ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σοκ με Τζιόλη για την Εθνική Ομάδα!

σοκ-με-τζιόλη-για-την-εθνική-ομάδα-494266

Πολύ άσχημα ήταν τα νέα για τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Οι αρχικοί φόβοι επιβεβαιώθηκαν και ο μέσος της Σανταντέρ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών! Ο διεθνής άσος υπέστη ρωγμώδες κάταγμα κνήμης κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Λετονία.
Ο Τζιόλης τραυματίστηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν σε προσπάθειά του να ανακόψει αντεπίθεση των αντιπάλων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, έκανε φάουλ. Τελικά, ο ίδιος πλήρωσε πολύ ακριβά την αυτοθυσία του και έτσι η Εθνική ομάδα μετά τον Βασίλη Τοροσίδη, θα στερηθεί και των δικών του υπηρεσιών στο προσεχές κρίσιμο ματς της Τρίτης με το Ισραήλ.
Αντίθετα, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Γιώργο Σαμαρά. Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας έχει ένα αιμάτωμα στον τετρακέφαλο, ενώ ο επιθετικός της Σέλτικ ένα πρήξιμο στον αστράγαλο, εκεί δηλαδή που ταλαιπωρήθηκε από διάστρεμμα τις προηγούμενες ημέρες. Και οι δύο όμως, θα είναι σε θέση να παίξουν απέναντι στο Ισραήλ.
Ο σοβαρός τραυματισμός του Αλέξανδρου Τζιόλη στο παιχνίδι με τη Λετονία, αλλά και η τιμωρία του Βασίλη Τοροσίδη, οδήγησαν τον Φερνάντο Σάντος στην απόφαση να καλύψει το κενό των δύο ποδοσφαιριστών με τους Γρηγόρη Μάκο και Γιάννη Μανιάτη, οι οποίοι και κλήθηκαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Για τον Μάκο αυτή είναι η πρώτη φορά που καλείται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επί Σάντος, ενώ ο Μανιάτης ήταν στην αποστολή των παιχνιδιών με Γεωργία και Κροατία.
 Στο μεταξύ ο Γιώργος Καραγκούνης που ήταν αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο στη νίκη της Εθνική μας ομάδα με 1-0 κόντρα στην Λετονία αφού συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε χθεσινές δηλώσεις του δεν στάθηκε ούτε στη νίκη, ούτε στην βράβευσή του αλλά στο γεγονός πως η ομάδα αποκτά ποιότητα. Ο μέσος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα νέα παιδιά που προστέθηκαν στην Εθνική και φυσικά στο ρεκόρ των 100 συμμετοχών του.
Για τη συμπλήρωση των 100 συμμετοχών με την Εθνική:«Όταν έπαιξα στο πρώτο φιλικό με την Εθνική, δεν περίμενα να φτάσω σε αυτό το επίτευγμα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Για 20 χρόνια υπηρετώ την Εθνική. Έχω δώσει και έχω πάρει πολλά και σαν άνθρωπος, αλλά και σε θέμα νοοτροπίας. Θέλω να είμαι παρών και σε τρίτο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».
Για την καλή πορεία της Εθνικής τα τελευταία χρόνια:«Η Εθνική δεν είναι αυτή που ξέραμε. Έχει βαριά φανέλα. Είμαστε στις 11 καλύτερες ομάδες στον κόσμο, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο πρωτάθλημα μας. Έχουμε παίξει σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σε Μουντιάλ και σε Συνομοσπονδιών. Οι απαιτήσεις έχουν ανέβει πολύ. Και οι νέοι παίκτες που μπήκαν τώρα στην ομάδα, νιώθουν το βάρος και τις απαιτήσεις.
Παρόλο που όταν πήραμε Ευρωπαϊκό ήταν μαθητές, το έζησαν κι εκείνοι. Όπως έχουν ζήσει και τις άλλες προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Έχουν αποκτήσει κι εκείνοι το χαρακτήρα του νικητή. Και στις προπονήσεις δείχνουν ότι θέλουν να πετύχουν. Ίσως σκέφτονται ότι θέλουν κι εκείνοι να ζήσουν μεγάλες στιγμές. Και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο και γι’ αυτούς».
Για τους νέους παίκτες της Εθνικής:«Πλέον στην Εθνική παίζουν παιδιά 19 και 20 χρονών βασικοί. Αυτό είναι και το σωστό. Τότε που ήμασταν εμείς, έπρεπε να είσαι 22 και 23 χρονών για να παίξεις στην Εθνική ανδρών. Απλώς πρέπει να υπάρχουν και επιτυχίες, ώστε τα παιδιά αυτά να φτάσουν τις 100 συμμετοχές. Καθώς όταν περνάς σε κάποια διοργάνωση έχεις παραπάνω παιχνίδια. Αν προσπαθήσουν και έχουν επιτυχίες τότε μπορούν και εκείνοι να φτάσουν παραπάνω συμμετοχές. Κάθε νίκη, ακόμα και να έχεις παίξει άσχημα, σου δίνει αυτοπεποίθηση και σου δημιουργεί καλή ψυχολογία. Πόσον μάλλον χθες που κάναμε πολύ καλή εμφάνιση.
 
Βέβαια έχουμε και προβλήματα. Είναι πολύ κρίμα για τον Τζιόλη. Εκτός του ότι θα στερηθούμε την παρουσία του, είχε βρει ρυθμό και έπαιζε βασικός και στην ομάδα του, να του έρχεται τόσο μεγάλη ατυχία. Θα κάνουμε το παν για να του αφιερώσουμε τη νίκη. Είμαστε όλο στεναχωρημένοι. Είναι στιγμές που δεν θέλεις να βλέπεις, πόσο μάλλον για ένα νέο παιδί και στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Είμαστε όλοι δίπλα του».
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου