ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-494206

Βελγικά σενάρια για τον Σανκαρέ

Σε αθλητικές εφημερίδες του Βελγίου χθες ο Σανκαρέ αναφερόταν ως φερόμενος μεταγραφικός στόχος της Σταντάρ Λιέγης και της Μπριζ. Στα δημοσιεύματα εμπλεκόταν και ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες.

Οπως αποδεικνύει και το χθεσινό δημοσίευμα στην αθλητική βελγική ιστοσελίδα www.voetbalbelgie.be που ανέβηκε χθες, ο Σενεγαλέζος «παρακολουθείται» στενά από αρκετές ομάδες. Στο εν λόγω κείμενο ο Παναθηναϊκός φέρεται να ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη προσφορά του για τον υψηλόσωμο αμυντικό, στα σενάρια μπλέκεται και ο Ολυμπιακός Πειραιώς, ενώ αναφέρει ότι η Σταντάρ έχει ήδη στείλει άνθρωπο της στην Ελλάδα για να τον παρακολουθήσει. Επίσης κάνει λόγο για ενδιαφέρον της Μπριζ.
Ανάλογα δημοσιεύματα φιλοξένησαν στις σελίδες τους και οι εφημερίδες LaCapitalκαι EtLastNews, που ανέφεραν μεταγραφικά σενάρια για τον Σενεγαλέζο.
Ο Σανκαρέ έχει κάνει αισθητή την παρουσία του αναμφίβολα στο ελληνικό πρωτάθλημα και αναμένεται στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κάποιες ομάδες να κινηθούν για την απόκτηση του. Ηρθε από την δεύτερη κατηγορία του Βελγίου και τη Μονς και αποδείχθηκε… λίρα εκατό για τους ερυθρόλευκους.
Η αναζήτηση για τα επόμενα «διαμάντια» συνεχίζεται στο εξωτερικό και σύντομα αναμένεται να υπάρχουν αποτελέσματα. Ο Σανκαρέ πάντως δεν είναι ο μόνος από τους ερυθρόλευκους που τον «γλυκοκοιτάζουν» ευρωπαϊκοί σύλλογοι.
 
 
Ο Φερνάντο Σάντος αρχίζει σιγά – σιγά να βάζει τη «σφραγίδα» του στην Εθνική Ομάδα. Η νίκη επί της Λετονίας μόνο τυχαία δεν ήρθε και η εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, «γέννησε» φιλοδοξίες για ανάλογη συνέχεια και για αντιστροφή της κατάστασης στον όμιλό μας, που δεν είχαμε και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Εκτός από τον μεγάλο άτυχο, τον Αλέξανδρο Τζιόλη, που αναμφίβολα ο τραυματισμός του άφησε μια πικρή γεύση και επισκίασε τη νίκη της Εθνικής, υπήρχαν νέοι πρωταγωνιστές στο γήπεδο. Και αυτοί πήραν την ευκαιρία από τον Σάντος να βρεθούν είτε για πρώτη φορά στην Εθνική, είτε να επιστρέψουν ή τώρα να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Τα νέα πρόσωπα που αποφάσισε να εντάξει στην Εθνική ως υπολογίσιμες μονάδες και όχι ως συμπλήρωμα που θα αποκλειστούν από την αποστολή ή θα χρειαστεί να καθίσουν στον πάγκο για να πάρουν την ευκαιρία τους έδειξαν διάθεση και ήταν στους διακριθέντες. Ο Κώστας Μήτρογλου μόνο λόγω της ατυχίας του δεν χρίστηκε σκόρερ στο παιχνίδι με τη Λετονία. Ηταν μέσα στις φάσεις, κυνήγησε το γκολ, έκανε ό,τι μπορούσε για να δικαιώσει τον Σάντος για την κλήση του στην Εθνική. Ο Τζαβέλλας επίσης ήταν από τους πιο ορεξάτους ποδοσφαιριστές και θετικός στις επεμβάσεις του, ο Φετφατζίδης από την πρώτη του κλήση, έκανε και το ντεμπούτο του και όποτε πήρε την μπάλα ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς, ο Σηφάκης πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να υπερασπιστεί την εστία, ο Νίνης από τον πάγκο ανέλαβε ρόλο βασικού, ενώ χθες έγινε γνωστό ότι κλήθηκαν και οι Μανιάτης και Μάκος.
Η Εθνική αναμφίβολα παρουσιάζει ένα νέο προφίλ. Στηρίζεται βέβαια και στην εμπειρία της «παλιάς φρουράς» που δεν ακολούθησαν το παράδειγμα των υπολοίπων και έμειναν να ενισχύσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά απέκτησε παράλληλα και τη φρεσκάδα που της έλειπε.
Πίεση ψηλά και πολυφωνία στον τρόπο ανάπτυξης ήταν δύο στοιχεία που έδειξε στο παιχνίδι με την Λετονία ότι «πέρασε» στην ομάδα ο Φερνάντο Σάντος. Επίσης αυτό που άρεσε είναι ότι η ομάδα δεν κλείστηκε μετά το γκολ για να διαφυλάξει το σκορ. Δημιούργησε ευκαιρίες και προσπάθησε να «κλειδώσει» τη νίκη.
Πολλοί είπαν ότι ο αντίπαλος ήταν εύκολος και ότι στην συνέχεια η Εθνική θα δυσκολευτεί. Το γεγονός όμως ότι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της, πως δεν υπέπεσε σε εύκολα λάθη και ότι βρήκε διαφορετικούς τρόπους διάσπασης της πολυπρόσωπης άμυνας των Λετονών, δείχνει πως βρίσκεται σε σωστό δρόμο, έχουν μπει οι βάσεις και πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποκτά νέα ταυτότητα. Αλλάζει εποχή, έχει διαφορετική φιλοσοφία, δίνει ευκαιρίες στο νέο «αίμα» και περιμένει τη δικαίωση από τα αποτελέσματα.
 
 
 
 
 
Γίνεται κοινοτικός
Με άδεια στο Βέλγιο βρίσκεται ο Πάπα Σανκαρέ. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με το ενδιαφέρον ομάδων για την απόκτησή του, αλλά με δικές του προσωπικές υποθέσεις. Ο Σενεγαλέζος μετέβη στο Βέλγιο προκειμένου να κάνει τα χαρτιά του και να πάρει κοινοτικό διαβατήριο.
Αγ. Θαν.
 
Ούμπι και Μόνχε ψηλά στη λίστα
Οι πληροφορίες λένε ότι ο Τάκης Γιαννόπουλος είχε γεύμα με τους ανθρώπους της Μπριζ στο Βέλγιο. Ο λόγος όμως δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον για τον Σανκαρέ, που χθες γράφηκε και σε εφημερίδες του Βελγίου επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», αλλά και οι δυο Αργεντίνοι, Ούμπιντες και Μόνχε. Μάλιστα σχεδιάζει να έρθει εδώ αντιπρόσωπος της Μπριζ για να τους παρακολουθήσει.
Αγ. Θαν.
 
Στο Βόλο ο Γκαγκάτσης
Στο Βόλο θα βρεθεί αύριο ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης και η παρουσία του θα έχει σχέση όχι μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά και με το επάγγελμα του δικηγόρου. Μια δικαστική διαμάχη που αφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τις υπηρεσίες του και επειδή ξέρει καλά το δεδικασμένο χρειάζονται οι συμβουλές του και οι κατευθύνσεις του.
Β.Ζ.
 
Χωρίς Εθνικές Κατηγορίες
Η διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα αλλά και η εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης στην Football League 2 αφήνουν κενή την Κυριακή για τους φιλάθλους του Βόλου. Στη Μαγνησία όμως θα έχει ποδόσφαιρο για αυτούς που δεν μπορούν να μείνουν μακριά από το γήπεδο. Ο Ρήγας αγωνίζεται στο Βελεστίνο με την Ελασσόνα, ενώ αρκετοί αγώνες περιλαμβάνονται στο σημερινό πρόγραμμα των τοπικών πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Θ.
Ζ.Ε.Ι
 
Αποκάλυψη
Ο καλύτερος παίκτης της Νίκης στα τελευταία παιχνίδια είναι ο Κώστας Καρακώστας. Ο νεαρός Βολιώτης ποδοσφαιριστής βρήκε την ευκαιρία και μπήκε στο βασικό σχήμα λόγω του τραυματισμού του Βαγγέλη Στουρνάρα και απέδειξε και με το παραπάνω ότι του αξίζει μια θέση στην φετινή Νίκη. Με τον Στουρνάρα να επιστρέφει μάλιστα, οι δυο τους φαίνεται πως θα αποτελέσουν εγγύηση στα άκρα της άμυνας.
Αγ. Θαν.
 
Από το ποδόσφαιρο στο μόντελινγκ
Καριέρα στην Αθήνα στον χώρο του μόντελινγκ κάνει πλέον ο Στέλιος Χανταμπάκης. Ο γιος του παλιού άσσου του Ολυμπιακού, της Νίκης και του ΟΦΗ, σταμάτησε το ποδόσφαιρο (αγωνίστηκε και στις μικτές Ε.Π.Σ.Θ. πριν μερικά χρόνια) και ασχολείται επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Μάλιστα πρόσφατα παρουσίασε και την κολεξιόν της NIKE Φθινόπωρο – Χειμώνας 2010 στην Αθήνα.
Αγ. Θαν.
 
Εντυπωσιάζει
Πολύ καλές εντυπώσεις αφήνει το τρέιλερ της ταινίας του Βολιώτη κολυμβητή Σωτήρη Πάστρα που ονομάζεται «Απνοια» και αναμένεται να ανέβει στην μεγάλη οθόνη. Ο Σωτήρης υποδύεται τον πρωταγωνιστή, πρωταθλητή κολύμβησης και πραγματικά η ερμηνεία του στο τρέιλερ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους υπόλοιπους ηθοποιούς.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Μετά το γκολ έρχεται η τιμωρία ή θα του χαριστούν;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου