ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναβλήθηκαν οι εκλογές στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου

αναβλήθηκαν-οι-εκλογές-στον-ερασιτέχ-253674

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Την αναβολή των προγραμματισμένων για σήμερα εκλογών του Ερασιτέχνη ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή συλλόγου, ενημερώνοντας πώς η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία του Ολυμπιακού Βόλου στο ΕΑΚ, στη θύρα 6 (5:30- 8μ.μ.) ενώ νέα καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων ορίστηκε η Τρίτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 12μ. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους, σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή, που εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η Εφορευτική Επιτροπή του Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1937 που εκλέχθηκε ύστερα από την τελευταία Γενική Συνέλευση του συλλόγου στις 23/10/2017 αποτελούμενη από τους κ.κ. Γιώργο Κουσιαρή (πρόεδρο), Απόστολο Έξαρχο και Δημήτρη Μανίνη (μέλη), αποφάσισε να αναβάλλει για τεχνικούς λόγους τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα 1/11/2017.

Η νέα ημερομηνία εκλογών ορίζεται η Τετάρτη 8/11/2017 και από ώρες 17.30 έως 20.00 στα γραφεία του Ολυμπιακού Βόλου στο ΕΑΚ (Θύρα Νο6). Οι υποψηφιότητες θα κατατίθενται στον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου κ. Πολυχρόνη Ζάκο (τηλ. 6937 441383) μέχρι την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 στις 12.00».

Μπεκιάρης στο Ολυμπιακός Β. – Θήβα

Ο Λάμπρος Μπεκιάρης, από τον σύνδεσμο Καρδίτσας, ορίστηκε από την ΕΠΟ διαιτητής του κυριακάτικου εντός έδρας παιχνιδιού του Ολυμπιακού Βόλου με αντίπαλο τη Θήβα στο Πανθεσσαλικό (3μ.μ.). Βοηθοί του θα είναι οι Γεώργιος Στεφανής και Γεώργιος Παπαλίτσας από την ίδια Ενωση. Παρατηρητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Παναγιώτης Πάγκος από τα Τρίκαλα. Την περασμένη χρονιά ο ίδιος είχε βρεθεί και πάλι σε αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού, όταν οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-1 του Ρήγα Φεραίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΤΣΙΒΑΛΗΣ

«Προσβλητικό να μην ανεβάσουμε την ομάδα»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε χθες ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Μποτσιβάλης. Ο παράγοντας των ερυθρόλευκων αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, στη διαιτησία, στον μεταγραφικό σχεδιασμό, στον τεχνικό του ποδοσφαιρικού τμήματος Κώστα Μπράτσο αλλά και στο έργο της σημερινής διοίκησης για την ομάδα, σχολιάζοντας πως θα είναι προσβλητικό να μην επιτευχθεί η άνοδος της ομάδας για δεύτερη σερί χρονιά.

Οσον αφορά την έως τώρα πορεία του Ολυμπιακού στα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος σημείωσε, μιλώντας στον Βόλος 986: «Όντως περιμέναμε κι εμείς, ως διοίκηση, να έχει η ομάδα 18 βαθμούς ή στη χειρότερη περίπτωση να είχαμε μία ισοπαλία στα έξι πρώτα παιχνίδια. Είναι ασύλληπτο αυτό που έγινε στο πρώτο παιχνίδι με το Βελούχι. Δεν υπήρχε Ολυμπιακός στο γήπεδο. Ήταν η χειρότερη εμφάνιση των δύο τελευταίων ετών. Οι παίκτες που έπαιξαν, δεν έδειξαν πάθος και δεν τίμησαν τη φανέλα. Ήταν μια μαύρη σελίδα για την ιστορία της ομάδας και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί πήγαν όλα στραβά. Ειλικρινά δεν θέλω ποτέ στο μέλλον να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στον Ολυμπιακό. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, ένα άσχημο αποτέλεσμα δεν πρέπει να σε επηρεάζει. Αντίθετα, πρέπει να συγκροτηθείς, ως ομάδα, να είσαι πιο δυνατός, να πεισμώσεις και να κάνεις ένα νικηφόρο σερί».

«Παράπονα από τη διαιτησία»

Ο Γιώργος Μποτσιβάλης αναφερόμενος στον ρόλο της διαιτησίας σε σχέση και με το κυριακάτικο παιχνίδι στα Φάρσαλα και το ισόπαλο αποτέλεσμα απέναντι στον Αχιλλέα τόνισε: «Από κει και πέρα είχαμε ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα στην Ιτέα με τον Αστέρα (σ.σ. ισοπαλία) αλλά έχουμε και αρκετά παράπονα από τη διαιτησία. Δεν το λέω αυτό για να δικαιολογήσω το αποτέλεσμα. Αποκορύφωμα των άσχημων διαιτησιών ήταν το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Αχιλλέα στα Φάρσαλα. Ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν θα έπρεπε να «σφυρίξει» ξανά ούτε σε τοπικό πρωτάθλημα. Δεν μας έδωσε δύο καθαρά πέναλτι, αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα. Δεν ήταν όμως μόνο αυτές οι δύο φάσεις που μας αδίκησε ο διαιτητής. Ο Κραγιόπουλος είδε δύο κίτρινες κάρτες, εκ των οποίων η μία ήταν ανύπαρκτη και πραγματική επινόηση του διαιτητή. Σ’ αυτό το παιχνίδι έγιναν ένα σωρό πράγματα. Η γηπεδούχος ομάδα έκανε καθυστερήσεις από το πρώτο κιόλας λεπτό, υπήρχαν πολλά φάουλ που δε δόθηκαν στον Ολυμπιακό Βόλου, λες και υπάρχει ένα αόρατο χέρι για να βοηθά της αντίπαλες ομάδας».

«Διαζύγιο με Ζιώγα και για τις μεταγραφές»

Σχετικά με τις προσθήκες ποδοσφαιριστών και την παρουσία των παικτών μέχρι σήμερα, αλλά και για το διαζύγιο με Ζιώγα επεσήμανε: «Η προσωπική μου άποψη ήταν πως μπορούσαμε να πάρουμε έναν σέντερ φορ, ένα αμυντικό χαφ, ένα στόπερ και δεν σταματήσαμε να ψάχνουμε γι’ αυτό. Απλά οι διαφοροποιήσεις ήταν, από την ώρα που στήθηκε η ομάδα, να δοκιμάζουμε παίκτες και όχι να παίρνουμε ποδοσφαιριστές από μία λίστα. Σε δύο περιπτώσεις ο Μιχάλης Ζιώγας δεν βοήθησε να ενισχυθούμε επιθετικά, διότι επέμενε ότι είμαστε καλυμμένοι 100%. Αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος του διαζυγίου με τον προπονητή. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα, από τον κορμό. Οι δυνατότητες που έχουν οι παίκτες είναι μεγάλες, έχουν μέλλον, όμως ποτέ δεν ήμουν αντίθετος για περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ».

Για το παιχνίδι στα Φάρσαλα και το… παράπονο για τα ΜΜΕ: «Όλοι, που ζητούν από τη διοίκηση να φέρει παίκτες στην ομάδα, κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς, χωρίς να έχει βοηθήσει κανείς τον Ολυμπιακό οικονομικά, αλλά ούτε και με συγκεκριμένες προτάσεις. Μια μερίδα φιλάθλων, που φαίνεται απογοητευμένη για την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια, στηρίζει αυτόν που κατέστρεψε τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος πρέπει να είναι απαιτητικός. Όμως, όταν βλέπουμε να γίνονται όργια στο παιχνίδι με τα Φάρσαλα κι αυτό δε βγαίνει προς τα έξω από τα ΜΜΕ, ο κόσμος που δεν ήταν στο γήπεδο για να το διαπιστώσει δεν γνωρίζει τι έγινε και ρίχνει την ευθύνη για το ότι δεν κέρδισε η ομάδα, αποκλειστικά στους παίκτες και στη διοίκηση.

Συμφωνώ, πως θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει και τον διαιτητή. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε όμως μια ομάδα που έπαιξε με όλες τις δυνάμεις για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο της, που δεν ξέραμε τι τακτική θα ακολουθούσε και κάνοντας συνεχώς καθυστερήσεις. Συν ότι ο διαιτητής μάς άφησε αδικαιολόγητα με 10 παίκτες, δεν μας έδωσε δύο πέναλτι και επέτρεπε τα σκληρά φάουλ της αντίπαλης ομάδας. Όλα αυτά αν τα αθροίσουμε, θα δούμε ότι ήταν δύσκολο να τα ξεπεράσουμε. Ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού που παίχθηκε ήταν περίπου 50 λεπτά».

Στήριξη σε Μπράτσο

Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων Κώστας Μπράτσος, χαίρει της εκτίμησης, με τον κ. Μποτσιβάλη να επισημαίνει: «Εγώ έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του Κώστα Μπράτσου. Είναι ένας εξαιρετικός, μοντέρνος προπονητής, δουλεύει με τους παίκτες και να μην ξεχνάμε ότι το προπονητικό τιμ οριστικοποιήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα Ο Κώστας Μπράτσος δίνει και την ψυχή του για την ομάδα. Ο κάθε προπονητής κρίνεται κι από την πορεία της ομάδας. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, τόσο εγώ όσο και η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου, στον Κώστα Μπράτσο. Θα πρέπει, πλέον και ο ίδιος να το εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και να κάνει το κάτι παραπάνω για την ομάδα. Πιστεύουμε, ότι ο κ. Μπράτσος θα τα καταφέρει εξαιρετικά, αν και όλοι κρινόμαστε στην πορεία».

Για τον κόσμο: «Θέλουμε τον κόσμο μας ενωμένο, γιατί χωρίς τον κόσμο στο πλευρό μας δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα. Αν δε δείξουμε ότι είμαστε συσπειρωμένοι, δεν θα μπορεί να μας υπολογίζει κανείς. Ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να ενωθεί, τώρα στα δύσκολα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και προδότες και μια ξενόφερτη ομάδα. Εδώ χρειάζεται η ένωση. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, πως τώρα είναι τα δύσκολα».

«Δύο από το Καμερούν»

Στη συνέχεια ο κ. Μποτσιβάλης προανήγγειλε την ενίσχυση με δύο ποδοσφαιριστές από το Καμερούν: «Πριν από δύο βδομάδες είχαμε ξεκινήσει διαδικασία να φέρουμε ορισμένους ξένους ποδοσφαιριστές. Ο ένας ήταν Γάλλος, έμπειρος παίκτης, με συμμετοχές στην ομάδα του, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε έγκαιρα τα χαρτιά του. Οι άλλοι δύο ήταν από το Καμερούν. Αυτούς τους δύο θα προσπαθήσουμε να τους αποκτήσουμε τον Δεκέμβριo».

«Ομάδα καθαρή από χρέη»

«Το συμφωνητικό που έχει υπογράψει ο πατέρας μου με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι να παραδώσει την ομάδα καθαρή από χρέη στο τέλος του χρόνου. Όλα τα έξοδα και τα χρέη τα έχει αναλάβει ο ίδιος ο πατέρας μου πέρυσι και φέτος. Όταν ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε την ομάδα, είπαμε ότι θα τη χτίσουμε σε πρότυπα Β’ Εθνικής. Έτσι επιλέχθηκε το Πανθεσσαλικό, με την ίδια λογική φτιάχτηκαν τα γραφεία και έγιναν όλες οι κινήσεις. Υπάρχουν στην ομάδα ορισμένοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αν δουλέψουν σωστά, θα βγάλουνε μάτια τον Δεκέμβριο, και προσωπική μου άποψη είναι πως σε ένα χρόνο μπορεί να παίζουν ακόμα και στη Super League. Γι’ αυτό χρειάζεται και η πολυτέλεια των δύο γυμναστών, γιατί αυτή ομάδα έχει και βάθος.

Εμείς δεν θέλουμε να είναι η τελευταία χρόνια της διοίκησης Μποτσιβάλη στον Ολυμπιακό Βόλου. Θέλουμε να είναι η τελευταία στη Γ’ εθνική, γιατί θεωρούμε προσβλητικό δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μην ανεβάσουμε την ομάδα κατηγορία. Θα είναι προσβλητικό και για εμάς τους ίδιους.

Δεν ήθελα να έχω ενεργό ρόλο στον Ολυμπιακό φέτος, αλλά αυτό να συνέβαινε τη νέα χρονιά στην Β’ Εθνική κατηγορία. Αυτό ήταν το πλάνο μου. Δεν πρέπει όμως να το βάλουμε κάτω. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πάθος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου