ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-495952

Στην Εθνική ο Φετφατζίδης!

Τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας του Γιώργου Σαμαρά απέκλεισαν τον 25χρονο στράικερ από τα πλάνα του Φερνάντο Σάντος, τουλάχιστον για το παιχνίδι με τη Λετονία, και άνοιξαν διάπλατα την πόρτα της Εθνικής στον Γιάννη Φετφατζίδη.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός συμπεριέλαβε στις επιλογές του τον 20χρονο μέσο του Ολυμπιακού, χαρίζοντας στον πιτσιρικά την πρώτη του διεθνή κλήση. Ο Φετφατζίδης είχε συμπεριληφθεί αρχικά στις επιλογές του Γιώργου Γεωργιάδη, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις τη θέση του στην Εθνική Ελπίδων πήρε ο Κώστας Φορτούνης του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Σαμαράς, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα στην ποδοκνημική, δεν προλαβαίνει ούτε με… θαύμα να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο παιχνίδι κόντρα στη Λετονία στις 8 Οκτωβρίου, ωστόσο είναι πιθανό να είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με το Ισραήλ στις 12 του μήνα, το οποίο θα διεξαχθεί επίσης στο «Γ. Καραϊσκάκης»,για την προκριματική φάση του Euro 2012.

Στο μεταξύ, την πρώτη της συγκέντρωση πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας η Εθνική, από την οποία απών ήταν ο… επανεμφανιζόμενος Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο επιθετικός της ΑΕΚ επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπειτα από απουσία ενός χρόνου και είναι το κεντρικό πρόσωπο, ωστόσο για προσωπικούς λόγους δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο πρωινό ραντεβού.

Για την απουσία του ήταν πάντως ενήμερος ο Φερνάντο Σάντος και οι αρμόδιοι…

Με την ευκαιρία της κλήσης του, ο νεαρός διεθνής Γιάννης Φετφατζίδης, δήλωσε στο epo.gr: «Η συμμετοχή στην Εθνική Ανδρών είναι ό,τι πιο σημαντικό στην καριέρα ενός παίκτη. Η δική που πρόσκληση πιστεύω ότι ήρθε λόγω της σκληρής δουλειάς των τελευταίων χρόνων. Θέλω να δικαιώσω όσους πίστεψαν σε μένα και στις δυνατότητές μου. Έχουμε μπροστά μας δύο σημαντικούς εντός έδρας αγώνες και θεωρώ ότι μπορούμε να πάρουμε τους έξι βαθμούς».

 

 

 

Τελικά όποιος θέλει να γίνει προπονητής πρέπει να αποδεχτεί και τη μοίρα του, που δεν είναι άλλη από το να πληρώνει τα «σπασμένα» στις αποτυχίες των ομάδων. Άλλοι δεν αντέχουν αυτή την πίεση και αποχωρούν, άλλοι περιμένουν να τους απολύσουν καθήμενοι πάνω στο συμβόλαιό τους και άλλοι αναζητώντας δημόσια στήριξη από τις διοικήσεις, απειλούν πως θα φύγουν (βλέπε Νιόπλιας).

Όπως είχε πει κάποτε και μια ψυχή, «δεν είναι εύκολο να διώξεις τους παίκτες γι’ αυτό την πληρώνει πάντα ο προπονητής». Το θέμα όμως είναι το αν είναι σωστό να αλλάζουν μόνο οι προπονητές. Μήπως όταν δεν πάει καλά μια ομάδα είναι θέμα νοοτροπίας που έρχεται από άνωθεν και δε φταίει μόνο ο προπονητής;

Του

ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ

Το παράδειγμα του Νιόπλια είναι πολύ πρόσφατο. Δεν άντεξε την πίεση που δέχθηκε και ξέσπασε σχεδόν με λυγμούς μπροστά στις κάμερες υποβάλλοντας την παραίτησή του. Καθαρά ανθρώπινα, αυτό που έγινε ήταν πολύ κρίμα για τον Νιόπλια καθώς είναι ο προπονητής που έδωσε πέρυσι τίτλο πρωταθλήματος μετά από πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ποδοσφαιρικά ο Νιόπλιας έδειξε αδύναμος, αν και κατά τη γνώμη μου με αυτή του την κίνηση ήθελε να οδηγήσει την διοίκηση της ομάδας να προβεί σε δημόσια στήριξη, κάτι που τελικά κατάφερε. Αφήστε που στο μέλλον αν του καταλογιστεί το ο,τιδήποτε θα έχει την πισινή να πει «εγώ αναγνώρισα τα λάθη μου και παραιτήθηκα, η διοίκηση με κράτησε».

Ο Νιόπλιας επέλεξε αυτή την οδό. Άλλοι προπονητές παραιτούνται αφού πρώτα έχουν φάει ξύλο ή τους βρίζει εν χορώ όλο ή το μισό γήπεδο (βλέπε Μπάγεβιτς) και άλλοι (βλέπε Παπακώστας) κάθονται πάνω στο συμβόλαιό τους.

Άλλοι πάλι όταν νιώθουν πως το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει και αποχωρούν από την ομάδα με αξιοπρέπεια (βλέπε Μπακάλης για να έρθουμε και στα δικά μας).

Το ερώτημα όμως που τέθηκε παραπάνω παραμένει. Γιατί πρέπει να την πληρώνουν πάντα οι προπονητές; Γιατί να φταίει δηλαδή ο Νιόπλιας που ο Κατσουράνης για παράδειγμα μέχρι πριν δύο παιχνίδια απλά περπατούσε; Δεν είναι γυμναστής… Γιατί να φταίει ο Μπάγεβιτς που ο Σκόκο και ο Μπλάνκο είναι αδιάφοροι επειδή θέλουν περισσότερα λεφτά για να ανανεώσουν το συμβόλαιο; Δεν είναι ψυχολόγος… (Αν και η περίπτωση του «πρίγκιπα» είναι διαφορετική καθώς πολλοί δεν τον ήθελαν στην ΑΕΚ). Γιατί να φταίει ο Μπακάλης που η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Γεωργιάδη και δεν ισοφάρισε; Δεν ήταν αυτός τερματοφύλακας…

Μόνο αν είναι κάποιος αποδεδειγμένα κακός προπονητής πρέπει να απομακρύνεται από μια ομάδα. Και όλοι οι παραπάνω είναι καλοί προπονητές… Αλλά είπαμε πάντα αυτοί την πληρώνουν. Τον κακό μας τον καιρό… η νοοτροπία φταίει και τίποτα άλλο…

 

Κοστουμάτος…

Με κοστούμι εμφανίστηκε ο γενικός αρχηγός της Νίκης Βόλου, Κώστας Προβίδας, στο ματς με την Κρανούλα την Κυριακή. Φαίνεται πως αυτό αποδείχτηκε γούρικο για την ομάδα. Την επόμενη φορά άντε και με παπιγιόν…

Θ.Δ.Κ

 

Ατάραχος…

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κυριακάτικου παιχνιδιού της Νίκης ο νέος τεχνικός της ομάδας Αρμάντο Μαρέντζι ήταν όρθιος αλλά ταυτόχρονα ατάραχος. Απλά έδινε οδηγίες ήρεμος, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Χόρχε Μπάριος που κυριολεκτικά… χτυπιόταν.

Θ.Δ.Κ

 

Καρακώστας όπως… Ντάνι Αλβες

Αναμφίβολα το ματς της ζωής του έκανε προχθές ο Κώστας Καρακώστας. Ο νεαρός μπακ της Νίκης αν και έπαιξε αριστερό μπακ ενώ είναι δεξιοπόδαρος έκανε απίστευτα πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μαζί με τον Πετρά ήταν μακράν οι κορυφαίοι των «κυανολεύκων».

Θ.Δ.Κ

 

Κάτι του χρωστούσαν…

Η επιλογή του Γιώργου Παναγιωτόπουλου ως αντικαταστάτη του Λάκη Μπακάλη στον πάγκο του Πυράσου δεν είναι τυχαία. Ο Παναγιωτόπουλος πέραν του ότι ξέρει πρόσωπα και πράγματα μέσα στην ομάδα θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως η «αδικία» που είχε γίνει εις βάρος του, όταν ανέβασε την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Δ’ Εθνική και μετά απομακρύνθηκε, δεν του άξιζε.

Θ.Δ.Κ

Το πρώτο γκολ

Το γκολ που πέτυχε ο Βολιώτης Ολυμπιακός το Σάββατο ήταν το πρώτο που δέχεται φέτος ο Ολυμπιακός Πειραιά στο "Καραϊσκάκης" στη Superleague.

Το γκολ του Ολυμπιακού Β. μάλιστα ήταν εκπληκτικό, όταν μετά από τρία διαδοχικά "τακουνάκια" η μπάλα κατέληξε αριστερά στον Καπετάνο, ο οποίος με μία παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Ούμπιντες, που σε κενή εστία πλάσαρε εύστοχα για να μειώσει σε 2-1…

Β.Ζ

Τέλος

Δεν ήταν μόνο η αλλαγή στον Πύρασο στον πάγκο… Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Τρικάλων αποτελεί και ο Σάββας Παντελίδης, που ήταν μεγάλη έκπληξη καθώς τα Τρίκαλα έχουν ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα…

Χθες έγινε πρόταση σε Βολιώτη προπονητή, αλλά φαίνεται ότι τη θέση θα πάρει άλλος που πέρασε από το Βόλο, καθώς όλα δείχνουν Σούλη Παπαδόπουλο…

Β.Ζ.

 

Η Ερώτηση Της Ημέρας

Τελικά στην Αγχίαλο υπάρχει πέτρα του σκανδάλου;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου