ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-497043

Ο… άγιος Ιβιτς

Λαμπάδα στο μπόι του Βλάνταν Ίβιτς πρέπει να ανάψουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός στα δύο και κάτι χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα έχει πετύχει πολυτιμότατα γκολ, που χαρίζουν βαθμούς, νίκες και επιτυχίες. Το νικητήριο τέρμα απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν απλώς το τελευταίο «χτύπημά» του. Γιατί μάλλον έπεται και συνέχεια. ΤΑ γκολ-χρυσάφι του… άγιου Ίβιτς είναι:
Σεζόν 2008/09
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-0: Ανοίγει το σκορ στο 26’ με πέναλτι
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 2-0: Διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 43’.
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: Διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 58’ με πέναλτι.
Skoda Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2: Ανοίγει το σκορ στο 23’ και πετυχαίνει το γκολ της νίκης με πέναλτι στο 94’.
ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 4-1: Ανοίγει το σκορ στο 20’ με πέναλτι.
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-1 (play-offs): Ισοφαρίζει προσωρινά σε 1-1 στο 35’.
 
Σεζόν 2009/10
 
ΠΑΟΚ-Ηρακλής 1-0: Πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 87’.
ΠΑΟΚ-Skoda Ξάνθη 1-0: Πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 91’.
ΠΑΟΚ-Άρης 4-1: Ανοίγει το σκορ στο 20’.
ΠΑΟΚ-Λάρισα 1-0: Πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 4’ με πέναλτι.
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0: Πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 33’.
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-2: Ανοίγει το σκορ στο 11’.
Skoda Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3: Στο 13’ πετυχαίνει το δεύτερο γκολ.
ΠΑΟΚ-Άρης 2-0 (play-offs): Ανοίγει το σκορ στο 26’.
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 (play-offs): Πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 33’.
ΠΑΟΚ-Χέρενφεϊν (play-offs Europa League): Ισοφαρίζει στο 55’.
 
Σεζόν 2010/11
 
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου 1-1: Ισοφαρίζει στο τελικό 1-1 στο 38’.
Άγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1 (προκριματικά Champions League): Ισοφαρίζει στο τελικό 1-1 στο 73’.
ΠΑΟΚ-Άγιαξ 3-3 (προκριματικά Champions League): Ισοφαρίζει σε 3-3 στο 93’.
ΠΑΟΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (φάση ομίλων Europa League): Πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 55’.
 
 
 
 
 
 
 
 
Με συνταγή… Τούμπας με κάποιες μικρές αλλαγές αναμένεται να κατέβει ο Ολυμπιακός Βόλου στο σημερινό μεγάλο παιχνίδι κόντρα στον συνονόματό του Ολυμπιακό Πειραιώς στο Καραϊσκάκη. Με χαμηλούς τόνος αλλά και με διάθεση για άλλη μια έκπληξη οι ερυθρόλευκοι του Βόλου δηλώνουν έτοιμοι για αυτή την πρόκληση.
 
Βέβαια το Καραϊσκάκη αναμένεται γεμάτο από φιλάθλους των Πειραιωτών, που όπως συνηθίζουν θα δημιουργήσουν ακόμη μία εκρηκτική ατμόσφαιρα με στόχο να σπρώξουν την ομάδα τους στη νίκη, πράγμα που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των παικτών του Σάκη Τσιώλη.
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Φυσικά μέσα σε όλους αυτούς θα υπάρχουν και περίπου 500 φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου που θα προσπαθήσουν να δώσουν το δικό τους στίγμα και να φωνάξουν για την αγαπημένη τους ομάδα, δίνοντάς της ώθηση. Άλλωστε και ο Σάκης Τσιώλης έχει εκφραστεί πολλές φορές με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τη δύναμη την οποία διοχετεύει στην ομάδα.
Πάντως, για να λέμε την αλήθεια, η βολιώτικη ομάδα κατεβαίνει ως το απόλυτο αουτσάιντερ στο σημερινό παιχνίδι στο Φάληρο, ελπίζοντας σε ένα… θαύμα. Δεν είναι δα και εύκολο πράγμα να πάρεις αποτέλεσμα μέσα σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη και αυτό έχει φανεί και στο παρελθόν με ομάδες οι οποίες διέθεταν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα από τον Ολυμπιακό, τελικά να λυγίζουν λιγότερο ή περισσότερο εύκολα.
Ο Σάκης Τσιώλης προσανατολίζεται σε σχήμα το οποίο θα μπορέσει να ανακόψει τον γρήγορο ρυθμό που θα επιδιώξουν να δώσουν στο παιχνίδι οι Πειραιώτες και να αναχαιτίσει τα πολύ καλά άκρα που διαθέτουν με τους Ριέρα και Ρόμενταλ. Όποιος βέβαια νομίζει πως ο Βόλος θα κατέβει στο Καραϊσκάκη για να έχει το ρόλο του κομπάρσου στον αγωνιστικό χώρο και πως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα βάλουν… λεωφορεία μπροστά από το τέρμα του Γιακούποβιτς, είναι γελασμένος. Αυτές οι τακτικές δεν ισχύουν σε ομάδες του Σάκη Τσιώλη και ο Ολυμπιακός Β. τα δύο τελευταία χρόνια είναι ομάδα του προπονητή του.
Επιθετική… άμυνα αλά μπάσκετ θα εφαρμόσει. Πώς γίνεται αυτό; Ασταμάτητο πρέσινγκ σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου ώστε να μη φτάνουν οι αντίπαλοι εύκολα έξω από την περιοχή και δημιουργηθούν καταστάσεις. Άμυνα ζώνης, για να αναγκαστούν οι αντίπαλοι να σουτάρουν από μακριά προκειμένου ο Γιακούποβιτς να έχει ένα ευχάριστο απόγευμα. Για να μην είμαστε όμως υπερβολικοί, στο γήπεδο θα βρίσκεται και ο άλλος Ολυμπιακός, του Πειραιά, και το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει ακριβά.
Και κλείνοντας, για να προλάβω όσους προτρέχουν, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έγινε ξαφνικά Μπαρτσελόνα, αν έτσι νομίζουν, απλά τα μέχρι τώρα δείγματα είναι εξαιρετικά και σου αφήνουν τα περιθώρια να ελπίζεις για κάτι καλό. Ακόμα κι αν αυτό το καλό είναι ένα αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη…

Αφιέρωμα…

Σε Βόλο και Λάρισα, σε Ολυμπιακό Β. και ΑΕΛ Βόλου, είναι αφιερωμένο σήμερα ένα κομμάτι της ύλης του περιοδικού «MAX» που μοιράζεται με το Goal… Φαίνεται ότι όλοι έχουν καταλάβει πως το επαρχιακό ποδόσφαιρο ανεβαίνει συνεχώς και η ψαλίδα μικραίνει. Παλαιότερα δύσκολο να έβλεπε κάποιος κάτι τέτοιο…
Β.Ζ
 
«Γαλάζιος» Ολυμπιακός…
Για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε ματς πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός Πειραιώς θα αγωνιστεί με γαλάζια εμφάνιση. Την πρώτη ήταν την περίοδο 1998-1999 κόντρα στον Εθνικό Αστέρα στο ΟΑΚΑ με τους Πειραιώτες να επικρατούν με 4-2. Ελπίζουμε σήμερα να μην είναι τόσο γούρικη…
Θ.Δ.Κ
 
Από μακριά…
Το ποιος έχει το πάνω χέρι και το ποιος κάνει κουμάντο κατάλαβαν χθες οι γνωστοί γραφικοί που περιστοιχίζονται από ανύπαρκτους, από επίδοξους, από πρώην και από αποτυχημένους που τους έχει αποβάλλει το ίδιο το ποδόσφαιρο!!! Έτσι θα συνεχίσουν να “παρατηρούν” από μακριά… και να μετρούν χαμένα έσοδα!!!
Β.Ζ
 
Θυμήθηκε τα παλιά…
Ο γενικός αρχηγός του Ρήγα Φεραίου Σάκης Κουσκουρίδας θυμήθηκε τα ποδοσφαιρικά του χρόνια καθώς χθες συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση της ομάδας. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως έδειξε πολύ καλά στοιχεία…
Θ.Δ.Κ
 
Τυχαίο; Δε νομίζω…
Προπονητικό κέντρο στη Νίκη Βόλου έταζε προχθές ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας. Σιγά ρε παιδιά εσείς εκεί στο Δήμο, μην είστε τόσο ανοιχτοχέρηδες…Ούτε διαρκείας της ομάδας δεν αγοράσατε φέτος, θα φτιάξετε προπονητικό; Αλλά ξέχασα, εκλογές έρχονται σε ένα μήνα, οπότε ο καθένας τάζει ό,τι θέλει! Τυχαίο; Δε νομίζω…
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Αν κάποιος είναι υποψήφιος και τον μαυρίσουν μετά φυτεύει φασολάκια;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου