ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Κένταυρος Αγριάς στη Β΄ Εθνική του χάντμπολ

ο-κένταυρος-αγριάς-στη-β΄-εθνική-του-χά-492921

Ο Κένταυρος Αγριάς, το μαγνησιώτικο Χάντμπολ, αλλά κυρίως ο μαγνησιώτικος αθλητισμός γιορτάζουν την συμμετοχή ενός ακόμα εκπροσώπου τους σε πρωτάθλημα των Εθνικών Κατηγοριών. Η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς θα συμμετάσχει κατά την προσεχή αγωνιστική περίοδο στον Βόρειο Όμιλο του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής κατηγορίας Χάντμπολ Ανδρών. Ο Κένταυρος Αγριάς καταλαμβάνει την κενή θέση που δημιουργήθηκε, μετά την άνοδο του Αρχέλαου Κατερίνης στην Α2 Εθνική Κατηγορία (ο οποίος με την σειρά του κατέλαβε την θέση του παραιτηθέντος Θερμαϊκού στο πρωτάθλημα της Α2). Η οριστική απόφαση πάρθηκε από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας σήμερα, μετά την άρνηση της ομάδας της ΓΕ Φλώρινας να συμμετέχει στην διαδικασία διεκδίκησης της κενής θέσης στο βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής Κατηγορίας, που θα οδηγούσε σε αγώνα μπαράζ με την ομάδα του Κενταύρου Αγριάς.

Έτσι με καθυστέρηση 6 μηνών ο Κένταυρος Αγριάς (παίκτες, προπονητές, διοίκηση, φίλοι της ομάδας, φίλαθλοι της περιοχής) γιορτάζει την άνοδό του στη Β΄ Εθνική Κατηγορία ανδρών του Χάντμπολ. Ο πανάξιος πρωταθλητής Κ. Ελλάδας (με 10 νίκες σε 10 παιχνίδια) της περιόδου 2009 – 2010, ο οποίος έχασε στις λεπτομέρειες τον αγώνα μπαράζ του Απριλίου, με τον Μίλωνα Γιαννιτσών (26 – 28) και την άνοδο στη Β Εθνική, πανηγυρίζει σήμερα την είσοδό του στα εθνικά πρωταθλήματα (συγκαταλέγεται στις 44 ομάδες των εθνικών κατηγοριών). Γίνεται έτσι το 5ο σωματείο της Μαγνησίας (μετά τον Μαγνησιακό, Εύρυτο, ΑΓΕ Βόλου, Ολυμπιακό Βόλου) που θα συμμετέχει σε πρωτάθλημα Εθνικής κατηγορίας στο Χάντμπολ Ανδρών.

Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Κένταυρος Αγριάς είναι: Α.Ο. Ιωαννίνων, Αναγέννηση Άρτας, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Δία Πολίχνης, Άρη Θεσσαλονίκης, Αμύντας Αμυνταίου, Μίλωνας Γιαννιτσών, Δράμα 86 και Πόντιοι Κιλκίς. Ομάδες με μεγάλη ιστορία στον χώρο του Χάντμπολ, με πολύχρονη παρουσία στα πρωταθλήματα της Β΄ Εθνικής και της Α2 κατηγορίας.

Η πρόκληση είναι μεγάλη για ένα αθλητικό σωματείο που μπαίνει στον 3ο μόλις χρόνο λειτουργίας του και που ήδη την φετινή χρονιά έχει να αντιμετωπίσει και άλλες προκλήσεις, όπως την συμμετοχή με γυναικεία ομάδα στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, αλλά και την προσπάθεια ομάδων από τα τμήματα υποδομών για συμμετοχή σε τελικές φάσεις των αντίστοιχων πανελλήνιων ηλικιακών πρωταθλημάτων (παμπαίδων, παγκορασίδων, μίνι αγοριών, μίνι κοριτσιών). Όλοι στον Κένταυρο Αγριάς (διοίκηση, προπονητές, παίκτες, φίλαθλοι) πιστεύουν πως με την κοινή προσπάθεια όλων μπορούν να πετύχουν σε αυτή τη νέα πρόκληση και να παραμείνει η ομάδα στην Β΄ Εθνική Κατηγορία – είναι κάτι εξάλλου που είναι υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του Μαγνησιώτικου Χάντμπολ, αλλά και υπόσχεση στις γενιές των νεαρών αθλητών που έρχονται από πίσω.

Η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της με εντατικούς ρυθμούς από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γιάννη Τσιάπα και του βοηθού του Γιάννη Αθανασαράκη. Πραγματοποιούνται 3 προπονήσεις την εβδομάδα στο ανοιχτό γήπεδο του Πανθεσσαλικού σταδίου, ενώ την εβδομάδα αυτή ξεκίνησαν προπονήσεις στο κλειστό του ΕΑΚ και του Εκθεσιακού Κέντρου. Ήδη την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποιήθηκε και το πρώτο θετικό τεστ στην Λαμία με την ομάδα της Φθίας, ενώ για την προσεχή Κυριακή προγραμματίζεται φιλικό στη Θεσσαλονίκη με την ομάδα του Άρη.

Για τη φετινή χρονιά η τεχνική ηγεσία του Κενταύρου μπορεί να υπολογίζει σε παίκτες από τον περσινό βασικό κορμό της ομάδας (Βαλκαμελής, Καποτάς, Παντελής, Αναστασίου, Φιλίππου, Σεμέργελης, Αρκουδέας, Αδαμ, Σκετόπουλος, Φουρλής, Κάβουρας, Πανάγος), ενώ την ομάδα θα ενισχύσει η παρουσία των: Πινακά Γιώργου (πέρυσι απουσίαζε λόγω μαθημάτων), Ζιαμπά Κώστα (ο Αγριώτης εξτρέμ επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από πολύχρονη απουσία), Κώτσιου Βασίλη (από Αερωπό Έδεσσας) και Πεντερίδη Νικόλαου (από Α.Ο. Καστοριάς). Στον αντίποδα έχουμε τις βασικές απουσίες των Μούτου Γιώργου και Κυριάκου Γιώργου (λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων), καθώς και του Κατσινά Γιάννη (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων), ενώ πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Καρανάσιος Κώστας, ο οποίος τέλος του μήνα θα ξεκινήσει προπονήσεις.

Το Δ.Σ. του Κενταύρου Αγριάς ευχαριστεί τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Αγριάς για την απόφαση οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας, καθώς και την εταιρία επεξεργασίας ελαιών Σιούρας ΑΒΕΕ για τη χορηγία προς το σωματείο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου