ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μια απλή νίκη και πάει μπαράζ

μια-απλή-νίκη-και-πάει-μπαράζ-280531

Μία νίκη έστω και με… μισό-μηδέν επί του Γιβραλτάρ αρκεί σήμερα για την Εθνική Ελλάδος ώστε να βρεθεί στα μπαράζ του παγκοσμίου κυπέλλου …για τη Ρωσία του 2018. Στην συνέχεια η Εθνική θα περιμένει να δει ποια ομάδα θα είναι απέναντί της στην κλήρωση, όπου θα είναι σίγουρα στους αδύναμους.

Σίγουρος πως η Εθνική θα κάνει το καθήκον της σήμερα απέναντι στο Γιβραλτάρ και θα είναι στα μπαράζ για το Μουντιάλ, εμφανίστηκε χθες ο Σκίμπε. «Όλοι θέλουμε να είμαστε στη Ρωσία, να λάβουμε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά γνωρίζαμε και τις δυσκολίες αυτής της πορείας. Πρώτα έπρεπε να γίνουμε ομάδα και επίσης, είχαμε δύσκολους αντιπάλους, ειδικά το Βέλγιο, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Τώρα, η δεύτερη θέση εξαρτάται από εμάς, αλλά πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά με την απόδοσή σου ότι αξίζεις. Ελπίζεις, βέβαια, πάντα και σε λίγη τύχη.

Είμαι χαρούμενος, επειδή η ομάδα, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστική. Θα ένιωθα πιο επιτυχημένος αν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε σε όλα τα παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Δεν ενδιαφέρομαι για το τι γίνεται στους άλλους αγώνες. Μετά το παιχνίδι με την Κύπρο είδα τι έγινε στο Βοσνία-Βέλγιο. Ίσως οι παίκτες να επηρεάζονται περισσότερο. Οι παίκτες παίζουν με την καρδιά τους αυτόν τον ενάμιση χρόνο, έρχονται και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είμαστε σίγουρα καλύτεροι στην άμυνα από ό,τι στην επίθεση, αλλά είναι κάτι που θα δουλέψουμε, για να έχουμε ισορροπία», πρόσθεσε.

Ρωτήθηκε, δε και για τους Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο: «Eίμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάνει ο Κώστας Φορτούνης, ακολούθησε τις οδηγίες μου, ήταν εξίσου καλός σε άμυνα και επίθεση. Ξέρω ότι ο Λάζαρος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ήθελα όμως να στηριχτώ περισσότερο στην άμυνα και να χρησιμοποιήσω στις δύο πλευρές τα δίδυμα Μάνταλου-Τοροσίδη και Τζαβέλλα-Σταφυλίδη. Ίσως δούμε αύριο τον Λάζαρο, αλλά και τους επόμενους μήνες» ήταν τα λόγια του.

Στην Εθνική ο Σιώπης

Μετά τη νίκη επί της Κύπρου ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίχαελ Σκίμπε, κάλεσε και πάλι τον Μανώλη Σιώπη στην εθνική ομάδα ενόψει του τελευταίου αγώνα της φάσης των ομίλων απέναντι στο Γιβραλτάρ (21:45). Τρεις παίκτες της εθνικής συμπλήρωσαν κάρτες στον αγώνα με την Κύπρο και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχές στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων. Πρόκειται για τους Σάμαρη, Μανωλά και Δώνη. Έτσι ενόψει του σημερινού αγώνα, έχοντας πλέον αρκετές απουσίες, ο Σκίμπε κάλεσε ξανά στην Εθνική τον αμυντικό του Πανιωνίου.

Επίσης, τέσσερις ποδοσφαιριστές πρέπει να προσέξουν στον αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ, διότι βρίσκονται στο όριο καρτών και ο λόγος γίνεται για τους Τζαβέλλα, Μήτρογλου, Σταφυλίδη και Ρέτσο.

Ο Γεωργιανός Κρουασβίλι διαιτητής

Ο Γεωργιανός Γκιόργκι Κρουασβίλι ορίστηκε διαιτητής της αναμέτρησης της Ελλάδας με το Γιβραλτάρ, για την τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ζάζα Μεντεσασβίλι, Γκιόργκι Ελικασβίλι και 4ος διαιτητής ο Γκέοργκε Βαντατσκόρια.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής στα μπαράζ

Στο χέρι της κρατάει πλέον η Εθνική Ελλάδος την πρόκριση στα μπαράζ του παγκοσμίου κυπέλλου, καθώς η Σλοβενία έκανε τη χάρη στην ελληνική ομάδα και στέρησε από τη Σκωτία τη νίκη, που θα έδινε παράταση στην αγωνία για τη γαλανόλευκη.

Έτσι, η νίκη επί του Γιβραλτάρ το βράδυ (21:45) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα διατηρήσει την Εθνική στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου και ταυτόχρονα θα τη συμπεριλάβει μεταξύ των οκτώ καλύτερων δεύτερων από τους 9 ομίλους της ευρωπαϊκής ζώνης.

Αυτό θα σημάνει αυτόματα τη συμμετοχή της στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου (15:00 ώρα Ελλάδος) στη Ζυρίχη, όπου οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι, χωρισμένοι σε δύο γκρουπ των τεσσάρων με βάση την κατάταξή τους στη FIFA στις 16 Οκτωβρίου, θα μάθουν τους αντιπάλους τους σε διπλά παιχνίδια (09-11/11 και 12-14/11), με έπαθλο ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το ποιες ομάδες θα βρεθούν στην κληρωτίδα δεν είναι ακόμα γνωστό, αφού μόνο η Ιταλία, η Δανία και η Βόρειος Ιρλανδία έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους εκεί ενώ αδύναμη θα είναι και η Σλοβακία, με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί μεταξύ των οκτώ καλύτερων δεύτερων, κάτι που θα συμβεί με ισοπαλία είτε στο Ουκρανία – Κροατία είτε στο Ουαλία – Ιρλανδία.

Όσον αφορά στους ισχυρούς, εκεί θα βρεθεί σίγουρα ο δεύτερος του 2ου ομίλου, είτε είναι η Πορτογαλία είτε η Ελβετία, καθώς βρίσκονται αμφότερες ιδιαίτερα ψηλά στην κατάταξη της FIFA.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου