ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός με Μπαρτσελόνα

ο-ολυμπιακός-με-μπαρτσελόνα-255253

Η πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League συνεχίζεται σήμερα, με την 4η αγωνιστική και την αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με την Μπαρτσελόνα στις 21.45, (COSMOTE SPORT 2HD) με τα φώτα να στρέφονται και στη μεγάλη επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η τέταρτη ημέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ποδοσφαίρου βρίσκει τους «μπλαουγκράνα» να ηγούνται της κατάταξης με 9 βαθμούς καθώς έχουν μόνο νίκες. Η Σπόρτινγκ έχει 4 βαθμούς, η Γιουβέντους 3 και ο Ολυμπιακός 0.

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 τον Ολυμπιακό στο Καμπ Νου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League και έκανε το 3Χ3 στον όμιλο, με τους ερυθρόλευκους να μένουν στην τελευταία θέση, χωρίς ακόμα βαθμούς κάτι που θέλουν σήμερα

Η ήττα στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό έπεσε βαριά στον Ολυμπιακό, ωστόσο το… αμείλικτο πρόγραμμα δεν επιτρέπει στους «ερυθρόλευκους» χρόνο για άλλες σκέψεις, αφού το βράδυ υποδέχονται την Μπαρτσελόνα και μπορεί οι πιθανότητες ακόμη και γι’ αυτή την τρίτη θέση στον όμιλο να μοιάζουν αμυδρές, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να τις κυνηγήσουν, και σε κάθε περίπτωση ένα ματς απέναντι στους φορμαρισμένους «μπλαουγκράνα» αποτελεί πρόκληση.

Ο Τάκης Λεμονής αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Κάποιες αναγκαστικές, όπως αυτή των Σισέ και Ανσαριφάρντ, που δεν είναι δηλωμένοι στη λίστα για το Champions League. Τη θέση του πρώτου διεκδικεί ο Μποτία και του δεύτερου ο Τζούρτζεβιτς, καθώς ο Εμενίκε ένιωσε λίγο βαρύ το πόδι του μετά τη συμμετοχή του στα δύο τελευταία ματς έπειτα από μακρά αποχή. Ούτως ή άλλως με τον τραυματισμό του Μπεν οι επιλογές είναι περιορισμένες. Εκτός μάχης είναι και ο επίσης λαβωμένος Σεμπά, τη θέση του οποίου διεκδικεί ο Καρσελά. Πιθανό είναι να δούμε και αλλαγή στα μπακ, καθώς Ελαμπντελαουί και Κούτρης μετρούν συνεχή 90λεπτα και ίσως ένας εκ των δύο αντικατασταθεί από τον Φιγκέιρας.

Η αντιμετώπιση όλης της Μπαρτσελόνα κι όχι μόνο του Λιονέλ Μέσι είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό όπως επισήμανε και ο Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός αμυντικός εξέφρασε το θαυμασμό του για τον Αργεντινό σταρ, την Μπαρτσελόνα και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μεγάλο κίνητρο για τον αγώνα της Τρίτης.

Το ρεκόρ-πρόκληση για Βαλβέρδε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιστρέφει σήμερα Τρίτη ως αντίπαλος του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πέρα από τη νίκη, που θα εξασφαλίσει και μαθηματικά στην Μπαρτσελόνα την πρόκριση στους «16» του Champions League, έχει ως κίνητρο κι ένα ρεκόρ.

Αν οι Καταλανοί κερδίσουν τότε θα καταφέρουν να κερδίσουν τα τέσσερα πρώτα ματς των ομίλων του Champions League για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Η τελευταία φορά που κατάφεραν κάτι τέτοιο ήταν τη σεζόν 2002/03, όταν υπό τον Λουίς Φαν Χάαλ είχαν εννιά σερί νίκες μέχρι το 0-0 με την Ίντερ στο «Μεάτσα».

Με Μαστσεράνο

Χαβιέρ Μαστσεράνο και Τόμας Βερμάλεν ξεπέρασαν τη γρίπη και τις ενοχλήσεις αντίστοιχα και έφτασαν στην Αθήνα και την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21:45) για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και οι «μπλαουγκράνα» ήρθαν στην Αθήνα χωρίς τον τιμωρημένο Ζεράρ Πικέ (αποβλήθηκε στο ματς του «Camp Nou») και τον τραυματία, Αντρές Ινιέστα.

Αντίθετα στην ελληνική πρωτεύουσα είναι ο Χαβιέρ Μαστσεράνο – ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από γρίπη και δεν ταξίδεψε γι’ αυτό τον λόγο στο Μπιλμπάο, και ο Τόμας Βερμάλεν, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι.

Η 20άδα της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα: Τερ Στέγκεν, Σίλεσεν, Ορτολά, Σεμέδο, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντιν, Τζόρντι Άλμπα, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Βερμάλεν, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Παουλίνιο, Αντρέ Γκόμες, Ντένις Σουάρεθ, Αλενιά, Ντεουλοφέου, Λουίς Σουάρες, Μέσι, Πάκο Αλκάθερ.

Ο Τέιλορ σφυρίζει στο Φάληρο

Ο Άγγλος ρέφερι, Άντονι Τέιλορ, ορίστηκε από την UEFA για να διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Τρίτης (31/10, 21:45).

Τον Άντονι Τέιλορ προτίμησε η UEFA, ως τον διαιτητή που θα διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο 39χρονος Άγγλος ρέφερι, δεν έχει σφυρίξει στο παρελθόν παιχνίδι ούτε των Πειραιωτών, ούτε των Καταλανών. Η μόνη παρουσία σε παιχνίδια ελληνικών ομάδων είναι σε δύο περιπτώσεις που αφορούσαν υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ.

Την 1η Οκτώβρη του 2015 ήταν ο διαιτητής του ΠΑΟΚ – Ντόρτμουντ 1-1 για τους ομίλους του Europa League και στις 3/8/2016 σφύριξε στο ΠΑΟΚ – Άγιαξ 1-2, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Τέιλορ είναι από το 201ο διευθύνει παιχνίδια της Premier League και από το 2013 είναι διεθνής. Συνολικά 36 είναι οι αναμετρήσεις που έχει σφυρίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με απολογισμό 12 πέναλτι, 5 κόκκινες και 154 κίτρινες κάρτες.

Το πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ

Ανάμεσα στα σημερινά ματς είναι το παιχνίδι της μέχρι στιγμής αήττητης Παρί Σεν Ζερμέν, με την ουραγό του 2ου ομίλου Άντερλεχτ, αλλά και το ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου, Ρόμα-Τσέλσι. Στο πρόγραμμα, ανήκει επίσης η μάχη των Ατλέτικο Μαδρίτης-Καραμπάχ, με τους Ισπανούς να παίζουν το τελευταίο «χαρτί» πρόκρισης.

Το πρόγραμμα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, το διήμερο έχει ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Τρίτη (31/10) – 4η αγωνιστική

Βασιλεία – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπενφίκα

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Τρίτη (31/10) – 4η αγωνιστική

Παρί Σεν Ζερμέν – Άντερλεχτ

Σέλτικ – Μπάγερν Μονάχου

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Τρίτη (31/10) – 4η αγωνιστική

Ατλέτικο Μαδρίτης – Καραμπάχ

Ρόμα – Τσέλσι

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Τρίτη (31/10) – 4η αγωνιστική

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας – Γιουβέντους

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη (1/11) – 4η αγωνιστική

Σεβίλλη – Σπαρτάκ Μόσχας

Λίβερπουλ – Μάριμπορ

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη (1/11) – 4η αγωνιστική

Νάπολι – Μάντσεστερ Σίτι

Σαχτάρ – Φέγενοορντ

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη (1/11) – 4η αγωνιστική

Μπεσίκτας – Μονακό

Πόρτο – Λειψία

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη (1/11) – 4η αγωνιστική

Ντόρτμουντ – ΑΠΟΕΛ

Τότεναμ – Ρεάλ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου