ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εχασε την ευκαιρία η Νίκη

εχασε-την-ευκαιρία-η-νίκη-495390

Δίχως να μπορέσει να πιάσει την απόδοση του περασμένου παιχνιδιού με την Δόξα Κρανούλας η ομάδα της Νίκης Βόλου χθες με την Αναγέννηση Γιαννιτσών έμεινε στο 0-0 στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της στο γήπεδο της Νεάπολης.

Οι κυανόλευκοι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την Αναγέννηση Επανωμής αλλά και την ΑΕΛ Καλλονής, μιας και δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα απέναντι σε μία ομάδα η οποία βρέθηκε στη Νεάπολη με σκοπό να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η 11άδα

Η Νίκη παρατάχθηκε έχοντας μία μόλις αλλαγή σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι, μιας και στη θέση του Γραμματικόπουλου αγωνίστηκε ο Βλάχος. Εκτός όμως από τη μία αυτή αλλαγή κάποιοι παίκτες της άλλαξαν και θέση και έτσι η επιθετική ανάπτυξη των κυανόλευκων δεν ήταν αυτή που θα ήθελε ο κόσμος της προκειμένου να μπει το γκολ ή τα γκολ απέναντι σε μία καλά στημένη ομάδα από το κέντρο και πίσω. Ο Αρμάντζο Μαρέντζι εμπιστεύθηκε για ακόμη ένα παιχνίδι τον Κόσογλου κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα ως δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Σαμαράς, ενώ στα αριστερά έπαιξε ο Καρακώστας. Στη μεσαία γραμμή οι Διγκόζης, Πετράς και Νάστος ήταν τα τρία αμυντικά χαφ, με τον πρώτο να βοηθάει περισσότερο επιθετικά, ενώ στην αριστερή πλευρά αγωνίστηκε ο Ντάνισιτς και στα δεξιά ο Βλάχος. Τέλος στην κορυφή της ενδεκάδας βρέθηκε ο Βακουφτσής, ο οποίος όμως δεν είχε τις βοήθειες από τις πτέρυγες που θα έπρεπε, μιας και σε σχέση με το ματς της Κυριακής ο Πετράς που ήταν πηγή κινδύνων με τις σέντρες του είχε χθες ένα ρόλο ανασταλτικού μέσου.

Το πρώτο μέρος

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε δια ποδός Πεχλιβανίδη, μιας και με εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Κόσογλου να πέσει στην κάτω δεξιά του γωνία και να διώξει με δυσκολία. Στο 22ο λεπτό η Νίκη έκανε το πρώτο της σουτ με τον Βλάχο να στέλνει την μπάλα, όμως αρκετά πιο πάνω από τα δοκάρια της Αναγέννησης. Στο 27’ για την Αναγέννηση ο Σουλίδης έκανε το σουτ αλλά ο Κόσογλου μπλόκαρε αυτή τη φορά. Στο 30’ σημειώθηκε η φάση του αγώνα μιας και μετά από μπαλιά του Καρακώστα ο Βακουφτσής πήρε την μπάλα με το κεφάλι προλαβαίνοντας τον τερματοφύλακα Κελπέκη, ο οποίος και έτρεξε να καλύψει τον επιθετικό της Νίκης ο οποίος και κινήθηκε κάθετα προς το τέρμα. Τελικά ο Βακουφτσής γέμισε για τον επερχόμενο Μαϊστρέλλη, ο οποίος όμως απέναντι από την εστία έχασε εξ επαφής το γκολ, με τον Νίκο Ιορδανίδη ως από μηχανής θεό να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ. Στην αντεπίθεση σχεδόν και μετά από ένα λεπτό η Αναγέννηση Γιαννιτσών θα χάσει με την σειρά της μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιώργο Ιορδανίδη να βγάζει διαγώνια μπαλιά για τον Γκούρτσα, ο οποίος με πλασέ απέναντι από τον Κόσγλου και πλάγια θέση θα χάσει την ευκαιρία να κάνει το 0-1, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Νίκης.

Νωθρή στην επανάληψη

Στην επανάληψη η Νίκη μετά από δύο λεπτά παιχνιδιού κέρδισε φάουλ με τον Διγκόζη να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του βρίσκοντας το κεφάλι του Βακουφτσή, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ. Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε και για την Αναγέννηση, όταν με σουτ του Γιώργου Ιορδανίδη ο Κόσογλου έπεσε εντυπωσιακά στο δεξιό γάμα και έδιωξε σε κόρνερ, κερδίζοντας το χειροκρότημα της κερκίδας. Με την συμπλήρωση 65 λεπτών ο Βακουφτσής προσπάθησε να κάνει το σουτ γυρίζοντας το σώμα του, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κελπέκη, που είδε την μπάλα να περνά άουτ. Η Νίκη στα εναπομείναντα λεπτά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο πέρα από ένα σουτ του Μασίας, ο οποίος μπήκε στον αγώνα αντικαθιστώντας τον Βλάχο -αλλά ήταν χειρότερος από τον αριστεροπόδαρο μέσο- και έστειλε την μπάλα άουτ. Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 88’ όταν σε ένα πλάγιο του Σαμαρά ο Πειραιωτης ρέφερι Καριοφύλλης έδωσε αλλαγή. Η απόφασή του αυτή εξόργισε μερικούς θερμοκέφαλους, οι οποίοι και πέταξαν μερικά μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα η διακοπή αυτή προκάλεσε και την είσοδο του Στράτου Γιδόπουλου, ο οποίος σε ήρεμο τόνο μίλησε στον άρχοντα της αναμέτρησης αλλά και στον τέταρτο διαιτητή. Στο 96’ η Αναγέννηση, που όποτε της δόθηκε η ευκαιρία κέρδιζε δευτερόλεπτα με καθυστέρηση, θα μπορούσε να έχει πάρει τους τρεις βαθμούς αλλά η κεφαλιά του Κατιανού πέρασε άουτ για να μείνει το 0-0. Αυτή ήταν και η τρίτη λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων τα τελευταία τρία χρόνια στο Βόλο.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου