ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα είπαν για το τι έφταιξε

τα-είπαν-για-το-τι-έφταιξε-494910

Προβληματισμένος, απογοητευμένος και αρκετά εκνευρισμένος από τη μέτρια απόδοση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών ήταν χθες ο Στράτος Γιδόπουλος, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η Νίκη Βόλου άφησε ακόμα δυο υπερπολύτιμους βαθμούς στην έδρα της για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η ισοπαλία με την Αναγέννηση Γιαννιτσών στη Νεάπολη ήρθε να βαρύνει κάπως το κλίμα μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες, αλλά ευτυχώς τουλάχιστον δεν απομάκρυνε αισθητά από την κορυφή τους κυανόλευκους.

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας αναζήτησε τις αιτίες και μίλησε για αρκετή ώρα χθες τηλεφωνικά με τον Αρμάντο Μαρέντζι. Ο Κροάτης τεχνικός παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι θα «έρθουν τα καλύτερα και τα αποτελέσματα που χρειάζεται η ομάδα», κάτι που έκαμψε κάπως την ανησυχία του Γιδόπουλου… Γεγονός πάντως είναι ότι η Νίκη απώλεσε ακόμα δύο πόντους από εντός έδρας παιχνίδι και ότι πέταξε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή.

«Είμαι έξω φρενών γιατί δεν κερδίσαμε. Δεν έκανα τέτοιες μεταγραφές, δεν έφερα αυτούς τους ποδοσφαιριστές για να είναι πρώτη η Καλλονή. Περίμενα από κάποιους συγκεκριμένους παίκτες να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους, αλλά αυτό δεν το είδα. Αυτό με έκανε να εκνευριστώ. Η διαιτησία μπορεί να μην έπαιξε στα ίσια, αλλά εμείς της δώσαμε το δικαίωμα να μας παίξει έτσι», δήλωσε χθες ο Στράτος Γιδόπουλος, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά το ματς κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια και μίλησε σε έντονο ύφος στους ποδοσφαιριστές.

Με κάποιους από αυτούς θα μιλούσε και χθες τηλεφωνικώς για να του εκφράσουν την άποψή τους για το παιχνίδι και για τη μειωμένη απόδοσή τους.

Ξύπνησε στην επανάληψη

Η Νίκη παρατάχθηκε με νέο πρόσωπο τον Βλάχο στην ενδεκάδα της αντί του Γραμματικόπουλου που πέρασε στο δεύτερο 45λεπτο στο παιχνίδι. Η διαφορά όμως ήταν σε κάποιες εσωτερικές αλλαγές που έκανε ο Αρμάντο Μαρέντζι σε σχέση με το νικηφόρο ματς κόντρα στη Δόξα Κρανούλας. Ο Βλάχος αγωνίστηκε στην δεξιά πλευρά, πίσω από τον Βακουφτσή τοποθετήθηκε ο Διγκόζης και ο Πετράς γύρισε στα αμυντικά χαφ.

Ενώ στο πρώτο μέρος η μοναδική κλασική ευκαιρία που καταγράφηκε υπέρ των γηπεδούχων ήταν αυτή του Μαϊστρέλλη μετά από πάσα «πάρε –βάλε» του Βακουφτσή, στην επανάληψη η κυανόλευκη ομάδα έφτασε περισσότερες φορές κοντά στο γκολ, αλλά τελικά οι παίκτες της δεν κατάφεραν να βρουν δίκτυα. Αρκετές φορές ο Βακουφτσής γύριζε πίσω για να πάρει μπάλα, ενώ παρά την πίεση και την προσπάθεια, το τέρμα που θα έδινε στη Νίκη τους τρεις βαθμούς δεν ήρθε. Μάλιστα μετά το 70’ δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν τις καθυστερήσεις και με την ανοχή του διαιτητή κατάφεραν και έκλεβαν πολύτιμο χρόνο, κάτι που εκνεύρισε τους κυανόλευκους.

Στην άμυνα θετικοί ήταν για ακόμα μια φορά οι νεαροί Παπαδήμας και Καρακώστας, ενώ έδειξε διάθεση, κέρδισε αρκετές μάχες στον αέρα, αλλά έκανε και αρκετά λάθη που δεν δικαιολογούνται από την εμπειρία του ο Στέλιος Μαϊστρέλλης. Ο Σαμαράς που αγωνίστηκε και πάλι ως δεξί μπακ προσπάθησε, αλλά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, Νάστος και Πετράς που αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν, αν και ο δεύτερος στη δεξιά πλευρά έδωσε περισσότερα την Κυριακή. Ελειπε πάντως από το χώρο της μεσαίας γραμμής ο παίκτης που θα κάνει παιχνίδι και θα βγάλει με προϋποθέσεις την ομάδα μπροστά. Ο Διγκόζης σε μερικές φάσεις έδειξε την κλάση του, αλλά γενικότερα δεν του βγήκε το ματς, ενώ στην θέση που τοποθετήθηκε πίσω από τον Βακουφτσή δεν μπόρεσε να προσφέρει. Ο Ντάνισιτς δεν τράβηξε, ο Βλάχος ταλαιπώρησε την άμυνα, αλλά δεν έκανε τη διαφορά, ενώ ο Βακουφτσής κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες αλλά δεν είχε στηρίγματα.

Η Νίκη έχασε κι άλλο έδαφος στην προσπάθειά της να βρεθεί στην κορυφή του Βορείου Ομίλου της Football League 2 και το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει κάπως. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι οι οπαδοί της, που έδωσαν και πάλι δυναμικό παρών, χειροκρότησαν την προσπάθεια των παικτών στο τέλος. Η επιστροφή στην «κλούβα» στο επόμενο εντός έδρας ματς άπαντες πιστεύουν ότι θα σημάνει και το τέλος της απώλειας βαθμών στα παιχνίδια έδρας. Το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας έμεινε μόνο δύο πόντους μακριά από την πρώτη θέση και το γεγονός αυτό διατηρεί τις ελπίδες, να βρεθεί σύντομα στην κορυφή, στο ακέραιο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου