ΤΟΠΙΚΟ

Επιασε κορυφή ο Θησέας Αγριάς, κερδίζοντας στο ντέρμπι τον Σαρακηνό

επιασε-κορυφή-ο-θησέας-αγριάς-κερδίζο-281358

Στην κορυφή της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣΘ βρίσκεται από χθες και ο Θησέας, επικρατώντας με 1-0 του Σαρακηνού στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής. Στους 7 βαθμούς όσους έχει και η ομάδα της Αγριάς βρίσκεται πλέον και ο Πρωτεσίλαος, γνωρίζοντας την ισοφάριση στο 92’ στο γήπεδο του Σέσκλου. Αναλυτικά:

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Θησέας- Σαρακηνός1-0

Σκόρερ: (58’ αυτ. Γιαμαλής)

Σημαντική νίκη σημείωσε ο Θησέας απέναντι στον Σαρακηνό, με την ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου να φτάνει τους 7 βαθμούς έπειτα από τρεις αγωνιστικές και να ανεβαίνει κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές για να σημειώσουν κάποιο τέρμα. Συγκεκριμένα στο 11’ μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ισά βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Σαρακηνού, αλλά από πλεονεκτική θέση σούταρε απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια του Γράντα. Στο 18’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους κλασική ευκαιρία, όταν ο Μαστακούλης έκανε την ατομική προσπάθεια, μπήκε στην μεγάλη περιοχή με τον Γκάμπα να ευνοείται από τις κόντρες και τον Μοράλες να του κλέβει τελευταία στιγμή την μπάλα, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την ομάδα του. Στο 28’ μετά από δυνατή εκτέλεση πλαγίου από τα αριστερά του Αναστασίου, η μπάλα κατέληξε στον Σφάκα, που με προβολή από το δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γράντα. Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες, με τον Μαστακούλη να σεντράρει και την μπάλα να φτάνει στον Παπαστεργίου, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά. Στο 58’ και ενώ δεν είχε καταγραφεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία για μία από τις δύο ομάδες σε μια άτυχη στιγμή για τον Σαρακηνό, ο Γιαμαλής γύρισε την μπάλα στον Γράντα, ο οποίος πήγε να την απομακρύνει, αλλά αυτή του έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι και γκέλαρε για να καταλήξει στο βάθος της εστίας του για το 1-0.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη προσπάθησε να ισοφαρίσει, σπαταλώντας δύο καλές ευκαιρίες στο 69’, με τον Γιαμαλή να σουτάρει από τα 35 μέτρα με την μπάλα να παίρνει φορά προς τα δίχτυα, με τον Καγιάννη να εκτινάσσεται εντυπωσιακά, απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 76’ ο Κοντοβάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά υποχρέωσε τον τερματοφύλακα του Θησέα σε μια ακόμη καίρια επέμβαση, διατηρώντας έτσι το 1-0.

Στο 92’ ο Ρέλλος για τον Σαρακηνό είδε την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα κάτω από τον χώρο του κέντρου, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ένα πολύτιμο τρίποντο και τους φιλοξενούμενους να αποχωρούν απογοητευμένοι εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο δέχθηκαν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου):Καγιάννης, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου(60’ Αραμπατζής), Καραλόπουλος, Σφάκας(60’ Μυρμίγκης), Γκουγκούδης, Βλάχος, Κοτζαθανάσης (84’ Μίλτος), Ισά (60’ Γιαννούλας).

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ(Φασουράκης):Γράντας, Ντούρο, Σιδηρόπουλος(87’ Τσαρδακάς), Τσαγκαράς, Γιαμαλής, Θάνος(78’ Ρακής), Μαστακούλης, Κοντοβάς, Καλαμάτας(60’ Ρέλλος), Παπαστεργίου, Γκάμπας.

Ακρόπολη-Πρωτεσίλαος 2-2

Σκόρερ: (5’ Τσουκάλης, 92’ Μόσιος – 35’ Παπαδόπουλος, 91’ Σούδης)

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις, Ακρόπολη και Πρωτεσίλαος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο με το αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο. Μόλις στο 5’ οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όταν έπειτα από σέντρα του Πασσιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι αμυντικού του Πρωτεσίλαου, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τσουκάλης, γράφοντας το 1-0. Στο 35’ η ομάδα του Θανάση Μπίλη κατάφερε να ισοφαρίσει με νέο πέναλτι, το οποίο κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Παπαδόπουλος για το 1-1, με το οποίο οι ομάδες πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πρωτεσίλαος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, σπαταλώντας δύο σημαντικές ευκαιρίες, όταν τα σουτ των Σιαμανίκου και Παπαδόπουλου απέκρουσε δύσκολα ο Ανατολής. Στο 90+1’ οι φιλοξενούμενοι πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα στο παιχνίδι με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μεγάλη απόσταση του Σούδη και ενώ όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα πετύχουν την τρίτη διαδοχική τους νίκη, ο Μόσιος με κεφαλιά στο 90+2 χάρισε έναν απρόσμενο βαθμό στην ομάδα του.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής): Ανατολής, Παπαεμμανουηλίδης, Πασσιάς, Τσιαντής, Γκαντής (46’ Φώτου), Τσούτσας (82’ Χάνος), Αν. Κολυμήτρας, Κόκκας, Τσουκάλης, Σιαμέτης (46’ Μόσιος), Παγώνης (70’ Αξιώτης).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης): Μάνος, Λεϊμονής (60’ Παναγιώτου), Α. Λάμπος, Σιαμανίκος, Μιχόπουλος, Χασιώτης, Κ. Κόρκος (72 Ι. Λάμπος), Σούδης, Θ. Κόρκος, Βαλωτής, Παπαδόπουλος.

Αίας-Παγασητικός 6-1

Σκόρερ: (10’, 30’, 50’ Κατσαβριάς, 20’, 65’ Χειλάς, 75’ Μπιρτσάι

Εντυπωσιακή νίκη σημείωση ο Αίας Σούρπης, επικρατώντας με το εμφατικό 6-1 του Παγασητικού. Η ομάδα του Κώστα Στέκα ήταν ανώτερη καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, φθάνοντας σε μια εύκολη νίκη όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ.

Στο 10’ ο Κατσαβριάς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, με τον Χειλά στο 20’ με σουτ μέσα από την περιοχή να γράφει το 2-0 και τον Καραγιώργο να μειώνει σε 2-1 με σουτ εντός περιοχής. Ο Κατσαβριάς με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αίαντας σημείωσε ακόμη τρία τέρματα. Στο 50’ ο Κατσαβριάς πάλι με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε χατ-τρικ, με τον Χειλά στο 65’ να σημειώνει το 5-1. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε ο Μπιρτσάι, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του. Έτσι οι γηπεδούχοι πέτυχαν με εντυπωσιακό τρόπο την πρώτη τους φετινή νίκη.

ΑΙΑΣ (Στέκας): Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Κραβαρίτης(45’ Χριστέλλος), Πλαβός, Γρούνας(70’ Μπούρας), Μπιρτσάι, Μαλλιαρός(45’ Ξηροκώστας), Χουλιαράς, Χειλάς, Σιαμέτης, Κατσαβριάς.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ (Καψιώτης): Αλέξης, Γκατζούνας, Μπραχόλι (25’ Θ. Σίμος), Χαλκίδης, Καράνταγλης (46’ Ν. Κικής), Λάιος, Ξηρομερίτης, Κουτλούμπασης (63’ Ν. Καρπέτας), Καραγιώργος, Μαρούφ (67’ Βουρδάκης), Ρουσσάς.

Μαγνησιακός- Πηλέας 6-0

Σκόρερ: (42’ Θεοδωρόπουλος, 45’ Τσένα, 54’ Κοντοβάς, 56’ Δεμίρης, 57’ Οικονόμου, 75’ Βασιλείου)

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο σημείωσε ο Μαγνησιακός την δεύτερη φετινή του νίκη. Μετά το 1-6 επί του Άνθιμου Γαζή, η ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου φιλοδώρησε πάλι με έξι τέρματα αυτή την φορά τον Πηλέα. Επιθετικός μονόλογος ήταν η αναμέτρηση για τους γηπεδούχους, των οποίων οι επιθετικές αρετές απέδωσαν καρπούς με τον Θεοδωρόπουλο στο 42’ να εκμεταλλεύεται την πάσα του Τσένα και με σουτ εντός περιοχής να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους αυτή την φορά ο Θεοδωρόπουλος έβγαλε την σέντρα και ο Τσένα με έξοχο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Πρωτούλη για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πηλέας δεν μπόρεσε να προβάλλει καμία αντίσταση στην επιθετικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι πέτυχαν τέσσερα ακόμη τέρματα. Στο 54’ ο Κοντοβάς με κεφαλιά έκανε το 3-0, με τους Δεμίρη με σουτ εντός της περιοχής και Οικονόμου με πλασέ στο 56’ και 57’ αντίστοιχα να πετυχαίνουν άλλα δύο τέρματα. Το τελικό 6-0 έγραψε στο 75’ με κεφαλιά ο Βασιλείου.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Βίτσος, Οικονόμου, Βασιλείου, Προβιάς, Κοντοβάς, Μάιπας, Τσένα (70’ Μυλωνάς), Τσιάνος (80’ Αντωνόπουλος), Θεοδωρόπουλος, Δεμίρης (75’ Βατίστας), Χατζητρακόσιας (72’ Δοδοντζίδης).

ΠΗΛΕΑΣ (Σιαμέτης): Πρωτούλης, Χιούσι, Καζάκης (54’ Μπαντής), Φώτου, Αλβανόπουλος, Παπαπορφυρίου (52’ Τσακμακάς), Καμπέρης, Βαΐτσης, Δημόπουλος, Θάνος, Τσελεπίδης (60’ Αναστασόπουλος).

Ανθιμος Γαζής- Αγία Παρασκευή 1-3

Σκόρερ: (50’ Κίτσας – 30’ Τρίμμης,75’ Καραγιάννης, 80’ Μπόλης)

Σπουδαίο διπλό με 1-3 επί του Άνθιμου Γαζή σημείωσε η Αγία Παρασκευή. Η ομάδα του Στέλιου Μαλακασιώτη είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού καθ’ όλη την διάρκειά του, φθάνοντας δίκαια στην τελική επικράτηση. Χαρακτηριστικά στην διάρκεια της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έχασαν 7 συνολικά τετ-α-τετ, πράγμα που σημαίνει ότι ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερος.

Η Αγία Παρασκευή στο 30’ άνοιξε το σκορ με όμορφο πλασέ του Τρίμμη σε σέντρα του Καραγιάννη. Ο Άνθιμος Γαζής κατάφερε να ισοφαρίσει στο 50’, με τον Κίτσα να δέχεται την κάθετη πάσα από τον Τζήμα και με σουτ να κάνει το 1-1. Ενώ το σκορ βρισκόταν στο 1-1, οι γηπεδούχοι είχαν τρία χαμένα τετ-α-τετ με τους Κίτσα, Τζήμα και Μπακογιάννη σε διάστημα 12 λεπτών (53’- 64’). Η Αγία Παρασκευή ξαναβρέθηκε μπροστά στο σκορ, με τον Καραγιάννη να πλασάρει σωστά από το ύψος της περιοχής και να γράφει το 1-2 στο 75’, ενώ στο 83’ ο Μπόλης με νέο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ (Κουρούπης): Ζαρίφης, Δημόπουλος (65’ Καρούτσος), Αλεξίου(72’ Μπόγιαν) Μυλωνάς, Κωστάκης, Παρασκευάς (45’ Τζήμας), Σένκο, Σεραφείδης, Κίτσας, Παπαδόπουλος, Ταφίλης (45’ Μπακογιάννης).

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Μαλακασιώτης): Τσιτσιρίκος, Κούκιος, Παναγιώτου, Λούμπαρδος, Σιγάλας, Λιάτσικος (60’ Τσίλογλου), Κατσαγεωργίου (15 λ.τρ. Κοπάνας – 65’ Σαμαράς), Χατζημητροφάνης, Τρίμμης (63’ Μαρμαρινός), Μπόλης.

Διαγόρας-Πύρασος 0-0

Σκόρερ: (-)

Διαγόρας και Πύρασος αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο 0-0 χθες στο γήπεδο του Στεφανοβικείου. Για την ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου ήταν η δεύτερη λευκή ισοπαλία σε ισάριθμα εντός έδρας ντέρμπι, ενώ για αυτή του Στέλιου Αρσένου η δεύτερη στη σειρά.

Oι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις στην αναμέτρηση. Ο Πύρασος στο 40’ έμεινε με δέκα παίκτες, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γ. Τσάμης, ενώ ο Διαγόρας έχασε με απευθείας κόκκινη τον Τρελόπουλο στο 70’. Στο 24’ καταγράφθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Ζαχαράκης από τη συμβολή των γραμμών της μεγάλης περιοχής, θέλησε να σκοράρει με λόμπα που απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ ο Βουραζέρης. Στο 34’ ο Κουβελάς τσίμπησε την μπάλα και προσπέρασε τον Τσιλίγκο, αλλά βγήκε πλάγια, με αποτέλεσμα όταν σούταρε, να διώξει ο Μπασδάνης λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος. Στην επανάληψη, η καλύτερη στιγμή ήταν του Διαγόρα, ένα συρτό σουτ του Δημητριάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε ο Τσιλίγκος στη δεξιά του γωνία (73’). Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ( Καλογήρου): Β. Βουραζέρης, Δημητριάδης, Ν. Βουραζέρης (88’ Καλλιακούδας), Πρασσάς, Κ. Καραπλιάγκος (60’ Τρελόπουλος), Σπ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Καπούλας (77’ Μαυρίδης), Πάσχος, Καραμανλής, Γάρος (77’ Ακριβούσης).

ΠΥΡΑΣΟΣ (Αρσένος): Τσιλίγκος, Γ. Τσάμης, Γιοβάνης, Μαγιόγλου, Τσορμπαντζής, Φούκης (90’ Στεργίου), Μπασδάνης, Ίμπρα, Σιώμος, Ζαχαράκης, Δαμάσκος (77’ Κατής-79’ Δ. Τσάμης).

Ηρακλής Βόλου-Σκιάθος (αναβολή)

Επόμενη (4η)
Ακρόπολη- Ηρακλής Β.
Σκιάθος – Αίας
Πρωτεσίλαος – Ανθ. Γαζής
Παγασητικός – Διαγόρας
Αγ. Παρασκευή – Θησέας
Πύρασος – Μαγνησιακός
Σαρακηνός – Πηλέας

Βαθμολογία Α’ ΕΠΣΘ

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Πρωτεσίλαος 7 (9-4)

2. Θησέας 7 (3-1)

3. Μαγνησιακός 6 (13-3)

4. Αίας Σούρπης 5 (7-2)

5. Ακρόπολη 5 (5-4)

6. Πύρασος 5 (2-0)

7. Διαγόρας 5 (3-1)

8. Αγία Παρασκευή 4 (4-6)

9. Ηρακλής Βόλου 1 (5-3)

10. Σαρακηνός 1 (3-3)

11. Σκιάθος 1 (1-3)

12. Παγασητικός 1 (2-10)

13. Πηλέας 1 (2-10)

14. Άνθιμος Γαζής 0 (2-11)

Ενα παιχνίδι λιγότερο για Ηρακλή-Σκιάθο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου