ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι Εθνικού – Θησέα με φόντο… την κορυφή

ντέρμπι-εθνικού-θησέα-με-φόντο-την-495401

Δύο μεγάλα παιχνίδια περιλαμβάνει το μενού της 4ης αγωνιστικής σε Α’ και Β’ κατηγορία Ε.Π.Σ.Θ. Στην Α’ κατηγορία ο Εθνικός θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής τον Θησέα στο ντέρμπι των πρωτοπόρων, ενώ στη Β’ κατηγορία ξεχωρίζει το ντέρμπι της Ν. Ιωνίας μεταξύ Νέων Αθλητών Νίκης και Πανιωνίου.

Τρεις πρωτοπόροι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας και οι δύο εξ αυτών διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εθνικός και Θησέας τίθενται αντιμέτωποι στην Αγ. Παρασκευή με στόχο αμφότεροι να γίνουν… τετρακίνητοι πετυχαίνοντας το τέσσερα στα τέσσερα. Ο Εθνικός προέρχεται από το επιβλητικό 7-0 επί του Αγροτικού στο Αϊδίνι, ενώ ο Θησέας από τη μεγάλη νίκη με 4-0 επί της ΑΕ Λεχωνίων στην Αγριά. Επομένως εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως δικαιωματικά το συγκεκριμένο παιχνίδι τραβά πάνω του την προσοχή όλων γι’ αυτή την αγωνιστική.

Ο έτερος πρωτοπόρος τη κατηγορίας, ο νεανικός Μαγνησιακός που επίσης έχει 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα, δίνει δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με τον Σαρακηνό. Η ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου θέλει να παραμείνει στην κορυφή με τέταρτη σερί νίκη, ενώ και ο Σαρακηνός του Κώστα Παπαστεργίου θέλει να πάρει το δεύτερό του τρίποντο στο πρωτάθλημα, μετά την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την Αγ. Παρασκευή. Θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια δίνουν οι Αλμυρός και ΑΕ Διμηνίου που παίζουν με Χλόη εντός και Ιάσων Α.Μ εκτός αντίστοιχα.

Στη Β’ κατηγορία, όπως προαναφέρθηκε, το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα σε Νέους Αθλητές Νίκης και Πανιώνιο, που όμως θα διεξαχθεί εκτός Ν. Ιωνίας και πιο συγκεκριμένα στο γήπεδο του Διμηνίου. Οι πιτσιρικάδες του Δημήτρη Κόφφα θέλουν φέτος να επιστρέψουν στην Α’ κατηγορία και οι μέχρι τώρα εμφανίσεις τους δείχνουν πως θα πρωταγωνιστήσουν. Έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια θέλουν να πετύχουν και τέταρτη σερί νίκη, ενώ από την άλλη ο Πανιώνιος που μετρά δύο νίκες και μία ήττα σε τρία παιχνίδια θέλει να… τριτώσει το καλό. Οι άλλοι δύο πρωτοπόροι, Ηρακλής Β. και Άρης Μελισσατίκων παίζουν με Πηλέα και Σκόπελο στο νησί αντίστοιχα σε δύσκολες αναμετρήσεις.

Στη Γ’ κατηγορία τέλος οι Μυρμιδόνες μετά την επιβλητική νίκη στην πρεμιέρα με 4-1 επί του Άρη Ανθοτόπου υποδέχονται τον Κένταυρο Αργαλαστής στον Πλάτανο, ενώ η Ιωλκός υποδέχεται τον Απόλλων Κροκίου και Μικροθήβες παίζουν εκτός με τον Άρη Ανθοτόπου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των κατηγοριών

Α’ κατηγορία

Σάββατο

Γηπ. Νεαπόλης (4 μ.μ.): Κένταυρος-Αγ. Παρασκευή

Γηπ. Σαρακηνού (4 μ.μ.): Σαρακηνός-Μαγνησιακός

Γηπ. Αγ. Γεωργίου Νηλείας (4 μ.μ.): ΑΕ 2002-Αγροτικός

Γηπ. Άλλης Μεριάς (4 μ.μ.): Ιάσων Α.Μ-ΑΕ Διμηνίου

Γηπ. Κάτω Λεχωνίων (4 μ.μ.): ΑΕ Λεχωνίων-Πρωτεσίλαος

Γηπ. Σέσκλου (4 μ.μ.): Ακρόπολη-Αίας Σούρπης

Κυριακή

Γηπ. Αγ. Παρασκευής (11 π.μ.): Εθνικός-Θησέας

Γηπ. Καναλίων-Σκιάθος (11.30 π.μ.): Απόλλων Καν.- Σκιάθος

Γηπ. Αλμυρού (4 μ.μ.): Αλμυρός-Χλόη

Β’ κατηγορία

Σάββατο

Γηπ. Αερινού (4 μ.μ.): Δόξα-Μακρινίτσα

Γηπ. Πορταριάς (4 μ.μ.): Ορμίνιο-Αετός

Γηπ. Διμηνίου (4 μ.μ.): Ν.Α Νίκης-Πανιώνιος

Γηπ. Στεφανοβικείου (4 μ.μ.): Διαγόρας-Ανθ. Γαζής

Κυριακή

Γηπ. Σκοπέλου (1.15 μ.μ.): Σκόπελος-Άρης Μελ.

Γηπ. Αγίων Θεοδώρων (4 μ.μ.): Ηρακλής Α.Θ-Δήμητρα

Γηπ. Σαρακηνού (4 μ.μ.): Ηρακλής Β.-Πηλέας

Γηπ. Κερασιάς (4 μ.μ.): ΑΠΟΒ-Αίας Τρικερίου

Γηπ. Ριζομύλου (4 μ.μ.): Αστέρας-Δάφνη

Γ’ κατηγορία

Σάββατο

Γηπ. Κροκίου (4μ.μ.): Άρης Ανθ.-Μικροθήβες

Γηπ. Δημητριάς (4 μ.μ.): Δημητριάς-Τοξότης

Κυριακή

Γηπ. ΕΤΒΑ (4 μ.μ.): Ιωλκός-Απόλλων Κροκίου

Γηπ. Πορταριάς (4 μ.μ.): Παγασητικός-Αγχίαλος

Γηπ. Πλατάνου (4 μ.μ.): Μυρμιδόνες-Κένταυρος Αργαλαστής.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου