ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκίμπε: «Γίναμε ξανά ομάδα, οι παίκτες μας δεν ήθελαν να βγουν ποτέ ξανά τελευταίοι»

σκίμπε-γίναμε-ξανά-ομάδα-οι-παίκτες-μ-279181

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τερματίσαμε δεύτεροι και έχουμε ακόμη την ευκαιρία να πάμε στη Ρωσία. Όλες οι υποψήφιες ομάδες είναι ενδιαφέρουσες και είμαι ανυπόμονος για την κλήρωση. Είμαι χαρούμενος που δεν πήραμε κάρτες σήμερα και δεν είχαμε τραυματισμούς. Η ομάδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση για τα μπαράζ», είπε αρχικά,

Για το αν θα ήθελε την Ελλάδα απέναντί του, στο υποθετικό ενδεχόμενο που θα ήταν προπονητής κάποιου υποψήφιου αντιπάλου : «Πρέπει να ρωτήσετε τους προπονητές των άλλων ομάδων, δεν το ξέρω εγώ αυτό».

Για το ποιος αντίπαλος ταιριάζει περισσότερο στην Εθνική: «Τώρα είμαι χαρούμενος που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στα μπαράζ και να πάμε στη Ρωσία. Δεν θέλω να σκέφτομαι με ποια ομάδα θα παίξουμε. Να γίνει η κλήρωση και θα τα πούμε μετά».

Για το αν είναι δίκαιη η δεύτερη θέση της Ελλαδας: «Στην καλή μας μέρα δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε στα ίσια ομάδες όπως το Βέλγιο. Όμως το Βέλγιο είναι πολλούς ποιοτικούς παίκτες και είναι δίκαια στην πρώτη θέση».

Για το ποιά ήταν η συνταγή ώστε να επιστρέψει η Εθνική στις επιτυχίες:«Γίναμε πάλι ομάδα. Οι παίκτες είπαν πριν δύο χρόνια όταν ξεκινήσαμε ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ ξανά τελευταίοι στη βαθμολογία. Πρέπει να αποδείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είμαστε ανταγωνιστικοί, παίξαμε κόντρα σε πολλές καλές ομάδες. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, και νομίζω ότι μπορούμε να προκριθούμε».

Για το ότι έλεγε από τη μέρα που ήρθε ότι η Ελλάδα θα πάει στη Ρωσία:«Το έλεγα γιατί η Ελλάδα έχει πολλούς καλούς και ποιοτικούς παίκτες που παίζουν μεγάλες ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες. Το πρώτο βήμα ήταν να φτιάξω την άμυνα και στη συνέχεια μια ομάδα που θα παίζει δυνατά. Οι παίκτες ήθελα να αποδείξουν στους Έλληνες ότι είναι ανταγωνιστικοί και μπορούν να προκριθούν στη Ρωσία».

Για το τι πιστεύει ότι έχει αλλάξει στην ομάδα: «Δεν ξέρω τι να πω. Πρώτα απ΄όλα οι παίκτες έπρεπε να δείξουν ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί. Η τελευταία θέση που είχαμε πάρει στα προηγούμενα προκριματικά μπορούσε μόνο να βελτιωθεί. Εργάστηκα πάνω στην τακτική, βρήκα νέους παίκτες και ένας συνδυασμός όλων αυτών μας οδήγησε στην επιτυχία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου