ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«100άρης» γίνεται ο Σάκης Τσιώλης!!!

100άρης-γίνεται-ο-σάκης-τσιώλης-494254

Σημαντικός για πολλούς λόγους είναι για τον Ολυμπιακό Βόλου ο αγώνας της ερχομένης Κυριακής στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ενώ για κάποιον είναι σημαδιακός και ξεχωριστός.
Ο λόγος για τον προπονητή του Ολυμπιακού Σάκη Τσιώλη που στο παιχνίδι αυτό θα κάνει το δικό του «100άρι», αφού θα καθίσει στον πάγκο κοουτσάροντας ομάδα Α’ Εθνικής για 100η φορά!!!
Ο Πανηλειακός ήταν πριν 10 χρόνια η πρώτη του ομάδα που κοουτσάρισε στην Α΄ Εθνική και ο Ολυμπιακός Βόλου με τον οποίο έχει ήδη κάνει ρεκόρ η ομάδα που θα συμπληρώσει το 100αρι της μεγάλης κατηγορίας.
Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός που είναι από τη νέα γενιά των Ελλήνων προπονητών που έχει καθιερωθεί έχοντας κερδίσει ανόδους, γεννήθηκε στην Καρδίτσα πριν από 51 χρόνια (30/6/1959) και ξεκίνησε νωρίς το ποδόσφαιρο και σε ηλικία 17 ετών έπαιξε στην Αναγέννηση Καρδίτσας με προπονητή τον Δανιήλ.
Στην Αναγέννηση ο Σάκης Τσιώλης έπαιξε τρία χρόνια, πριν φτάσει το σημαδιακό γι’ αυτόν καλοκαίρι του 1981. Τότε ο Γκμοχ δοκίμασε 70 ταλέντα από Θεσσαλία. Επέλεξε τέσσερις, ανάμεσα στους οποίους και ο Σάκης. Έπαιξε στην ΑΕΛ μέχρι το 1989, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Μετά τον Ιωνικό πήγε στον Πανηλειακό, όπου έκλεισε την καριέρα του το 1995. Εν τω μεταξύ είχε προλάβει να χριστεί διεθνής, αγωνιζόμενος 4 φορές με την Εθνική Ελλάδας, πετυχαίνοντας μάλιστα 1 γκολ… Αυτά ως ποδοσφαιριστής μέχρι που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Αστέρα Αμαλιάδας, όπου έπαιξε κιόλας, για να ακολουθήσει η Αναγέννηση Καρδίτσας.
 Ο Σάκης Τσιώλης έχει καθίσει συνολικά στον πάγκο ομάδων σε 340 αγώνες πρωταθλήματος έχοντας 131 νίκες, 79 ισοπαλίες και 130 ήττες, ενώ το ρεκόρ που είχε με τις 18 νίκες και άνοδο το 2003 με τον Πανηλειακό και το 2008 με τον Θρασύβουλο το ξεπέρασε στο Βόλο με τις 20 νίκες και άνοδο το 2010 στο Βόλο.
Στον Ολυμπιακό Βόλου πέρσι ο Τσιώλης έσπασε και ένα άλλο προσωπικό ρεκόρ στην 15ετή θητεία του στους πάγκους που ήταν οι πέντε διαδοχικές νίκες, ενώ 4 σερί νίκες είχε τη σεζόν 2007-08 με τον Θρασύβουλο και την περίοδο 2006-07 στον πάγκο του Λεβαδειακού.
Στην Α΄ Εθνική αυτό που γίνεται στο Βόλο (όπου ανέβασε τον Ολυμπιακό και συνεχίζει στον πάγκο του) ο Σάκης Τσιώλης το έχει ξανακάνει με Πανηλειακό και Θρασύβουλο, ενώ δυο περιόδους ήταν στη μεγάλη κατηγορία και στον πάγκο του Ιωνικού.
Οι 99 φορές στους πάγκους της Α’ είναι σε πέντε ομάδες και για 6 περιόδους, ενώ σε άλλες κατηγορίες έχει βάλει την «σφραγίδα» του ως προπονητής σε Αναγέννηση Καρδίτσας, Ναυπακτιακό, Πρέβεζα, Πανελευσινιακό, Πατραϊκό, Καλαμάτα και Λεβαδειακό που επίσης ανέβασε, αλλά δεν έμεινε στον πάγκο του και στη μεγάλη κατηγορία
Η πρεμιέρα του Σάκη Τσιώλη σε πάγκο ομάδας Α΄ Εθνικής ήταν στις 4/12/ 2000 στο Βύρωνα, όταν ο Πανηλειακός πήρε 1-1 από τον Αθηναϊκό και το 100αρι θα γίνει στις 17/10 2010 πάλι στην Αθήνα και το Περιστέρι…
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου