθηκε μια καλή σχέση με τους ποδοσφαιριστές, καταλάβαιναν πολύ καλά αυτά που ήθελα να τους περάσω και όπως ήρθα με όρεξη για δουλειά, αυτό μου έφτιαξε ακόμη περισσότερο την διάθεση. Τελικά τα πράγματα για μένα στην προσαρμογή μου ήταν πιο εύκολα απ’ ότι περίμενα.

Μιλώντας για τις δυνατότητες της ομάδας του ο Κροάτης τεχνικός, δεν κρύφτηκε ότι πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του και στην άνοδο και πως στο μέλλον η Νίκη θα παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο: «Οταν ήρθα είχε βελτιωθεί λίγο η ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών από τη νίκη στην Ηράκλεια. Αυτές τις μέρες δουλέψαμε και σε αυτό το κομμάτι. Γενικά θεωρώ ότι έχουμε δείξει καλά στοιχεία. Πιστεύω ότι στο μέλλον μπορούμε ακόμα περισσότερα και να κατακτήσουμε την άνοδο. Σε αυτούς τους τρεις αγώνες, έναν που παρακολούθησα την ομάδα και δυο που ήμουν στον πάγκο, εν συγκρίσει και με τις υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίσαμε βλέπω ότι είμαστε καλή ομάδα και μπορούμε να διεκδικήσουμε μια από τις δυο πρώτες θέσεις. Και από τις προπονήσεις διακρίνω ότι το ρόστερ διαθέτει παίκτες με δυνατότητες. Εχουμε πειθαρχία στο γήπεδο, διαθέτουμε μια ομάδα που συνδυάζει έμπειρους και νέους ποδοσφαιριστές, αλλά πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού, γιατί αυτό συνεπάγεται να κερδίζεις σε κάθε ματς. Αυτό που θέλω εγώ είναι ως προπονητής να μπορέσω να πάρω το καλύτερο που μπορεί να βγάλει ο κάθε ποδοσφαιριστής στο γήπεδο και με σταθερότητα να διεκδικήσουμε τους υψηλούς μας στόχους».

«Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι»

Ο Αρμάντο Μαρέντζι τοποθετήθηκε και για το θέμα του γηπέδου προπόνησης. «Δεν είμαι πολιτικός και δεν έχω καμία σχέση με την πολιτική. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μια ομάδα όπως η Νίκη Βόλου δεν έχει γήπεδο να προπονηθεί. Πρέπει να βρεθεί γήπεδο για προπόνηση. Αν ένας από αυτούς τους πολιτικούς είχε το παιδί του στο ποδόσφαιρο και του έλεγε ότι θα πρέπει να πηγαίνει μισή ώρα διαδρομή για να προπονηθεί και άλλη τόση για να γυρίσει πίσω ιδρωμένος, τι θα του έλεγε; Κουραζόμαστε από αυτή την διαδικασία και ως άνθρωποι. Και πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι. Μετά είμαστε προπονητές και ποδοσφαιριστές. Και πρέπει να μας σεβαστούν.

Εχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας να μας δίνει υπομονή και όρεξη για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Ομως αυτά τα εμπόδια και οι μη σωστές συνθήκες προπόνησης μειώνουν τις πιθανότητες να κάνουμε κάτι καλό στο πρωτάθλημα και να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Ολη η ζωή μου είναι στο ποδόσφαιρο και ξέρω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες προπόνησης. Εχουμε καλή ομάδα, έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας να μας ακολουθεί και να μας εμψυχώνει, αλλά χρειάζονται και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις και οργάνωση για να πάει μια ομάδα ψηλά».

«Μόνο διπλό»

Την Κυριακή η Νίκη δίνει ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κοζάνη εκτός έδρας. Σύμφωνα με τον Μαρέντζι μόνο η νίκη θα αποτελέσει επιτυχία για την ομάδα του. «Στη Κοζάνη ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα μας περιμένει. Για τον αντίπαλο και ο βαθμός της ισοπαλίας θα είναι επιτυχία. Εμείς πάμε μόνο για το διπλό και ακόμα και η ισοπαλία δεν θα μας ικανοποιήσει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια κλειστή άμυνα και μια ομάδα που θα έχει πολλούς παίκτες πίσω. Το δύσκολο που πρέπει να κάνουμε είναι να πετύχουμε το γκολ».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου