ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-495167

Θρίλερ με την πώληση της Λίβερπουλ

Με δήλωσή του στο επίσημο site της Λίβερπουλ,ο πρόεδρος Μάρτιν Μπρότον, ανακοίνωσε τη συμφωνία για την αγορά του συλλόγου από την New England Sports Ventures. Οι ιδιοκτήτες όμως Τζιλέτ και Χικς αντιδρούν και για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών το θέμα θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Λίβερπουλ" αναφέρει στην επίσημη δήλωσή του ο πρόεδρος της ομάδας, Μάρτιν Μπρότον, ανακοινώνοντας ουσιαστικά την έναρξη της νέας εποχής στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.
Η επίσημη ιστοσελίδαςτης Λίβερπουλ, ανέφερε οτι ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την αγορά της ομάδας από την New England Sports Ventures (NESV), η οποία έχει στην κατοχή της την ομάδα μπέισμπολ Boston Red Sox.
 Ο Μάρτιν Μπρότον δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές για τους Χικς και Τζιλέτ "Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση της NESV, η οποία υπερκάλυπτε τα κριτήρια που είχαμε για το νέο αγοραστή. Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν νοοτροπία νικητή και το έχουν αποδείξει στην ομάδα των Red Sox. Συναντηθήκαμε πολλές φορές μαζί τους στη Βοστώνη, στο Λονδίνο και στο Λίβερπουλ τις προηγούμενες εβδομάδες και έμεινα εντυπωσιασμένος από τα όσα έχουν πετύχει μέχρι στιγμής αλλά και από το όραμά τους για την ομάδα. Η πρότασή τους καλύπτει τα χρέη και πλέον θα μπορούν να επικεντρωθούν στο πώς θα επενδύσουν στο σύλλογο. Είμαι απογοητευμένος από τη διάθεση των ιδιοκτητών της ομάδας να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να εμποδίσουν τη συμφωνία και ότι πρέπει να κινηθούμε νομικά για να ολοκληρωθεί και τυπικά η αγοραπωλησία".
 Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον απομένει η έγκριση της Πρέμιερ Λιγκ, η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σύμφωνα με τις πληροφορίες του αγγλικού Τύπου.
 
 
 
 
 
  
Κι ενώ λοιπόν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία αλλά και η ευρωπαϊκή νιώθουν στο πετσί τους την οικονομική κρίση, φαίνεται πως τέτοιες καταστάσεις δεν ισχύουν -τουλάχιστον αναλογικά- στο ποδόσφαιρο. Η προχθεσινή συμφωνία μεταξύ NOVA και Σούπερ Λιγκ για επέκταση της συνεργασίας τους, με το συνολικό ποσό των 90 εκ. ευρώ για αυτή τη διετή επέκταση επιβεβαιώνει την παραπάνω παρατήρηση.
 
Η NOVA έχει γίνει πλέον η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού μετά και την αποχώρηση του ΣΚΑΙ, και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να επενδύει πάνω στο «φτωχό» από κάθε άποψη ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα ποσά; Αστρονομικά… Το προϊόν όμως;
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Η διοργανώτρια αρχή για την πρώτη περίοδο της επέκτασης θα βάλει στο ταμείο της το ποσό των 43 εκ. ευρώ, ενώ 4 εκ. ευρώ περισσότερα προβλέπει η συμφωνία για το δεύτερο χρόνο. Βέβαια εκκρεμεί το τι θα γίνει με τις περιπτώσεις του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Ξάνθης που βρίσκονται στη ΝΕΤ, γεγονός που αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις επόμενες συναντήσεις. Πάντως κατά τη γνώμη μου, επειδή ο Μαρινάκης θέλει ως καινούριος στο χώρο να συμπλεύσει με τους υπόλοιπους «για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου» όπως διατυμπανίζει παντού μάλλον τον βλέπω να αλλάζει στρατόπεδο. Όσο για την Ξάνθη, ο απρόβλεπτος Πανόπουλος κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει. Δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να φύγει από τη ΝΕΤ αλλά η Ξάνθη να παραμείνει. Έτσι για αντίδραση και εντυπώσεις.
Επειδή όμως η αλήθεια είναι πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ υποβαθμισμένο από πολλές απόψεις (εγκαταστάσεις, γήπεδα, βία και μια γενικότερη μιζέρια που καθιστά ένα απλό παιχνίδι σε… εθνικό ζήτημα) και δεν αξίζει τα λεφτά του σκέφτηκαν και άλλες μεθόδους προκειμένου τα λεφτά να μην πηγαίνουν χαμένα. Όπως είναι οι ρήτρες βίας που πρότεινε ο μέγας χορηγός του πρωταθλήματος, ο ΟΠΑΠ και όπως όλα δείχνουν θα ισχύσουν. Για όσους δε γνωρίζουν η πρόταση αναφέρει πως σε κάθε επιβληθείσα ποινή σε οποιαδήποτε ομάδα, το 50% της αξίας της ποινής, θα αφαιρείται από το ποσό της χορηγίας που προσφέρει ο ΟΠΑΠ. Κίνηση σωστή καθώς οι ομάδες μόνο όταν θίγονται τα συμφέροντά τους παίρνουν μέτρα και ίσως αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να σταματήσουν και τα φαινόμενα βίας.    
Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος αλληλεγγύης της UEFA, κάθε ομάδα, πλην των ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, οι οποίοι συμμετείχαν στα πλέι οφ και τους ομίλους του Tσάμπιονς Λιγκ της περσινής περιόδου, θα ενισχυθεί με 176.000. Το συνολικό ποσό αλληλεγγύης ανέρχεται περίπου στα 2,5 εκατ. ευρώ. Εκτίμησή μου είναι αυτό ο πακτωλός χρημάτων από τη NOVA προσφέρεται μόνο και μόνο επειδή όπως αναφέρθηκε και παραπάνω παίζει μόνη της. Γιατί γήπεδα σαν το Περιστέρι, το Αλκαζάρ, της Λειβαδιάς, της Κομοτηνής και πολλά άλλα δεν αξίζουν τόσα λεφτά…   
 
 
 

 

Ευχάριστες μνήμες…  
Ευχάριστες μνήμες ξυπνά στους Βολιώτες η ερχόμενη αναμέτρηση στο Περιστέρι. Εκεί ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε την άνοδο στην Β’ Εθνική πριν από τρία χρόνια στην Ρόδο και θεωρείται ως φιλόξενο στάδιο. Αλλωστε αν ο Ολυμπιακός δεν άλλαζε κατηγορία, τότε σήμερα ίσως σήμερα να μην ήταν εκεί που είναι.
Ζ.Ε.Ι.
 
Κακός δαίμονας…
Σε κακό δαίμονα της Νίκης έχει εξελιχθεί η ομάδα των Γιαννιτσών. Οι φιλοξενούμενοι μετά και την χθεσινή ισοπαλία έφθασαν στις τρεις τα τελευταία χρόνια επί της Νίκης μέσα στο Βόλο. Μάλιστα στις 10-10-07 η Αναγέννηση είχε κάνει και το διπλό μέσα στο Πανθεσσαλικό με σκορ 1-2.
Ζ.Ε.Ι.
 
Από τους καλύτερους
Χασάνογλου και Μπρέγου ήταν από τους καλύτερους παίκτες χθες των φιλοξενουμένων της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Οι δύο τους είχαν περάσει προ τριετίας από την ομάδα της Νέας Ιωνίας επί εποχής Κουρμπανά. Πάντως στον Βόλο και δη στον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου έχει αγωνιστεί και ο Πεχλιβανίδης επίσης την σεζόν 2007-08, ενώ και από τις δύο ομάδες έχει περάσει και ο Κακαζούκης, ο οποίος πέρυσι έπαιζε για την Νίκη.
Ζ.Ε.Ι.
 
Οι θερμόαιμοι και οι απαράδεκτοι
Πολλά ήταν τα μπουκάλια που έφυγαν χθες με στόχο τον τέταρτο διαιτητή. Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι όμως που κατέκριναν την ενέργεια των θερμόαιμων, ξέροντας πολύ καλά πως η ομάδα μπορεί να τιμωρηθεί. Πάντως εκτός των θερμόαιμων φιλάθλων υπάρχουν και άλλοι απαράδεκτοι, οι οποίοι βρίσκονται στο γήπεδο και καλά για δουλειά και προχώρησαν σε ανάλογες κινήσεις.
Ζ.Ε.Ι.
 
Σκέφτεται Διευθυντή…
Ο Εθνικός θέλει να γίνει ακόμα πιο επαγγελματική ομάδα και το δείχνει έμπρακτα. Ο Τάκης Σταυρίδης θέλει, αν με το καλό η ομάδα του αρχίσει να ανεβαίνει κατηγορίες, να προσλάβει διευθυντή ποδοσφαίρου. Μάλιστα οι φήμες λένε πως αυτός θα είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και θα έχει συνταξιοδοτηθεί… τότε από τη δουλειά του.
Θ.Δ.Κ
 
Σιγά μην το σκεφτόταν…
Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ. προτίμησε τα Λεχώνια από το Καραϊσκάκη για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με τη Λετονία. Ο λόγος δεν είναι άλλος από ένα αρνί που κέρδισε σε μια λαχειοφόρο η Ένωση και τα μέλη του Δ.Σ. θα πάνε να το απολαύσουν σε ταβέρνα στα Λεχώνια, παρακολουθώντας παράλληλα το ματς από την τηλεόραση. Σιγά που θα είχαν και δίλημμα.
Β.Ζ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας…
Ποιος θα είναι ο επόμενος χρηματοδότης – μεγαλομέτοχος;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου