ΤΟΠΙΚΟ

Προελαύνει ο Θησέας Αγριάς, στοπ στην Σκιάθο ο Σαρακηνός

προελαύνει-ο-θησέας-αγριάς-στοπ-στην-σ-236182

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Με νέα νίκη προχώρησε ο Θησέας Αγριάς επικρατώντας με 4-1 του Ανθιμου Γαζή στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, στην οποία ο Σαρακηνός έβαλε στοπ στο ξέφρενο σερί της Σκιάθου. Αναλυτικά:

Ηρακλής-Διαγόρας 0-1

Σκόρερ: (3’ Καραμανλής)

Νικητής απέδρασε από το Βασδέκειο ο Διαγόρας επικρατώντας με 1-0 του Ηρακλή. Οι παίκτες του Λευτέρη Καλογήρου είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το καλημέρα, με τον Καραμανλή, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σπύρου Καραπλιάγκου, σκοράροντας με ψαλιδάκι. Οι φιλοξενούμενοι στο υπόλοιπο του παιχνιδιού έχασαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρουν και άλλα τέρματα. Στο 22’ ο Κεφαλάς είπε όχι στον Κουβελά σε τετ-α-τετ, με τον Πάσχο στο 33’ από θέση πάλι τετ-α-τετ να στέλνει την μπάλα άουτ, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη τετ-α-τετ στην επανάληψη, με τον Καλλιακούδα και τον Καναβό να μην μπορούν να βρουν τον στόχο. Ο Ηρακλής στο παιχνίδι σε μια και μόνο περίπτωση έγινε ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Παναγιωτόπουλου με το σουτ του Κεμάλι στο 85’ να περνά ελάχιστα άουτ.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Τσιαντάκης): Κεφαλάς, Μπέσσας, Δαμάσκος, Μακρής, Στρούγκης, Γκάγκας, Ασλάνογλου, Κεμάλι, Μπάμπα (85’ Μπάντζιος), Πετρόπουλος, Νούσιας.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ( Καλογήρου): Παναγιωτόπουλος, Ακριβούσης, Δημητριάδης, Πρασσάς, Βουραζέρης, Σπ.Καραπλιάγκος, Κουβελάς(88’ Γάρρος), Καλλιακούδας(67’ Γουτούλης), Πάσχος(80’ Μαυρίδης), Καναβός(88’ Τρελόπουλος), Καραμανλής.

Πηλέας-Ακρόπολη 2-4

Σκόρερ: (66’, 73’ Δημόπουλος- 23’, 89’ Αν. Κολυμήτρας, 51’, 55’ Μιχολίτσης)

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι από πλευράς ευκαιριών και γκολ, η Ακρόπολη επικράτησε εκτός με 4-2 του Πηλέα. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 23’ προηγήθηκαν στο σκορ με τον Αν. Κολυμήτρα να κάνει κάτι σαν σέντρα-σουτ και να “κρεμάει” τον Πρωτούλη για το 0-1. Η Ακρόπολη διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Μιχολίτση στο 51’ να χρίζεται σκόρερ για την ομάδα του μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χάνου με σουτ εντός περιοχής. Ο ίδιος παίκτης τέσσερα λεπτά αργότερα σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, όταν η μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Αξιώτη και ασθενή απόκρουση του Πρωτούλη κατέληξε στον ίδιο, που με προβολή από κοντά την έστειλε στα δίχτυα. Για τους γηπεδούχους μείωσε σε 1-3 ο Δημόπουλος στο 67’ με έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ για να γίνει το 2-3 με την συμπλήρωση 73’ αγωνιστικών λεπτών, με τον Δημόπουλο να κάνει την κοντινή προβολή από την μικρή περιοχή. Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε στο 89’ ο Αν. Κολυμήτρας με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Θεοδώρου, σκοράροντας για δεύτερη φορά.

ΠΗΛΕΑΣ (Σιαμέτης): Πρωτούλης, Χιούσι, Βαρσαμάς (55’ Αντζούρης), Δεδούσης (44’ λ.τρ. Αλβανόπουλος), Κανναράς (85’ Μπάντης), Βαΐτσης, Βαϊόπουλος, Σιαμέτης, Δημόπουλος, Θάνος (70’ Ευθυμιάδης), Τσελεπίδης.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής): Σταμέλος, Παπαεμμανουηλίδης, Πασσιάς, Χάνος, Γκαντής, Αν. Κολυμήτρας, Κ. Κολυμήτρας (65’ Κόκας), Τσιαντής, Θεοδώρου( 90’ Βλιώρας), Αξιώτης (80’ Τσουκάλης), Μιχολίτσης ( 75’ Παγώνης).

Σαρακηνός- Σκιάθος 3-0

Σκόρερ: (5’ Γκάμπας, 59’, 78’ Τσιούρης)

Πολύ σημαντική νίκη για τον Σαρακηνό απέναντι στην Σκιάθο με 3-0, η οποία μετρούσε τρεις διαδοχικές νίκες με πολύ καλές εμφανίσεις. Οι φιλοξενούμενοι με την έναρξη του παιχνιδιού βρέθηκαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, με τον Χισάι να σουτάρει με το αριστερό και την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοντογιάννη. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 5’, όταν ο Μαστακούλης σέντραρε από τα δεξιά, με την μπάλα να κοντράρει και ο Γκάμπας με ανάποδο ψαλίδι εντός περιοχής να πετυχαίνει ένα πολύ ωραίο τέρμα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Με τη συμπλήρωση 48’ λεπτών, ο Ντούρο έκανε την σέντρα από τα δεξιά, με την κεφαλιά του Τσιουρή να περνά μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα το απευθείας χτύπημα φάουλ του ΈλιοΠρίφτι κατέληξε στο δοκάρι του Κοντογιάννη. Στο 59’ ο Μαστακούλης πάσαρε στον Τσιούρη, ο οποίος από κοντά πλάσαρε ψύχραιμα για το 2-0. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και έφτασαν και σε τρίτο τέρμα με τον Γιαννακούρα να δίνει την πάσα στον Τσιούρη και αυτός από θέση τετ-α-τετ να πλασάρει εύστοχα τον Παπάρα.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασοουράκης) Κοντογιάννης, Ντούρο, Σιδηρόπουλος, Τσαγκαράς, Γιαμαλής, Καλαμάτας, Θάνος (68’ Γιαννακούρας), Κοντοβάς, Τσιούρης (82’ Ρέλλος), Μαστακούλης (78’ Ντίτσιος),Γκάμπας (80’ Τσαρδακάς).

ΣΚΙΑΘΟΣ (Καλλιακούδας): Παπάρας, Χισάι, Ζαρίφης (46’ λ.τρ. Τάσσος), Γραββάνης (52’ Έλιο Πρίφτι), Χρυσάνθης, Τουρναβίτης (70’ Νικολαΐδης), Νασιάκος, Μαλάκος, Μπρέγκου, Πρίφτης, Σαρρής.

Αγία Παρασκευή-Παγασητικός 0-2

Σκόρερ: (62’, 75’ Μπραχόλι)

Πρώτη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα για τον Παγασητικό, που επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Αγίας Παρασκευής. Η ομάδα του Χρήστου Καψιώτη έδειξε αποφασισμένη στην αναμέτρηση για να φτάσει στο πρώτο της τρίποντο και τελικά τα κατάφερε. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα. Η Αγία Παρασκευή άρχισε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ με τους Κούκιο και Καραγιάννη να αστοχούν από θέση τετ-α-τετ. Τελικά κόντρα στην ροή του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα, με τον Μπραχόλι στο 62’ να χρίζεται σκόρερ, κάνοντας την διείσδυση από την αριστερή πλευρά, σουτάροντας με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της αριστερής γωνίας του Ζήγρα. Ο Παγασητικός διπλασίασε τα τέρματά του με πρωταγωνιστή εκ νέου τον Μπραχόλι, που με σουτ από τα αριστερά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζήγρα.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΣΚΕΥΗ (Μαλακασιώτης): Ζήγρας, Κλώθος, Παναγιώτου, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Γιαννούλας, Κούκιος (60’ Χατζηγεωργίου), Τρίμης, Καραγιάννης, Μαρμαρινός, Μπούργος (60’ Στραβέλας)

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ( Καψιώτης): Κλεάνθης, Γκατζούνας, Ζιώγας (89’ Μαρούφ), Λάιος, Μαστροπαναγιώτης, Περιβολιώτης, Κουτλουμπάσης (75’ Χατζίδης), Λαρίσης, Σίμος, Τέλλης (62’ Ρουσσάς), Καραγιώργος (80’ λ.τρ. Θ. Σίμος)

Πύρασος-Πρωτεσίλαος 0-1

Σκόρερ: (65’ Κ. Κόρκος)

Μια ακόμη νίκη σημείωσε ο Πρωτεσίλαος επικρατώντας με 1-0 του Πυράσου. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Θανάση Μπίλη έφτασε τους 16 βαθμούς και διατηρείται στο -3 από τον πρωτοπόρο Θησέα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα στο 12’ ο Νικογιάννης δεν κατάφερε να σπρώξει από το ένα μέτρο την μπάλα στ δίχτυα του Τσιλίγκου, σπαταλώντας μια ανεπανάληπτη στιγμή για την ομάδα του. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Κοπάνας έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Με τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών ο Πύρασος έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για να προηγηθεί στο παιχνίδι, με τον Ζαχαράκη σε απευθείας χτύπημα φάουλ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μάνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πρωτεσίλαος διατήρησε τον έλεγχο με τον Παπαδόπουλο σε δύο περιπτώσεις να σουτάρει λίγο άουτ μέσα από την περιοχή, αστοχώντας παράλληλα στο 73’, όντας μόνος του μέσα στην μικρή περιοχή σούταρε πάνω στον Τσιλίγκο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 65’ ο Κώστας Κόρκος με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Μάνος απέκρουσε την εξ’ επαφής κεφαλιά του Μπασδάνη.

ΠΥΡΑΣΟΣ (Αρσένος): Τσιλίγκος, Στεργίου (75’ Μπαρμπούτας), Τσάκαλος, Γκίνης (65’ Γιοβάνης), Ιμπρα, Φούκης (59’ Δ. Τσάμης), Μπασδάνης, Κατής, Σαμαράς, Ζαχαράκης, Δαμάσκος.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης): Μάνος, Λάμπος Ι.(46’ Λεϊμονής), Λάμπος Α., Χασιώτης, Μιχόπουλος, Σούδης, Κόρκος Κ., Νικογιάννης (87’ Χριστοδούλου), Κοπάνας (70’ Μαριγκλέν), Βαλωτής, Παπαδόπουλος (80’ Σιαμανίκος).

Μαγνησιακός-Αίας 1-2

Σκόρερ: (30’ Χατζητρακόσιας- 51’ Κωστούλας, 66’ πεν. Μπιρτσάι)

Σημαντική νίκη για τον Αίαντα Σούρπης απέναντι στον Μαγνησιακό. Οι φιλοξενούμενοι αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή και σε ένα σημαντικό τρίποντο. Το σκορ άνοιξε στο 30’ ο Χατζητρακόσιας πιάνοντας ένα πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Χαλάτση για το 1-0. Στο 43’ ο Αίας απείλησε, με το σουτ του Μακανίκα να περνά σύριζα άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή και στο 51’ ο Κωστούλας με σουτ εντός περιοχής ισοφάρισε για την ομάδα του. Με την συμπλήρωση 66’ αγωνιστικών λεπτών, ο Χειλάς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπιρτσάι, δίνοντας το προβάδισμα για πρώτη φορά στην ομάδα του. Στο 70΄ο Μαγνησιακός είχε μια καλή στιγμή για το 2-2 με το σουτ του Δανηλόπουλου να περνά λίγο άουτ.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ( Πανόπουλος): Μιχαλόπουλος, Ζάγκας (75’ Θεοδωρόπουλος), Γκέρτσος, Κοντοβάς, Προβιάς, Λιάρος (55’ Βασιλείου), Οικονόμου (80’ Μυλωνάς), Μάιπας, Δανηλόπουλος, Χατζητρακόσιας, Τσένα.

ΑΙΑΣ (Κατσαμπέκης): Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Μαλλιαρός (45’ Χουλιαράς), Πλαβός, Καλοδήμος, Κραβαρίτης (57’ Χριστέλλος), Μπιρτσάι, Χειλάς, Μακανίκας (75’ λ.τρ. Ξηροκώστας λ. 85’ λ.τρ. Ξηροκώστας), Κατσαβριάς, Κωστούλας.

Θησέας Αγριάς- Άνθιμος Γαζής 4-1

Σκόρερ: (17’ Ισά, 48’, 58’ Μίλτος, 71’πεν. Δημόπουλος- 52’ Αλεξίου)

Συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή ο Θησέας, σημειώνοντας την έκτη του νίκη σε επτά συνολικά παιχνίδια. Η ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου έφτασε με σχετική άνεση στο τελικό 4-1, με τον Άνθιμο Γαζή να προσπαθεί να φανεί μαχητικός απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Ισά από την άσπρη βούλα, με τον Μίλτο στο 48’ να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1, με την συμπλήρωση 52’ λεπτών ο Αλεξίου έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μπράνου. Το τρίτο τέρμα για τον Θησέα ήρθε στο 13ο λεπτό της επανάληψης, με τον Καραλόπουλο να σεντράρει και τον Μίλτο με κεφαλιά να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το τελικό 4-1 σημείωσε από την άσπρη βούλα ο Δημόπουλος, σε πέναλτι, το οποίο κέρδισε για ανατροπή ο Δημουλάς.

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Μπράνος, Ρουκάς( 60΄Δημουλάς), Αναστασίου, Μοράλες( 62’ Γαρυφάλλου), Ιωάννου, Καραλόπουλος, Ισά, Μυρμίγκης, Βλάχος( 60’ Αντζούρης), Γκουγκούδης, Μίλτος.

ΆΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ (Κατσικαδάμος): Ζαρίφης, Βούλγαρης, Κατσικαδάμος (55’ Δημόπουλος), Κωστάκης, Κουτσουνίδης, Γούτσιος, Τζήμας (75’ Ταφίλης), Μπόγιαν (70’ Μπακογιάννης), Κίτσας, Τσατσαρώνης, Αλεξίου (65’ Καρούτσος).

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Θησέας 19 15-4

2. Πρωτεσίλαος 16 21-10

3. Σαρακηνός 13 19-4

4. Σκιάθος 13 10-6

5. Μαγνησιακός 12 18-9

6. Διαγόρας 12 12-3

7. Ακρόπολη 11 14-12

8. Αίας Σούρπης 9 9-6

9. Πύρασος 8 6-6

10. Ηρακλής 7 10-8

11. Αγία Παρασκευή 4 8-15

12. Πηλέας 4 7-27

13. Παγασητικός 4 4-23

14. Άνθιμος Γαζής 3 6-12

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου