ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελλάδα σήμερα με Ισραήλ

η-ελλάδα-σήμερα-με-ισραήλ-493722

Με στόχο την νίκη που θα την φέρει στην κορυφή του 6ου ομίλου, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, υποδέχεται σήμερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το Ισραήλ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τα προκριματικά του EURO 2012.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Τζιόλη και τον τιμωρημένο Τοροσίδη, γεγονός που σημαίνει ότι ο Πορτογάλος προπονητής θα προβεί σε αλλαγές στην 11αδα που παρέταξε στο νικηφόρο (1-0) επί της Λετονίας.

Ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει και πάλι το κλασσικό 4-4-2 που ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα μετατρέπεται σε 4-3-3 και με υπομονή και καλή κυκλοφορία, θα επιδιώξει να ανοίξει την αμυντική διάταξη των Ισραηλινών που προέρχονται από εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Κροατία.

«Θα πρέπει να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και να είμαστε αυτοί που πρέπει», όπως τόνισε και ο Φερνάντο Σάντος.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως «ξέρουμε τα δυνατά σημεία του αντιπάλου και πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένοι», ενώ σχετικά με τις απουσίες εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καλυφθούν.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:

Για την ομάδα του Ισραήλ:«Είναι διαφορετική υπόθεση αυτά τα δύο παιχνίδια καθώς υπάρχει διαφορά ποιότητας. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικό χαρακτήρα ποδοσφαίρου όμως ίδια τοποθέτηση στον αγωνιστικό χώρο και ίδιο μοντέλο. Η ομάδα του Ισραήλ παίζει άμυνα και προσπαθεί να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις.

Μπροστά έχει τρεις- τέσσερις γρήγορους παίκτες και με μεγάλες μπαλιές προσπαθούν να βγάλουν τη μπάλα στη πλάτη της αντίπαλης αμυντικής τετράδας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό τον τομέα για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων. Το κλειδί για εμάς είναι να παρατάξουμε μια ομάδα με δημιουργικότητα, φαντασία, καλή οργάνωση και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τα δικά του χαρακτηριστικά. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και πιστεύω ότι θα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η νίκη και για να το πετύχουμε αυτό στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε ότι δεν αφήσουμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του».

Για τις απουσίες των Τζιόλη και Τοροσίδη: «H Εθνική δεν είναι ο Τζιόλης και ο Τοροσίδης. Πρέπει να έχουμε αυτό στο μυαλό μας. Αν μείνουμε στις απουσίες, που πάντα θα υπάρχουν, τότε κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα για εμάς διότι θα είχαμε και άλλες επιλογές. Όμως δεν χρειάζεται ξαφνικά να χάσουμε τον ύπνο μας. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν θα πάνε καλά. Έχω εμπιστοσύνη σ΄ όλους τους παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή. Θα είναι εύκολη δικαιολογία να επικαλεστούμε τα προβλήματα».

Για το εάν ‘κλειδώνει’ η 2η θέση με νίκη επί του Ισραήλ:«Για μένα το πιο σημαντικό είναι αυτά που βλέπω στην προπόνηση. Οι νίκες είναι κάτι σημαντικό μας δίνουν κίνητρο. Αυτό θα προσπαθήσουμε και αύριο και να «χτίσουμε» πάνω στην πρώτη νίκη. Μένουν ακόμα πολλά παιχνίδια. Δεν μου αρέσει η λογική των υπολογισμών. Εγώ κοιτάω ότι κάθε παιχνίδι μπορεί να μας δώσει τρεις βαθμούς και αυτούς διεκδικούμε».

Για το εάν υπάρχει σκέψη για αλλαγή επιθετικού; «Οι αλλαγές που θα γίνουν είναι για φρεσκάρουν την ομάδα. Με την ίδια φιλοσοφία. Δεν θα πω άλλες αλλαγές. Θα παίξει ο Καφές».

 

 

 

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Λετονία θα φιλοξενήσει την Γεωργία σε μία ιδιαίτερα ανοικτή αναμέτρηση, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Βέλγιο-Αυστρία (1ος όμιλος), Σλοβακία-Ιρλανδία (2ος), Ιταλία-Σερβία (3ος), Ολλανδία-Σουηδία (5ος), Αγγλία-Μαυροβούνιο (7ος), Δανία-Κύπρος (8ος) και Σκωτία-Ισπανία (9ος).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου