ΒΟΛΕΪ

Αισιοδοξία και υψηλές βλέψεις στην Αργώ

αισιοδοξία-και-υψηλές-βλέψεις-στην-αρ-242568

Ρεπορτάζ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Με στόχο να δώσει βάση στη νέα γενιά, αλλά και γενικότερα να προσφέρει κίνητρο ώστε να ασχολούνται όλο και περισσότερα αγόρια με το βόλεϊ, ξεκίνησε η χρονιά για το αντρικό τμήμα του «ΑΣ Αργώ Βόλου».

Ο προπονητής του τμήματος κ. Σπύρος Γεωργουλάς, όπως και οι παίκτες Κώστας Φουρκιώτης και Γιάννης Δρακάκης μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, που θα τους βρει να αγωνίζονται στη Λαμία το Σάββατο 18 Νοεμβρίου. Αναλυτικά όσα σχολίασαν για τους στόχους της φετινής περιόδου και όχι μόνο:

Γεωργουλάς: «Στοχεύουμε σε μια θέση στην τριάδα»

Αναφορικά με την πορεία του συλλόγου την σεζόν που μας πέρασε, ο προπονητής του, Σπύρος Γεωργουλάς έκανε μια μίνι αναδρομή αναφέροντας: «Η χρονιά ήταν πολύ καλή για τα αναπτυξιακά μας τμήματα, δηλαδή παίδων, παμπαίδων και εφήβων αφού είχαμε και στις τρεις κατηγορίες πλασάρισμα στο final four της περιφέρειας μας.Επιπλέον, στην κατηγορία των παμπαίδων πήραμε το χάλκινο. Από την άλλη, η αντρική ομάδα είχε μια μέτρια πορεία. Πήραμε την τρίτη θέση, ωστόσο υπήρχαν αρκετές δυσκολίες. Αυτό διότι υπήρχαν άλλες δυο ομάδες, η Φθία Λαμίας και η ΕΑΛ, οι οποίες έχουν εμπειρία από Α2 εθνική κατηγορία. Αυτές εξάλλου ήταν οι δυο πρώτες του βαθμολογικού πίνακα».

«Όπως και να το κάνουμε ακόμη είμαστε νέα ομάδα. Έχουμε λίγα χρόνια που συμμετέχουμε στη Β’ εθνική κατηγορία. Αντίθετα αυτές οι ομάδες έχουν μια ιστορία δεκαετιών», προσθέτει ο Σ. Γεωργουλάς.

Σχετικά με τους στόχους που έχει θέσει για τον σύλλογο ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας αναφέρει: «Ελπίζουμε να έχουμε ξανά μια ανάλογη πορεία στα αναπτυξιακά. Επίσης, στοχεύουμε να λάβουμε μια θέση στην τριάδα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας στο αντρικό τμήμα».

«Κύριο μέλημα μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά γίνεται στο άθλημα. Δυστυχώς το αντρικό βόλεϊ δεν έχει τόση πέραση στον Βόλο. Πάντως έχω διαπιστώσει, ότι σιγά-σιγά τα τμήματα αναπτύσσονται», συμπληρώνει.

Φουρκιώτης: «Ευχαριστώ τον κ. Σταθόπουλο»

Στην συνέχεια, απολογισμό για τη χρονιά που τελείωσε έκανε από την πλευρά του και ο αθλητής της ομάδας, Κώστας Φουρκιώτης:«Η λήξη της περσινής σεζόν μας βρήκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο πιστεύω είναι πολύ καλό, αν αναλογιστούμε τις παραστάσεις, τα μπάτζετ και την εμπειρία από τις υψηλότερες κατηγορίες που είχαν οι ομάδες που κατέλαβαν τις παραπάνω θέσεις, καθώς και τα αποτελέσματα που είχαμε στις μεταξύ μας αναμετρήσεις».

«Φέτος ξεκινάει μια διαφορετική χρονιά, καθώς το ρόστερ της ομάδας έχει αρκετές διαφορές και θα απαρτίζεται από νέους σε ηλικία και εμπειρία παίκτες», συμπληρώνει ο ταλαντούχος πασαδόρος.

«Πρωταρχικός και προσωπικός μου στόχος είναι να δεθούμε ως ομάδα καθώς και η ατομική μου βελτίωση, κάτι που θα επιφέρει και την ομαδική. Το κλίμα ήδη από την προετοιμασία είναι πολύ καλό. Θα επιδιώξουμε ό,τι καλύτερο για τη νέα αγωνιστική σεζόν», επισημαίνει ο 21χρονος αθλητής.

Οι ακαδημίες των αγοριών με τον προπονητή τους Κ. Φουρκιώτη και τον αντίστοιχο του αντρικού τμήματος Σ. Γεωργουλά

Συν τοις άλλοις, αναφέρεται και στην ακαδημία αγοριών της Αργούς, την προπόνηση της οποίας και έχει αναλάβει: «Φέτος για πρώτη φορά η ακαδημία των αγοριών θα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Μέχρι πέρυσι γινόταν σε συνδυασμό με τα κορίτσια. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αναλάβει αυτό το ευχάριστο, αλλά συνάμα δύσκολο έργο του να διδάξω σε αθλητές τα πρώτα τους βήματα, σε ένα άθλημα που ασχολούμαι ο ίδιος δέκα χρόνια. Οι πρώτες προπονήσεις κύλησαν πολύ καλά, ωστόσο πιστεύω όσο ο αριθμός θα αυξάνεται θα πηγαίνουμε ακόμη καλύτερα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Βαγγέλη Σταθόπουλο για την ευκαιρία που μου έδωσε να ασχοληθώ με το άθλημα που αγαπώ και από ένα άλλο πόστο».

Δρακάκης: «Να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό»

Μεταξύ των άλλων δηλώσεις σχετικά με τη νέα σεζόν έκανε και ο πρώην παίχτης Σπαρτιακού Γ.Σ., και πλέον νέος της Αργούς, Γιάννης Δρακάκης: «Η ομάδα μας φέτος αποτελείται από αρκετά νέα πρόσωπα, κυρίως φοιτητές. Θεωρώ ότι όλοι μας έχουμε πολλές δυνατότητες και γι’ αυτό μπορούμε να γίνουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, το οποίο θα δίνει το 100% των δυνατοτήτων του σε κάθε αναμέτρηση».

Ο 20χρονος ακραίος μεταγράφηκε στην ομάδα του Σπύρου Γεωργουλά με υποσχετική. Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη του σεζόν στον σύλλογο του Βόλου. Για τον φοιτητή, στο τρίτο έτος της Αρχιτεκτονικής, η δεύτερη σεζόν στην Αργώ δεν κύλησε όπως την περίμενε, αφού είχε να αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη μέση αλλά και με το χέρι του.

Πλέον, δηλώνει πανέτοιμος να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς: «Φέτος μετά και από τις φυσιοθεραπείες που έκανα ξεπέρασα σχεδόν και τους δυο αυτούς τραυματισμούς. Επομένως, θεωρώ ότι είμαι κατάλληλα προετοιμασμένος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα».

Εν τω μεταξύ, στέκεται και στον δείκτη δυσκολίας της κατηγορίας: «Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε τη σεζόν που μας έρχεται είναι αρκετά πιο έμπειρες από εμάς, γι’ αυτό και έχουν ως κύριο στόχο την άνοδο στην Α2. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να βελτιωθούμε ατομικά και στη συνεχεία, μέσα από την ομαδική προσπάθεια, να καταφέρουμε να φέρουμε όσο καλύτερα αποτελέσματα».

Ρόστερ Αργούς (σεζόν 2017-18)

Α/Α Ονομα Επίθετο Έτος γέννησης Θέση

1. Μάνος Ιτούδης 1983 Ακραίος
2. Κωνσταντίνος Φουρκιώτης 1996 Πασαδόρος
3. Γιώργος Αναστασιάδης 1997 Ακραίος
4. Γρηγόρης Σκευοφύλαξ 1997 Κεντρικός

5. Ιωάννης Δρακάκης 1997 Ακραίος
6. Γεώργιος Σδρούλιας 1998 Κεντρικός
7. Ευάγγελος Βλότσος 1999 Διαγώνιος
8. Αποστόλης Λεμονής 1999 Ακραίος
9. Αλκίνοος Αγκόλι 1999 Λίμπερο

10. Χρήστος Λημνιώτης 1999 Ακραίος
11. Βασίλης Φιλιππίδης 2000 Λίμπερο
12. Θάνος Βυσαρίου 2000 Διαγώνιος
13. Δημήτρης Σίμος 2001 Κεντρικός
14. Αναστάσιος Πασχαλίδης 2001 Πασαδόρος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου