ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποκλειστικός στόχος η νίκη

αποκλειστικός-στόχος-η-νίκη-494956

Με αποκλειστικό στόχο τη νίκη που θα διατηρήσει στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, υποδέχεται σήμερα (21.45 MEGA) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Λετονία, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2012.

Ο Φερνάντο Σάντος, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νίκο Λυμπερόπουλο που ταλαιπωρείται από τραυματισμό και πιθανότατα την θέση του στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Πορτογάλος τεχνικός, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς, αφού οι τρεις βαθμοί αποτελούν -σχεδόν- απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάκτηση της πρόκρισης.

Στην διάθεση του Σάντος βρίσκεται κι ο Σαμαράς. Ο επιθετικός της Σέλτικ για πρώτη φορά μετά την πρώτη συγκέντρωση των διεθνών, συμμετείχε χωρίς πρόβλημα στην προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και μάλιστα πήρε μέρος και στο οικογενειακό διπλό.

Ο Φερνάντο Σάντος πάντως δεν αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον διεθνή άσο στην ενδεκάδα καθώς έχει χάσει πολλές προπονήσεις τις προηγούμενες μέρες.

Οσον αφορά στα πλάνα, ο Φερνάντο Σάντος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παρατάξει σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μιχάλης Σηφάκης ο οποίος θα διατηρήσει τη θέση του. Στο δεξί άκρο θα είναι ο Τοροσίδης ο οποίος θα αγωνιστεί στη φυσική του θέση καθώς στα πρώτα παιχνίδια με τον Φερνάντο Σάντος είχε θέση δεξιού χαφ.

Τη θέση στο αριστερό άκρο διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες, ο Σπυρόπουλος και ο Τζαβέλλας. Στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκονται οι Παπασταθόπουλος και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Κατσουράνης, Τζιόλης και Καραγκούνης. Στην επίθεση στο δεξί άκρο θα είναι ο Σαλπιγγίδης, ενώ αριστερά θα βρίσκεται ένας εκ των Νίνη ή Κονέ. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μήτρογλου.

Υπέρ της Εθνικής μας η παράδοση

Η κρίσιμη αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη της Λετονίας, που θα γίνει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 6ου προκριματικού ομίλου του EURO 2012, είναι η 5η συνάντηση στην ιστορία των δυο ομάδων.

Στη μέχρι τώρα προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων, το ελληνικό συγκρότημα έχει το προβάδισμα καθώς έχει δύο νίκες, έναντι μίας της Λετονίας, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της ελληνικής ομάδας, Φερνάντο Σάντος, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος είχε κάνει ρεκόρ καριέρας στο τελευταίο ματς με τη Λετονία, σκοράροντας τέσσερις φορές (η ελληνική ομάδα είχε νικήσει με 5-2). Υπενθυμίζεται ότι ο Γκέκας έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα.

Διαιτητής του αγώνα ορίσθηκε ο Ιταλός Αντόνιο Νταμάτο, ο οποίος δεν έχει "ξανασφυρίξει" σε αγώνες ελληνικών ομάδων.

31/03/1999 Λετονία-Ελλάδα 0-0 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2000, προκριματικά

09/06/1999 Ελλάδα-Λετονία 1-2 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2000, προκριματικά

10/09/2008 Λετονία-Ελλάδα 0-2 Μουντιάλ 2010, προκριματικά

10/10/2009 Ελλάδα-Λετονία 5-2 Μουντιάλ 2010, προκριματικά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου