ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεχωρίζει το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

ξεχωρίζει-το-ντέρμπι-στο-οακα-248502

Ακόμα περισσότερο ανεβάζει τους «τόνους» για την κορυφή της βαθμολογίας η 10η αγωνιστική της Super League, στο πρόγραμμα της οποίας ξεχωρίζει σήμερα το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ μεταξύ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο, το ντέρμπι «Δικεφάλων» μεταξύ της γηπεδούχου και τρίτης στη βαθμολογία ΑΕΚ και του δεύτερου ΠΑΟΚ, είναι αναμφίβολα η σημαντικότερη αναμέτρηση της αγωνιστικής. Η πρώτη συνάντηση των δύο αντιπάλων μετά από τον τελικό του Κυπέλλου, πριν από πέντε μήνες περίπου στον Βόλο, τους βρίσκει να «καίγονται» για τη νίκη, χωρίς περιθώρια απωλειών στο κυνήγι για επαναφορά στην κορυφή της βαθμολογίας. Η γηπεδούχος «Ενωση», ανεβασμένη ψυχολογικά από τα θετικά αποτελέσματα με αντιπάλους Πανιώνιο (νίκη με 1-0) και Μίλαν (0-0), επιδιώκει να διατηρηθεί σε πορεία επιτυχιών και καλής ψυχολογίας, αφήνοντας για τα καλά πίσω της τα στραβοπατήματα του αμέσως προηγούμενου διαστήματος. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, στο δεύτερο ισχυρό του τεστ στο Λεκανοπέδιο, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, στοχεύει να τα πάει καλύτερα αυτή τη φορά. Και οι δύο ομάδες όμως θα παρουσιαστούν με απουσίες λόγω τραυματισμών, αφού για την ΑΕΚ απόντες θα είναι οι Μάνταλος (θα λείψει για έξι μήνες), Τσιγκρίνσκι και Κλωναρίδης, ενώ για τον ΠΑΟΚ οι Μαουρίτσιο, Λέβεκ και Μυστακίδης.

Τον πρώτο λόγο στα προγνωστικά έχει ο Ολυμπιακός Π., φιλοξενώντας στο Φάληρο τον Πλατανιά, σε ένα ματς με διαιτητή τον Μάνο Σκουλά της ΕΠΣΘ. Ο Ολυμπιακός με «οδηγό» την καλή εμφάνιση και το 0-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, έχει μία πρώτης τάξης ευκαιρία να πάρει την νίκη και να διατηρηθεί σε επαφή με την κορυφή.

Επίσης, σήμερα, Κέρκυρα και ΑΕΛ δίνουν σημαντικό αγώνα για την προσπάθεια που κάνουν να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αναμετρήσεις Απόλλωνα Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα-Λάρισα και αύριο το Λεβαδειακός-Λαμία…

Αναλυτικά οι αγώνες στη 10η αγωνιστική της Super League:

15:00 Ολυμπιακός – Πλατανιάς

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

17:15 Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Δίπλαρης (Καρδίτσας), Σινιοράκης (Χανίων)

4ος: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

17:15 Κέρκυρα – ΑΕΛ

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

19:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Καμπούρης (Ευβοίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

4ος: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Αύριο Δευτέρα (6/11)

19:30 Λεβαδειακός – Λαμία

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Κελάζογλου (Χαλκιδικής)

4ος: Ζαραβινος (Αθηνών)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου