ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρµπι των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης

ντέρµπι-των-αιωνίων-της-θεσσαλονίκ-496635

Το ντέρμπι των αιωνίων της Θεσσαλονίκης μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Αρη ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλες βλέψεις τη φετινή σεζόν και η σημερινή αναμέτρηση τους στις 8.30 το βράδυ αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και το παιχνίδι στο γήπεδο της Τούµπας αναµένεται να κριθεί στη µάχη των άκρων.

Ο ΠΑΟΚ λόγω έδρας έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά οι «κίτρινοι» θα παίξουν στην «καυτή» Τούμπα για το θετικό αποτέλεσμα.

Το ντέρµπι των «αιωνίων» της Θεσσαλονίκης, ανάµεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη, αρχίζει αύριο (20.30 – ΝS1) στο γήπεδο της Τούµπας και αναµένεται να κριθεί στη µάχη των άκρων.

Η πρώτη µάχη για το «αφεντικό» της πόλης βρίσκει τις δύο οµάδες κουρασµένες µεν από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, αφού την περασµένη Πέµπτη αγωνίζονταν και οι δύο για το Εuropa League, αλλά και αποφασισµένες να διεκδικήσουν τη νίκη η οποία για το σύνολο των οπαδών τους φαντάζει πιο σηµαντική ακόµη και από την κατάκτηση του πρωταθλήµατος.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά προβλήµατα. Οι Λίνο ειναι νοκ άουτ ενω πλήγµα για την αµυντική διάταξη του ΠΑΟΚ είναι η απουσία του τιµωρηµένου Κοντρέρας.

Ο Κούπερ δεν έχει να αντιµετωπίσει τόσο µεγάλο πρόβληµα όσον αφορά την κούραση, δεδοµένου ότι θα πραγµατοποιήσει αλλαγές στην 11άδα του συγκριτικά µε αυτήν που παρέταξε στη Νορβηγία.

Το πρόβληµα του Κούπερ και του Αρη γενικότερα όποτε αγωνίζεται στην Τούμπα, είναι η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του και εκεί προσπάθησε να δουλέψει ο αργεντινός τεχνικός στις δύο προπονήσεις πριν από το ντέρμπι.

Οσον αφορά την ιστορία των αναµετρήσεων των δύο οµάδων, ο Αρης έχει να κερδίσει µέσα στην Τούµπα από τις 29 Αυγούστου 1998, όταν είχε πετύχει το εντυπωσιακό 1-4.

Δύσκολη αποστολή θα έχει ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, καθώς θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Ηράκλειο κόντρα στο μαχητικό Εργοτέλη.

Κάθε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη δεν αποκλείεται να προκαλέσει εξελίξεις και αλλαγή προσώπων στην ομάδα, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, εντός και εκτός συνόρων… Τέλος μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξει και η ΑΕΚ, καθώς μπορεί να παίζει στην έδρα της, αλλά η Ξάνθη έχει τις δυνατότητες να ανατρέψει τα προγνωστικά.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της σημερινής αγωνιστικής και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:

ΑΕΚ-Ξάνθη (ΟΑΚΑ) 16:00 NOVA

Κέρκυρα-Ηρακλής (Παμπελοννησιακό) 16:00 NOVA

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός (Παγκρήτιο) 18:15 NOVA

Πανσερραϊκός-Λάρισα (Σέρρες) 18:15 NOVA

ΠΑΟΚ-Αρης (Τούμπα) 20:30 NOVA.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου