ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Τοροσίδη λυτρωτή η Εθνική

με-τοροσίδη-λυτρωτή-η-εθνική-494583

Το γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο 58` αποδείχτηκε αρκετό για την Εθνική για να νικήσει με 1-0 τη Λετονία και να κάνει την πρώτη της νίκη στον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO.

Η γαλανόλευκη με τη νίκη αυτή ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τη Γεωργία, ενώ περιμένει και το αποτέλεσμα στο Ισραήλ-Κροατία (σήμερα) για να δει αν θα έχει και άλλο συγκάτοικο, σε περίπτωση ισοπαλίας. Επόμενο ματς με το Ισραήλ πάλι στο "Καραϊσκάκη" την Τρίτη (12/10).

Παρά το 1-0 η Ελλάδα έφτασε μάλλον εύκολα στη νίκη, αφού η Λετονία με… μισή ευκαιρία σε όλο το ματς ήταν δύσκολο να απειλήσει. Μάλιστα, οι διεθνείς μας έπαιξαν πολύ καλά στο πρώτο 30λεπτο, ενώ γενικότερα είχαν ευκαιρίες για πιο άνετο σκορ. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Τζιόλη, Σαμαρά και Τοροσίδη.

Μορφή βέβαια του αγώνα, ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης που αποθεώθηκε για τις 100 συμμετοχές και τιμήθηκε πριν από το ματς από την ΕΠΟ.

O Φερνάντο Σάντος έκανε την έκπληξη, χρησιμοποιώντας στη βασική 11άδα τον Σαμαρά, με τον Μήτρογλου στην κορυφή και τον Νίνη δεξιά σε κλασικό 4-3-3.

Από το 1` η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο ματς, πιέζοντας τους Λετονούς. Οι διεθνείς μας έφταναν εύκολα στην περιοχή των αντιπάλων, αλλά κλασική ευκαιρία πλην μιας παράλληλης μπαλιάς του Σαμαρά που δεν την πρόλαβε ο Μήτρογλου στο 10` δεν είχε.

Αυτή έγινε στο 16`, όταν ο Βάνινς έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του 22χρονου φορ του Ολυμπιακού. Τζιόλης και Κατσουράνης έκαναν εξαιρετική δουλειά στα χαφ, ενώ Σαμαράς και Τζαβέλλας δούλευαν πολύ καλά από αριστερά, δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα.

Στο 26`ο Τοροσίδης αντί να τελειώσει τη φάση, έπεσε στα πόδια του Γκορκς, αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα, ενώ δυο λεπτά μετά ο Βάνινς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Νίνη.

Η Εθνική έπαιζε σαν τη… γάτα με το ποντίκι τους Λετονούς, που ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά, αλλά το γκολ δεν ήρθε και παραλίγο μάλιστα στο 44` ο Βερπακόφσκις να τιμωρήσει την επιπολαιότητα της ελληνικής άμυνας.

Χωρίς να είναι το ίδιο καλή με το πρώτο μέρος, η "γαλανόλευκη" είχε την υπεροχή και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χωρίς ουσία. Το γκολ τελικά ήρθε με μια ατομική προσπάθεια του Τοροσίδη στο 58` που έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Κατσουράνη και με σουτ άνοιξε το σκορ.

Οι Λετονοί δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν, αλλά οι διεθνείς μας ήταν επιπόλαιοι, ενώ κάποιοι από αυτούς είχαν μείνει κι από δυνάμεις από το 60` και μετά. Στο 73` ο Ιβάνοφς, αφού δεν μπόρεσε ο Μήτρογλου πήγε να κάνει αυτός… γκολ την μπαλιά-τρύπα του "Τόρο".

Η μπάλα πάντως δεν μας έκανε το χατίρι και στο 75`, στην κόντρα του Μήτρογλου, ενώ ο Σάντος τον έκανε αλλαγή δυο λεπτά μετά, περνώντας μέσα τον Σαλπιγγίδη.

Φετφατζίδη ζητούσε ο κόσμος και Φετφατζίδη είδε, όταν ο τελευταίος μπήκε αντί του Νίνη στο 83`, κάνοντας κάποιες ξεσηκωτικές ενέργειες στο ντεμπούτο του. Οι Λετονοί πάντως έδειχναν να έχουν αποδεχτεί την ήττα και στο 88` βγήκε και ο "Κάρα" για να αποθεωθεί.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (88` Καφές), Σαμαράς, Νίνης (83` Νίνης), Μήτρογλου (77` Σαλπιγγίδης)

ΛΕΤΟΝΙΑ (Αλεξάντρ Στάρκοφς): Βάνινς, Κλάβα, Αστάφιεφς, Λάιζανς (83` Περεπλότκινς), Ιβάνοφς, Καούνα, Βερπακόφσκις, Ρούμπινς (65`Ζιγκάγεφς), Γκορκς, Ζίρνις, Ρούντνεφς (74` Κάρλσονς)

 

3η αγωνιστική

Ελλάδα-Λετονία 1-0

Γεωργία-Μάλτα 1-0

Ισραήλ-Κροατία (σήμερα)

 

Βαθμολογία (3 αγώνες)

Ελλάδα 2-1 5

Γεωργία 2-1 5

Ισραήλ 3-1 4

Κροατία 3-0 4

Λετονία 2-4 3

Μάλτα 1-6 0

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου