ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-493074

Το βραβείο Golden Foot στον Φραντσέσκο Τότι  

Μία ακόμα σπουδαία διάκριση στο πλούσιο προσωπικό του παλμαρέ πρόσθεσε ο Φραντσέσκο Τότι. Στον καπιτάνο της Ρόμα απονεμήθηκε το βραβείο «Golden Foot» κάτι που σημαίνει ότι αφήνει και αυτός τα αποτυπώματα των ποδιών του στο ποδοσφαιρικό Walk of Fame που έχει στηθεί στο Μονακό!
Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τιμές που θα μπορούσαν να κάνει το παγκόσμιο φίλαθλο κοινό στον 34άχρονο άσο (η ψηφοφορία γίνεται αποκλειστικά από τους φιλάθλους), από τη στιγμή που για να αναδειχτεί νικητής χρειάστηκε να περάσει σε ψήφους άλλους εννέα παίκτες εξίσου μεγάλης κλάσης.
Συγκεκριμένα, ένα πάνελ από δημοσιογράφους αλλά και οπαδούς από όλο τον κόσμο είχε επιλέξει 10 ποδοσφαιριστές ως υποψήφιους για τον τίτλο, οι οποίοι ήταν οι Τότι, Μπέκαμ, Μπουφόν, Ντρογκμπά, Ετό, Τζέραρντ, Γκιγκς, Πουγιόλ, Ραούλ και Ζέεντορφ, με τον ηγέτη των «τζαλορόσι» να αφήνει τελικά 2ο την "σημαία" της Ρεάλ Μαδρίτης και νυν άσο της Σάλκε, Ραούλ.

Πέρα μάλιστα από τον Τότι ο οποίος βραβεύτηκε από τον Πρίγκηπα Αλβέρτο του Μονακό, τιμήθηκαν οι ποδοσφαιρικοί θρύλοι Φραντς Μπεκενμπάουερ, Κάρλος Ντούνγκα, Ούγκο Σάντσες, Τζανκάρλο Αντονιόνι, καθώς και η κόρη του Φρανθίσκο Βαράλο, εκ μέρους του Αργεντινού πρωταθλητή που έφυγε από τη ζωή στις 30 Αυγούστου 2010.

Ο Τότι έγινε ο τρίτος Ιταλός παίκτης που κερδίζει αυτό το βραβείο μετά τους Ρομπέρτο Μπάτζο (ο πρώτος που το κατέκτησε, το 2003) και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ενώ οι άλλοι μεγάλοι πρωταθλητές που έχουν βραβευτεί είναι οι Πάβελ Νέντβεντ, Αντρέι Σεβτσένκο, Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος και Ροναλντίνιο (περσινός κάτοχος).

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως το βραβείο αυτό μπορεί να δοθεί μόνο μία φορά και πηγαίνει σε εν ενεργεία παίκτη πάνω από 29 ετών, ενώ σύμφωνα με κριτήρια που έχουν θεσπιστεί, ο νικητής «πρέπει να διαθέτει τεχνικές αρετές, φερ πλέι, δημοτικότητα και διεθνή φήμη με επιτυχημένη καριέρα, καθώς και αρκετές προσωπικές επιτυχίες με το σύλλογο και τη χώρα του».

 
 
 
 
 
 
 
Στο μυαλό των φιλάθλων βρίσκεται αναμφίβολα το μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι με τη Λάρισα. Δέκα ημέρες απομένουν για την συνάντηση στο Πανθεσσαλικό μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της ΑΕΛ που βρίσκονται ξανά στην πρώτη κατηγορία και αναμφίβολα το ενδιαφέρον της αναμέτρησης αγγίζει κόκκινο. Πριν όμως από αυτό το μεγάλο αναμφίβολα παιχνίδι και κλασικό ντέρμπι που μαγνητίζει τα βλέμματα και συζητείται από την αρχή της σεζόν, υπάρχει ένα άλλο σημαντικό παιχνίδι για τον Σάκη Τσιώλη και τους ποδοσφαιριστές του. Αυτό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
 
Το ματς με τον Ατρόμητο θεωρείται χρονολογικά αλλά και λόγω συγκυριών ένα από τα πιο κομβικά του πρωταθλήματος… Ο Ολυμπιακός Βόλου προέρχεται από ήττα στον Πειραιά και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα. Δίνει το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας του παιχνίδι και αναμφίβολα έχει ανάγκη όχι μόνο τον βαθμό ή τους βαθμούς, αλλά και την ψυχολογία που θα τους δώσει ένα καλό αποτέλεσμα και μια αξιόλογη εμφάνιση, ενόψει του θεσσαλικού ντέρμπι.
Γεγονός επίσης είναι ότι μεσολάβησε μια διακοπή δύο εβδομάδων. Το πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ μετά από αυτό το περιθώριο που τους δόθηκε λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας για το Euro 2012 είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή. Σχεδόν πάντα μια διακοπή επηρεάζει, είτε θετικά, είτε αρνητικά μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός Βόλου πριν από αυτή είχε βρει ρυθμό, πραγματοποιούσε καλές εμφανίσεις και αναμφίβολα αποτελούσε την ομάδα που ακόμα και στο Καραϊσκάκη έδειξε ότι είναι ικανή για τα πάντα.
Απαντες πιστεύουν ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη. Ότι το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη θα έχει εκμεταλλευτεί την διακοπή και θα έχει γεμίσει τις μπαταρίες του για μια νέα το ίδιο εντυπωσιακή «κούρσα» στη συνέχεια. Αυτό μένει να αποδειχτεί στην πράξη στο Περιστέρι. Το ματς με τον Ατρόμητο έρχεται λοιπόν μετά από μια ήττα, μετά από την διακοπή και πριν το μεγάλο θεσσαλικό ντέρμπι! Τι άλλο θα χρειαζόταν για να θεωρηθεί κομβικό και σημαντικό…
Το Περιστέρι βέβαια είναι μια έδρα που ξυπνά όμορφες αναμνήσεις στους φιλάθλους. Εκεί πανηγύρισαν την επιστροφή της ομάδας στην Β’ Εθνική και έγινε το νέο ξεκίνημα, που μετά από μερικά χρόνια έφερε την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Όταν οι δυο ομάδες βρεθήκαν ξανά στην πρώτη κατηγορία, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έφυγε ηττημένος από την έδρα του Ατρομήτου. Τη σεζόν 1972-73 επέστρεψε με λευκή ισοπαλία στην Μαγνησία, ενώ την επόμενη έφυγε με το διπλό. Στην Α’ Εθνική ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ποτέ στο Περιστέρι. Αυτή την παράδοση θέλει να συνεχίσει. Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλες πάντως οι δυο ομάδες ήταν στις 2 Φεβρουαρίου του 2009. Τότε σε ένα παιχνίδι που άρχοντας της αναμέτρησης ήταν το Τάσος Κάκος οι δυο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες (1-1), αλλά είχαν γίνει και επεισόδια στην κερκίδα…
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου που θα βρεθούν στο Περιστέρι πρέπει να προσέξουν αρκετά τη συμπεριφορά τους. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να προκληθούν… Το θέμα είναι να μην αντιδράσουν. Το μόνο που θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου στο Περιστέρι είναι να γυρίσει με ένα θετικό αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας πώς ξέρει να διαχειρίζεται τις ήττες, πως η διακοπή δεν του «έκοψε την φόρα» και πως είναι απολύτως έτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά για το ντέρμπι με την ΑΕΛ. Επίσης θέλει οι φίλαθλοί του να γυρίσουν υγιείς στα σπίτια τους. Αυτό προέχει και έπειτα έρχεται το θεσσαλικό ντέρμπι.
 
 
 
Πρώτα Ατρόμητος
Είναι φυσικό το ντέρμπι με τη Λάρισα όσο πλησιάζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί ζουν και αναπνέουν για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο για τον Σάκη Τσιώλη και τους ποδοσφαιριστές του, που μπροστά τους έχουν ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Πρώτα ο Ατρόμητος και μετά η Λάρισα είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας, αν και τους φιλάθλους δεν μπορεί να τους «κρατήσει» πλέον κανείς.
Αγ. Θαν.
 
Aν απομείνουν…
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει ότι υπάρχουν 500 εισιτήρια στη διάθεση των φιλάθλων για το ματς με τον Ατρόμητο και ότι θα διατίθενται και από τη Θύρα 1 του Σταδίου του Περιστερίου. Βέβαια κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο αν περισσέψουν εισιτήρια από την προπώλησή τους που ξεκίνησε χθες στον Βόλο. Και επειδή το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καλύτερα όσοι σχεδιάζουν να βρεθούν στην Αθήνα να εξασφαλίσουν πιο μπροστά το εισιτήριό τους.
Αγ. Θαν.
 
Συνεχίζεται η συνεργασία
Συνεχίζεται η συνεργασία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με το γυμναστήριο «Gym Way». Και για φέτος η ομάδα θα κάνει εκεί τις προπονήσεις με βάρη, ενώ αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που το προτιμούν και για τις οικογένειές τους.
Αγ. Θαν.
 
Σε απολογία
Σε απολογία κλήθηκε την Πέμπτη η ΠΑΕ Νίκη Βόλου για παραβάσεις στο άρθρο με την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Να θυμίσουμε ότι ο διαιτητής είχε διακόψει το παιχνίδι για μερικά λεπτά λόγω έντασης στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο, ενώ κατέγραψε στο φύλλο αγώνος ότι έπεσαν μπουκάλια στο ταρτάν του γηπέδου. Η Νίκη δεν φαίνεται να γλυτώνει το χρηματικό πρόστιμο.
Ζ.Ε.Ι.
 
Δεύτερη φορά μητέρα
Δεύτερη φορά μητέρα έγινε χθες η Ελσα Κολέτσου. Η πρώην καλαθοσφαιρίστρια του Ολυμπιακού Βόλου, της Αρτέμιδος και της Ανάληψης, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι που ζύγιζε τρία κιλά! Η Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εύχεται στην ίδια και στο σύζυγό της Δημήτρη να τους ζήσει και να είναι γερό!
Αγ. Θαν.
 
Αλλαγή χλοοτάπητα και αναβολή…
Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το παιχνίδι του Μαγνησιακού με τον Απόλλωνα Καναλίων για το Κύπελλο Ερασιτεχνών της Ε.Π.Σ.Θ. Ωστόσο η αλλαγή χλοοτάπητα στο «Κιούπι» ανέβαλε τη συνάντηση μέχρι νεωτέρας.

Θ.Δ.Κ

 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Πότε θα μπει ο εργολάβος στο Παντελής Μαγουλάς για τα έργα σε αποδυτήρια και κερκίδα;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου